Dodaj do ulubionych

Xalatan - krople

IP: *.matcom.com.pl 08.04.05, 19:19
Mam pytanie do osób stosujących Xalatan. Jak oceniacie ten lek? Na ulotce
przeczytałam możliwe skutki uboczne i trochę się przestraszyłam. Czy
zauważacie u siebie któreś z wymienionych na ulotce skutków ubocznych? Czy
ten lek na pewno jest bezpieczny? Jak długo go stosujecie? Dziękuję za
wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: Xalatan - krople IP: *.matcom.com.pl 09.04.05, 13:59
      up
    • Gość: bronek Re: Xalatan - krople IP: *.tvk3.pl / 80.51.157.* 15.04.05, 08:48
      Stosuję dwa lata , od 3 miesięcy zmniejszona dawka bo jest poprawa, lek wygodny
      w porównaniu z innymi bardzo drogi, ale warto ( poprzednio używałem offtensin i
      trusopt). Na koniec : we Francji kosztuje 17 Euro a w PRL 129 Zł Skandal!!!!!!!
      • Gość: elle Re: Xalatan - krople IP: 213.241.34.* 15.04.05, 09:09
        tak, to skandal. myślę, że w Polsce nie da sie go kupić za mniej niż 89-95zł.
        ale wiele firm sobie u nas poczyna beztrosko i zarabia krocie- np. insuliny sa
        tańsze nawet w Grecji niz u nas (a mimo licznych awantur firmy farm. twierdzą,
        ze taniej już nie mogga...)
        • Gość: Ewa37 Re: Xalatan - krople IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:56
          Ja brałam Xalatan prawie rok i skutkami ubocznymi były zaczerwienione i suche
          oczy. Na szczęscie teraz żadnych lekow przeciwjaskrowych juz brać nie musze, bo
          okazuje się,że pani profesor specjalistka od jaskry sie pomyliła i jaksry nie
          mam, co stwierdziło 6 innych lekarzy. Szkoda,ze tyle pieniędzy zmarnowalam na
          ten horrendalnie drogi lek...
          • Gość: astoria Re: Xalatan - krople IP: *.matcom.com.pl 15.04.05, 23:26
            Przeczytałam na ulotce, że zmieniac się może kolor teczowki. Ja mam niebieskie
            oczy - nie chce mieć brązowych :(

Ewo, gdzie przyjmuje taka "specjalistka" od jaskry? Wolalabym uniknąć takich
            lekarzy.
      • Gość: astoria Do Bronka IP: *.matcom.com.pl 15.04.05, 23:29
        Widać po dwóch latach poprawę? Czy mogę wiedzieć, jaka jest ta zmniejszona
        dawka?

Dwa lata to sporo - nie zauważyłes u siebie żadnego z opisanych skutków
        ubocznych?

Nie orientujesz się jak wygląda kwestia zakupu tego leku we Francji? Nie mogę
        go kupić bez recepty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka