Gość: spiaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 16:56 Non stop chce mi sie spac i nie mam sily na nic ! Nawet po drzemce czy po wypiciu kawy ! Prosze pomozcie ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:21 Proponuje zrobic morfologie,badania tarczycy,zelazo i cukier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:30 I kontrolować codziennie ciśnienie, może jesteś niskociśnieniowcem Odpowiedz Link Zgłoś
caligirl Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! 16.04.05, 18:34 to pewnie niskie cisnienie. mam dokladnie to samo. czasami jak sie podwyzszy cisnienie na zewnatrz to ja tez sie czuje lepiej. codzinnie mierze cisnienie i mam 100/57 zazwyczaj co podbno jest niskie. od dawna mam ten problem i dopiero ostani stwirdzilam ze to jest wlasnie niskie cisnienie. co robic??? sama nie wiem. jest to strasznie meczace szczegolnie jak trzeba pracowac. no i na nic sily nie ma i sie nic nie chce tez tak masz???od kiedy?ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiaca Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:43 Mam 55 lat . Zazwyczaj mam wysokie cisnienie . Bardzo wam dziekuje za odpowiedzi ! Jestescie kochani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lida Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:32 Podobne objawy wystepuja przy cukrzycy - zbadaj poziom cukru. Moga to byc tez objawy przesilenia wiosennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.penkom.pl / *.tomaszow.mm.pl 16.04.05, 19:01 Zbadaj: -tarczyce -mocz -krew Jesli wszystkie wyniki beda w normie to moze to poczatek nerwicy? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kry Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 00:50 spiaca, czy masz nadwage ?..Bo ja mam, jestem prawie w Twoim wieku i jestem ciagle zmeczona...okazalo sie, ze cos nie tak z watroba...trzeba o nia dbac, tzn. zredukowac wage, prawie zero tluszczow i slodyczy :(( trzymaj sie i dbaj o siebie, k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:18 Też miałem ten problem. Spałem na wszystkich wykładach i większości ćwiczeń - tam gdzie nie budzili. A jak skończyłem studia - uwierz! - jak ręką odjął! Może to jakaś w tym wskazówka... Odpowiedz Link Zgłoś
elle666 Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! 17.04.05, 01:34 ja tez tak mam - i szukam przyczyny. podobno to od niewydolnosci serca ( ja jestem szczupla i wysoka i serce nie wydala) przyczyna moze byc tez grzybica calego organizamu tzw. kandydoza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:42 O Jezu Chryste!!! Grzybica całego organizmu? To bez szybkiego leczenia w szpitalu byłabyś raczej śpiąca na wieki... A może po prostu jesteś śpiąca bo w nocy zamiast spać ślęczysz przed komputerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.wma.east.verizon.net 17.04.05, 03:00 Ja też tak miałem, zasypiałem wszędzie, w pracy, w domu, w łazience, a gdy zaczęło sie to dziać za kierownicą samochodu to przeląkłem się i poszedłem do lekarza który wysłał mnie na studium snu do szpitala na jedną noc. Tam w szpitalu podłączyli mnie do różnych aparatów medycznych które przez całą noc monitorowały główne organy mojego organizmu. Okazało się że z powodu chrapania mój sen przerywany był okresami bezdechu dochodzącymi do 40 sekund co sprawiało że mój sen byl bardzo nieefektywny. To była przyczyna mojej senności podczas dnia. Po tym badaniu otrzymałem respirator który pompuje mi powietrze do nosa podczas snu i w ten sposób uniemożliwia mi chrapanie. Respirator ten nazywa się "C-pap Unit" czyli z angielskiego "Continuous-positive air pressure Unit" Od kiedy śpię z tym respiratorem moja senność podczas dnia ustąpiła całkowicie, a rano wstaję wyspany nawet wtedy gdy spałem zaledwie 5 godzin. Może u Ciebie jest ten sam problem? Warto to sprawdzić bo w moim przypadku odmieniło mi się całe moje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^ Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.in-indianap0.sa.earthlink.net 17.04.05, 07:39 No to walnij sie w wyrko i spij do oporu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
upadlyaniol Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! 10.05.05, 13:25 Acha .....i nie zapomnij o tomografi komputerowej całego ciała, rezomamsie magnetycznym i teraz też jest bardzo modny aparat Oberon i możesz jeszcze zrobić analizę chemiczną włosa.... KONIECZNIE.... cytat: Zbadaj: -tarczyce -mocz -krew Jesli wszystkie wyniki beda w normie to moze to poczatek nerwicy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elsa Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:47 Połóż się dzisiaj spać o takiej porze, żebyś wstała po 9 godzinach. Jutro będziesz wyspana. Odpowiedz Link Zgłoś
anizda30 Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! 17.05.05, 21:31 zrob sobie wyniki krwi na cukier i na chorobe pfeiffera. Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: Ciagle chce mi sie spac ! ! 17.05.05, 22:58 to moze tez byc niedocukrzenie czyli hipoglikemia,mam to samo objawy to : osłabienie, sennosc,apetyt na słodycze, czasem zawroty i bóle głowy Odpowiedz Link Zgłoś