Gość: AGA IP: *.pro-internet.pl 04.04.05, 14:36 Czy ktoś to miał?! Czy to coś poważnego? Mam to coś na śluzówce w jamie ustnej.Zaproponowano mi usunięcie laserem pod narkozą.Nie wim czy się poddać.Jestem przerażona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Helka Re: BRODAWCZAK?! IP: *.bk-s.tudelft.nl 04.04.05, 17:10 A jak to sie u Ciebie objawia? Jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: BRODAWCZAK?! IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 04.04.05, 17:56 w jaki sposób to stwierdzono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: BRODAWCZAK?! IP: *.pro-internet.pl 04.04.05, 23:38 Stwierdzono na razie na oko. To jednolite zgrubienie na policzku od wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola123 Re: BRODAWCZAK?! 04.04.05, 23:52 Zgrubienie moze poodowac wiele rzeczy, nie tylko brodawczak... Czy to zgrubienie jest widoczne, czy to jakas narosl lub charakterystyczne znamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: BRODAWCZAK?! IP: *.pro-internet.pl 05.04.05, 18:23 Tak, to jest widoczne i ściśle mówiąc są tego dwie sztuki na wys.zgryzu na policzku od wewnętrznej strony. Myślałam, że kilka przygryzłam sobie dziąsło i stąd te zgrubienia, na narośl to nie wygląda. Raczej coś białego pod nabłonkiem. Podejrzewałam też, że może ujścia kanałów ślinowych się "przytkały" kamieniami (często po nocy ta ślinianka mi puchła, jakby ślina nie miała ujścia), ale laryngolog tego nie potwierdził. Powiedział brodzwczaki , albo włókniaki. W poniedziałek chce mi to usuwać laserem, pod narkozą!! Nie wiem, czy się zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
mariola123 Re: BRODAWCZAK?! 05.04.05, 18:37 Tak, jak sama piszesz przyczyn moze byc wiele, wlokniak, uraz slinianki, moze nawet leukoplakia. Skonsulowalabym to z jeszcze innym lekarzem. Jezeli jakis zabiek, to chyba lepiej taki, ktory rowniez umozliwi badanie hist. wycinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: BRODAWCZAK?! IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.05, 18:13 Rozmawiałam kiedyś z onkologiem i powiedział mi, że każdą w najmniejszym stopniu podejrzaną zmianę najlepiej usunąć tradycyjnie i wycinek zbadać. Tylko wtedy masz pewność czy to nie było coś groźnego. Wtedy można niezwłocznie podjąć leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: BRODAWCZAK?! IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 05.04.05, 22:24 Koniecznie skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. O ile wiem, to brodawczak, to infekcja wirusowa i takie wylaserowanie nie musi wcale pomóc. Jesli jestes z W-wy, to idź na konsultacje do przychodni onkologicznej ul. Stawki, róg Andersa, bez skierowania. Nie daj sobie paprać jakims konowałom. Moze diagnoza w ogóle jest błędna, albo tez taki zabieg słusznie zalecony, ale potwierdź to jeszcze u kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: BRODAWCZAK?! IP: *.pro-internet.pl 05.04.05, 22:26 Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś