Dodaj do ulubionych

drętwienie rąk

IP: *.ds12.agh.edu.pl 13.04.05, 21:30
witam,
czytalam juz watki na ten temat, jednak jak wiadomo odczucia i objawy bywaja
czasami indywidualne. Nigdy nie bylam z tym u lekarza, nie zdarza sie to
bowiem bardzo czesto. Dretwienie rak w nocy, nie czuje reki (zazwyczaj jednej-
choc ostatniej nocy odydowch) zupelnie, budze sie wtedy, i druga reka musze
porzadnie rozmasowac, wtedy przychodza powoli mrowki i czucie w rece....tej
nocy troszke sie wystraszylam, bo pozatym moje rece strasznie zmarzly i po
tym zdretwieniu przez jakis czas serce mi troszke kolatalo.
Czy to moze miec zwiazek z nerwica? A moze cos z krazeniem? Nie bardzo wiem z
czym to łączyc.
Bylabym wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam
grida
Obserwuj wątek
    • Gość: grida Re: drętwienie rąk IP: *.ds12.agh.edu.pl 13.04.05, 21:33
      hmm, wyczytalam tez ze ma to zwiazek z kregoslupem szyjnym, ktory mnie rowniez
      pobolewa, a to zwiazene jest z praca i studiami (komputer).....
      Mam pytanie, w jakich cenach mozna kupic specjalne poduszki do spania na
      kregoslup szyjny.
      • zyrafa46 Re: drętwienie rąk 13.04.05, 21:52
        Która ręka Ci drętwieje? Czy lewa? A czy nie marzną Ci stopy? O poduszkach -
        nie wiem. Żyrafa
        • Gość: grida Re: drętwienie rąk IP: *.ds12.agh.edu.pl 13.04.05, 21:57
          marzna mi stopy, spie w skarpetkach. A czy prawa czy lewa...hmm, a wiesz ze nie
          wiem, nie kojarze teraz.
          • Gość: gabi Re: drętwienie rąk IP: *.chello.pl 13.04.05, 22:32
            Takie poduszki można kupić w JYSK-kosztują różnie-25-40zł. I chyba jeszcze
            widziałam w IKEI.
            • Gość: # Re: drętwienie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:50
              w biedronce są jeszcze tańsze.
              • Gość: Magda Re: drętwienie rąk IP: *.3vnet.pl 14.04.05, 14:02
                Najlepiej pytac w sklepach z "sprzetem ortopedycznym"..Koszt od 40 -300
                zl,zalezy jaki producent.
                Przyczyny dretwienia moga rozne ,kregoslup szyjny ,problemy z krazeniem ,niski
                poziom elektrolitow.Sprobuj na poczatek spac na maly ,plaskim jasku[nie moze
                byc twardy]
                Wazne jest zeby ukladac poduszke ,pod glowe i szyje ,zeby nie byla 'pod
                plecami"[w moim przypadku zdaje egzamin],i oczywiscie wizyta u lekarza.

• Gość: zyrafa46 Re: drętwienie rąk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 15:00
                  ...sprawdź tę rekę. Sawiam na kręgosłup(nie koniecznie) i krążenie (niestety na
                  pewno jest marne). Jeszcze napiszę, za kilka dni może, teraz oszukuję, że mam
                  czas, Żyrafa
                  • Gość: asia24 Re: drętwienie rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:38
                    Ręce drętwieją mi od dawna będzie z 10lat, przeważnie jedna (prawa?lewa?).
                    Zawsze myślałam, że podczas snu przygniatam którąś i to jest powód. Nigdy też
                    nie zastanawiałam się czy iść z tym do lekarza.
                    Napisz jeszcze coś, co z kręgosłupem, krążeniem i od której ręki to zależy? ;)
    • Gość: ewa Re: drętwienie rąk IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 16.04.05, 01:59
      Witam. Mam dokładnie takie same objawy. Ostatnio sporo utyłam, myślałam,że
      ciężar ciała tamuje krew. Jednak to nie to, kiedyś obudziłam się na lewym boku
      a to prawa ręka była jak z drewna. Nie ma jednak reguły, czasami obie są jak
      kłody. Mam niskie ciśnienie i bardzo wolne tętno obniżone lekami. Może to jest
      powód? Od wielu lat mam nerwicę serca a drętwienia od niedawna, jakieś 3
      miesiace temu.Nie są częste, może 1 raz na tydzień.Uczucie jest paskudne,
      potrafi wystraszyć. Czasami mam wrażenie, że nie przywrócę jej do życia. U
      lekarza jeszcze nie byłam. Pozdrawiam.
    • Gość: Artur Re: drętwienie rąk IP: *.ss.shawcable.net 16.04.05, 06:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=21012899&a=21014207
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka