19.03.05, 19:47

Dostałam ten lek na doraźną poprawę koncentracji, zapamiętywania etc
Niestety lekarka tylko na recepcie zapisała mi dawkowanie i nie pamiętam jak
często mam go brać. W ulotce dawkowanie jest rozpisane bardzo różnie w
zależności od choroby.. Może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewelina Re: NOOTROPIL IP: 217.153.47.* 19.03.05, 19:53
      ja bym go nie brała wcale.on poprawia krążenie mózgowe i przeważnie biorą go 85
      letnie babcie.kup sobie lecytynę jeśli np.masz trudności w nauce.piracetam czyli
      nootropil to silny lek.a jeśli chcesz go brać to zapytaj w aptece może Ci
      pomogą(chociaż wątpię)pa
      • Gość: gloubiboulga Re: NOOTROPIL IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.03.05, 19:58
        W aptece powiedza, ze tak. Pani juz powiedziala "ze nie".
      • jagoda85 Re: NOOTROPIL 14.06.05, 19:52
        Nieprawda, moja mama brała ten lek i był bardzo skuteczny. Nieprawdą jest
        również, że biorą go tylko babcie. Zapytaj lekarz to ci powie. Dostają go
        również dzieci przy schorzeniach laryngologicznych.
    • Gość: Drzoni Brawo Re: NOOTROPIL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:15
      Wachlarz dawek jest duży i wiadomo, że do 2,4g na dobę w dwóch dawkach
      podzielonych rano i wieczorem nie masz się zupełnie czego obawiać i śmiało
      możesz sobie brać. Skoro lekarz Ci zaproponował akurat to, widać miał jakieś ku
      temu podstawy i chwilowo możesz sobie to brać (np miesiąc). Jeżeli jednak
      jesteś osobą przed 50-tką to należy się zastanowić nad
      przyczynami "roztargnienia".

P.S.Co bardziej oczytani studenci odkryli już piracetam przed sesją:)
    • Gość: l79 Re: NOOTROPIL IP: *.crowley.pl 19.03.05, 20:25
      poczytaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=19219551&v=2&s=0
      to nieprawda ze jest "bardzo silny" i szkodliwy
    • Gość: l79 Re: NOOTROPIL IP: *.crowley.pl 19.03.05, 20:26
      i zadzwon do apteki albo przejdz i popros o przeczytanie dawkowania z recepty.
      oni je przechoeuja 5 lat i nie problem poszukac i przeczytac
    • Gość: Magda Re: NOOTROPIL IP: *.3vnet.pl 20.03.05, 14:43
      Nootropil bierze sie 1 tabl.-rano , 1tabl.-" obiad", nigdy nie bierz tego leku
      wieczorem.Ja nie jestem "babcia" 48lat, biore juz od roku[mam
      niedotlenienia ,niedokrwienia mozgu" ] i to mi pomaga.Aha wieczoren
      nie ,dlatego ,ze ten lek oprocz poprawienia koncentacji,powoduje,ze jestes
      bardziej "zwawa" ,a nie ospala.Mozesz tez kupowac odpowiednik nootropilu
      [memotropil], jest duzo tanszy, ale jak to coraz czesciej bywa w aptece nie
      powiedza Ci tego.Jeszcze jedno ja zaczynalam od dawki[1200] ,ale dla mnie byla
      za silna ,lekarz zmienila mi na 800mg.i jest ok.
    • silentia Re: NOOTROPIL 03.06.05, 12:25
      Hej! Mam do sprzedania całe opakowanie Nootropilu 800 mg - lekarka przepisała
      mi na czas sesji, ale okazały się trochę za mocne w działaniu, zmieniłam na 400
      mg i jest ok... W opakowaniu znajduje się 89 tabletek(jedna zużyta), opakowanie
      kosztowało 44 zl, ja sprzedam za połowę tej ceny, proszę pisać na maila
      gazetowego..
      • kret24 Re: NOOTROPIL 03.06.05, 12:29
        Można brać do 2,4 g na dobę. Bierze się rano i po obiedzie. Na noc nie wolno
        brać po on rozszerza naczynia krwionośne i nie pozwala usnąć.
      • tyska_edziecko Re: NOOTROPIL 12.06.05, 20:55
        Za opakowanie 400mg płaciłam na receptę ok. 12zł. Skąd TAKA WYSOKA CENA U
        CIEBIE?????
    • brainstem Re: NOOTROPIL 12.06.05, 21:27
      Szkoda pieniędzy Piracetam ( nootropil ) jest lekiem o wątpliwej skuteczności,
      poczytaj fachowe doniesienia medyczne- żartowałem.Ale naprawdę skuteczny jest w
      wybranych zaburzeniach neurologicznych , podawany w b. dużych dawkach
      kilkunastu gram na dobę i to podawany dożylnie.Dowody skutecznoiści preparatów
      doustnych w klasycznych dawkach sa naciągane.Myśle że równie skuteczneie na
      poprawę twojej koncentracji zadziałałyby Tic-taki- np.owocowe.
      • mol333 Re: NOOTROPIL 14.06.05, 22:10
        Cześć, ja zażywam memotropil. To to samo tylko inaczej się nazywa. Lekarz polecił mi to zażywać 2x1200 na dobę. Pozdrawiam
        • malakunia Re: NOOTROPIL 15.06.05, 14:12
          tańszy od Nootropilu i Memotropilu jest Lucetam -60 tabl. 1200 mg poniżej 30
          zł.jak dawkować?Zacząć od niższej dawki 800 mg 2x dziennie tj. rano i w obiad do
          16 godż.
    • primum_non Re: NOOTROPIL 15.06.05, 22:17
      Nootropil w lekkich przypadkach można stosować na przykład 3x 1 tabletka.Ale
      nie jest trujący i można samemu zwiększyć dawkę(sprawa pieniedzy i stosunek do
      natury)>Nootropil poprawia przeżycie w zatruciach i innych problemach,przywraca
      przytomność-w bardzo dużych dawkach najlepiej dożylnie.Ale to ingerencja w mózg-
      u szczurów odmładza mózg.Ułatwia też naukę w znaczeniu zapamiętywania dróg i
      wyuczeniu reakcji,nie wpływa na psychikę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka