Dodaj do ulubionych

Michal Tombak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 17:30
Ostanio przeczytalam jedne z ksiazek Michala Tombaka. Wiem, ze sa osoby,
ktore pytaly o porady lekarskie bezposrednio tego wspanialego lekarza. W jaki
sposob mozna sie z nim skontaktowac? Czy moze sa w Polsce osoby ktore juz
mialy taki kontakt ? Prosze o pomoc !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Puszysta Re: Michal Tombak IP: *.chello.pl 20.03.05, 18:21
      Michał Tombak nie jest lekarzem ale biologiem.
      Czytałam jego dwie ksiażki, z niektórymi jego zaleceniami zgadzam sie z innymi
      nie. Proszę lekarzy udzielających się na forum, jeżeli zapoznaliście się z
      publikacjami Tombaka proszę ustosunkujcie się do nich.
      P.
    • patefon Re: Michal Tombak 14.08.05, 10:37
      zwykly oszyst stosujacy prawdy i polprawdy sprytnie wymieszane ze swoimi
      debilnymi teoriami i tworzacy papke dla mas
      dodam jeszcze ze w usa soprzedaj swoje ksiazki jako profesor co w normalnym
      swiecie powinno mu zapewnic miejsce w wiezieniu no ale coz w naszym swiecie
      lawiej zrobic profesure niż zapobiegac oszustwom
    • chantal11 Re: Michal Tombak 14.08.05, 11:31
      starthealthylife.com/page205.htm
      • snajper55 Odpowiedzi Tombaka. 14.08.05, 16:08
        Dobre. ;)))

"Wszelkiego rodzaju nerwozy są związane z niewydolnością pracy wątroby, bo ona
        steruje emocjami."

"Po pierwsze, przy każdym zaburzeniu wzroku należy oczyścić wątrobę."

Widać, że Tombakowi leży cos na wątrobie. ;)))

"Przy cyście na jajniku bardzo dobrze stosować urynoterapie a ściślej mówiąc
        mikrolewatywe z gotowanej uryny."

Dlaczego tak skromnie - tylko mikrolewatywa ? Moze lepiej nie oszczędzać na
        moczu i zrobić makrolewatywę lub nawet gigalewatywę ?

Tombak to jednak nie jest złoto.

S.
        • chantal11 Re: Odpowiedzi Tombaka. 14.08.05, 22:26
          Snajper,nie mozna tak do wszystkiego sceptycznie podchodzic:)

Moze niech wypowiedza sie osoby,ktore jakies czyszczenia pod dyktando M.Tombaka
          przechodziły.I jak sie po tym faktycznie czuły,czuja?
          Znajoma mamy robiła oczyszczanie,miała cukrzyce,po zabiegu oczyszczania,
          odstawiła insuline.Nie wiem jak jest do tej pory,ale sie dowiem i nie omieszkam
          zainteresowanych poinformowac.
        • artur737 Re: Odpowiedzi Tombaka. 14.08.05, 23:33

Temat Tombaka sie tak czesto przewija, ze chyba kupie sobie jakas jego ksiazke
          i przeczytam. :)
          • easystreet Re: Odpowiedzi Tombaka. 15.08.05, 01:52
            Tak, tak przeczytasz, przestraszysz sie, ze od lat nosisz kilogramy balastu
            kamiennego i zasuszonego blota w jelitach. Przy okazji pierwszego wziernikowania
            z jakiejkolwiek przyczyny, zobaczysz jak masz tam ladnie i czysto, i zastanowisz
            sie na co wydales tyle pieniedzy...A Na to, aby sie postraszyc!
            Czem swiat swiatem, zawsze jakis mądrala straszy nas ya NASZE PIENIADZE, ze sie
            wszyscy zbiorowo trujemy zywnoscia. I co w tym nowego? No dobrze, woda zamrozona
            moze i ma lepiej przyswajalna dla komorek "strukture krystakliczna" i sok z
            cytryny jest dobry na watrobe, i co ? Nie wiedziales tego wczesniej? lepiej kup
            sobie kilogram swiezych owocow niz ksiazke Tombaka. No coz, facet dobre kremy
            stosuje i moze malo sie stresuje. To wynik dojrzalosci i dbalosci o wlasne
            zdrowie, oraz wiedzy, jaka kazdy z jakimkolwiek doswiadczeniem zyciowym, predzej
            czy pozniej MA! A jak nie ma, to zadna ksiazka mu i tak nie pomoze! hej!
            • artur737 Re: Odpowiedzi Tombaka. 15.08.05, 02:10

A pamietacie? Tu byl kiedys Dr.Piotr, ktory twierdzil, ze byl wojskowym
              neurologiem a caly czas lecial na Tombaku w przychodni :)

Potem sie przeniosl na forum Migrena (i tam nasilal chorym bole glowy)
    • to-ja-007 Re: Michal Tombak 15.08.05, 12:17
      taaaaaaa to co snajper zacytowal jest niezle ale dla mnie najlepsze jest to
      "zgadywanie" chorob po wielkosci uszu ....

Jak dla mnie to ten pan moze byc i lekarzem i biologiem ale lepiej by zrobil
      jakby sobie niektore "szamanizmy" oszczedzil w tych ksiazkach bo cytowanie ich
      nie najlepiej o nim swiadczy.

Poza tym leczenie naturalne czy oczyszczanie organizmu to nie jeste magia i jak
      sie pisze na ten temat ksiazki to powinno sie byc w stanie wytlumaczyc dlaczego
      cos dziala a nie podawac terapie w postaci "slowa objawionego".

• artur737 Re: Michal Tombak 15.08.05, 19:32
        W tym cos jest. Wraz z wiekiem uszy staja sie coraz wieksze bo ciagle rosna a przeciez i chorob z wiekiem przybywa. :)
        • jadwiga_r Do Artura 15.08.05, 20:04
          Arturze,które części ciała ciągle rosną. Wspomniałeś o uszach, a co np. z
          nosem i innymi cześciami?
          • artur737 Re: Do Artura 15.08.05, 20:28
            Nos tez rosnie i moze byc uzywany do diagnostyki :) Im wiekszy tym wiecej chorob.
            • zyrafa46 Re: Do Artura 15.08.05, 22:23
              Z tym nosem to coś musi być. Znam panią, która ma prawie 100 lat i nos tak
              śliczny, tak niewielki, że niejedna 30 latka ma taki. Twarz tej Pani jest juz
              pomarszczona ale nos ani nie jest wielką klupą ani nie jest pomarszczony. I ta
              pani zdrowa jest. Teraz aktualnie wyjechała sobie na zasłużony odpoczynek na
              wczasy gdzieś w "zagraniczne góry". Piszę zasłużony, ponieważ ona jeszcze
              pracuje zawodowo, tyle, że w domu. Jest dermatologiem.
              Ha!!!m Żyrafa
    • ateresa21 Re: Michal Tombak 15.08.05, 18:38
      Wszyscy albo większość krytykuje a to książkę Tombaka a to medycynę
      niekonwencjonalną.Natomiast książek o tematyce magi, naturalnego uzdrawiania
      ludzie kupują bardzo dużo a także uczęszczzją do gabinetow uzdrawiających.
      Myślę, że lekarz winien być lekarzem z prawdziwego zdarzenia i stosować jedno i
      drugie. Zdrowie człowieka jest zależne od wielu czynników a gdy już pojawi się
      brak zdrowia to od lekarza zależy bardzo dużo.Pacjent może zacząć walczyć o
      swoje życie w ciężkich i beznadziejnych przypadkach gdy lekarz poświęci mu
      trochę czasu i wytłumaczy jak postepować w takich sytuacjach. A na ogół
      spotykamy się z bezdusznością i ignorancją. Często czujemy się jak zło
      konieczne i przeszkadzamy lekarzowi swoim pobytem u niego. Ale muszę
      powiedziec, że nie wszyscy sa tacy. Jeden chirurg z Kasprzaka gdy byłam
      załamana przez swoją chorobę znalazł dla mnie czas i porozmawiał. Rozmowa ta
      dodała mi skrzydeł i świat wydał mi się inny a ja razem stwierdziłam, ze nie
      muszę być w przedziale tych procent ktore dotycza okresu życia do 5 lat.
      I tak trzymam do dzis.
    • agrafka11 Re: Michal Tombak 18.08.05, 12:56
      Akurat to co napisał Tombak o wątrobie i oczach jest prawdą, wiem po sobie.
      Stosuję chińską medycynę i ona też tak twierdzi. Nie wiem, czy Tombak podpiera
      się chińską medycyną, czytałam jego książki ale nie pamiętam ( nadal walczę
      po "chińsku" ze sklerozą ). Natomiast jego teoria o oczyszczaniu wątroby sokiem
      z cytryny albo jest błędna całkowicie albo nie dla wszystkich. Kobieta
      wylądowała po tej kuracji w szpitalu i natychmiast poszła na stół, zeszła z
      niego bez woreczka żółciowego. Te kamienie kałowe to prawda, doskonale można
      czyścić jelita suszonymi śliwkami i to jest jeden z jego dobrych przepisów.
      • ateresa21 Re: Michal Tombak 18.08.05, 14:23
        A moj mąż wypija sok z cytryny juz od ok. 2 lat . Badanie wykazało kamienie na
        woreczku żółciowym i miał przynajmniej 2 razy do roku straszne ataki. Obecnie
        miał ból ale nie o takim nasileniu jak poprzednio. Ponadto wiadomo ze kwas
        rozpuszcza akmienie. Chociażby ocet przy kranach bardzi pomaga.
        • snajper55 Re: Michal Tombak 18.08.05, 15:01
          ateresa21 napisała:

> A moj mąż wypija sok z cytryny juz od ok. 2 lat . Badanie wykazało kamienie na
          > woreczku żółciowym i miał przynajmniej 2 razy do roku straszne ataki. Obecnie
          > miał ból ale nie o takim nasileniu jak poprzednio. Ponadto wiadomo ze kwas
          > rozpuszcza akmienie. Chociażby ocet przy kranach bardzi pomaga.

A jak ten sok z cytryny ma się niby dostać do woreczka żółciowego ? A od kwasu
          lepszy jest Cilit kamień i rdza. Smaczengo.

S.
          • felinecaline Re: Michal Tombak 18.08.05, 23:30
            Kamienie "na woreczku" sa bardzo wskazanie do odciskania serwatki z twarogu.
            Kamieni bedacych W WORECZKU a wlasciwie w pecherzyku zolciowym zaden sok z
            cytryny ani ocet nie ruszy, szkoda sobie robic zludzenia.
            • ateresa21 Re: Michal Tombak 19.08.05, 09:47
              to sobie odciskaj serwatki z twarożku nie będę przeszkadzać.
              A o occie pisałam nie do picia a do usuwania kamienia z wody np: w kuchni ze
              zlewozmywaka, karanu itp. więc bądzcie bardziej przychylni i nie popisujcie się
              swoim znastwem. Ja tylko stwierdziłam fakt sprawdzony a nie bujam w obłokach.
              • felinecaline Re: Michal Tombak 19.08.05, 10:00
                O usuwaniu kamienia ze zlewozmywaka - w kuchni, "karanu" itepe pisz prosze na
                forum "hydraulika" albo "rurologia" , bo to i inne podloze i inny kamien. Tam
                Twoje rady nt usuwania kamienia wapiennego beda pôzyteczne, na TYM forum moga
                byc z a b o j c z e. Na szczescie narazie byly tylko zabojczo humorystyczne.

• ateresa21 Re: Michal Tombak 19.08.05, 15:25
                  felinecaline napisała:

> O usuwaniu kamienia ze zlewozmywaka - w kuchni, "karanu" itepe pisz prosze na
                  > forum "hydraulika" albo "rurologia" , bo to i inne podloze i inny kamien.
                  Tam
                  > Twoje rady nt usuwania kamienia wapiennego beda pôzyteczne, na TYM forum moga
                  > byc z a b o j c z e. Na szczescie narazie byly tylko zabojczo
                  humorystyczne.
                  >
                  Zyczę Tobie tego humoru ale złośliwości ? to już nieprzesadzaj nawet na tym
                  forum ktoś może skorzystać tak przy okazji,a jesli chodzi o literówki no cóż
                  też u Ciebie się znajdą.
              • krolik-ok Re: Michal Tombak 19.08.05, 10:25
                Ja przeszlam terapie manualna kregoslupa + kuracje naparem z lisci laurowych,
                pilam w tym czasie sok z cytryn i jadlam wiecej ryzu, a malo miesa, wszystko to
                wedle zalecen Tombaka, gdyz ma to byc pomocne przy oczyszczaniu stawow i kosci
                zze zlogow, ktore powoduja zwyrodnienia. Moim kregoslupem zajmowal sie dr
                Niesluchowski /Vigor, ul.Kopinska, Warszawa/ oraz dr Walentyna Buczek z
                Sulejowka /oboje stosuje terapie manualna/. Ich leczenie wraz z metodami
                Tombaka daly taki rezultat, ze zamiast na wozek inwalidzki i rente, gdzie juz
                mnie kierowali nasi lekarze, stosujacy jedynie srodki przeciwbolowe i
                przeciwzapalne trafiam teraz na dlugie wycieczki, wyjazdy, spotkania, jednym
                slowem normalnie zyje, czego i Wam wszystkim zyje.
                • a50 Re: Michal Tombak 19.08.05, 14:27
                  Mój mąż żartował sobie z Tombaka dopóty dopóki nie namówiłam go na kurację
                  cytrynową. Miał kłopoty ze swobodnym poruszaniem się (bolały go nogi, miał
                  wysoki poziom kwasu moczowego we krwi). Po kuracji poczuł się o wiele lepiej.
        • patefon Re: Michal Tombak 21.08.05, 22:47
          ateresa hihi wiekszych glupot nie slyszalen dawno
          kwas cytrynowy na kamienie:-)
          kobieto pukniej sie w glowe i wez dodowlny podrecznik z biologii/medycyny
          zobacz jaki ph ma kwas zaladkowy
          jesli uwazasz ze ten kwas cytrynowy ma jakiekolwiek znaczenie (pomijajac juz
          fakt jakim cudem ma dostac sie do zoladka) to powodzenia
          podobni zycze powodzenia w usuwaniu kamieni kalowych wszystkim naiwnym:-)
          • patefon Re: Michal Tombak 22.08.05, 14:36
            sory mialo byc ''jakim cudem ma dsotac sie do woreczka zolciowego''
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka