Gość: kola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:46 Jak wzmocnić dziąsła i zęby (kości)? W mojej rodzinie osteoporoza to nie rzadkość. Dentysta zaleca usuwanie kamienia, a czy są jakieś dodatkowe metody na wzmocnienie kości i dziąseł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KAMA Re: dziąsła i zęby IP: *.devs.futuro.pl 23.04.05, 16:09 osobiscie polecam zel Elmex z aminofluorkiem. Tubka 25g kosztuje okolo 30zl, ale jest bardzo wydajna. Mozna kupic w aptece, stosuje sie 1 w tygodniu. Fluoryzuje, remineralizuje i trwale wzmacnia szkliwo zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: dziąsła i zęby IP: *.elpos.net 23.04.05, 20:27 Ja uzywam najlepszej pasty nie reklamowanej w tv szwajcardskiej firmy ELMEX i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: dziąsła i zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:01 Używam Elmexu i dziękuję za rady! Może zacznę łykać wapń z magnezem i tyle wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: dziąsła i zęby 24.04.05, 11:13 Nigdy nie slyszalam aby osteporoza miala wplyw na zeby! A zeby utrzymuje sie w dobrym stanie poprzez sprawdzanie co roku u dentysty (bezplatne na ubezpieczalnie), usuwanie kamienia nawet kilka razy w roku (na ubezpieczalnie bezplatne), czyszczenie za pomoca nitek. W przypadku ciasno osadzonych zebow (tak jest u mnie) zamiast nitki mozna uzywac wykalaczek dentystycznych (sa plastikowe i drewniane). Uzywam plastkowych, bo drewniane debowe(!), lamaly sie po oczyszczeniu kilku przerw miedzy zebami. Do plukania dziasel mozna uzywac wody z odrobina soli, dezynfekuje, nic nie kosztuje, wiec mozna to robic nawet kilka razy dziennie A o tym, ze szczoteczka ma byc miekka i zmieniana co 3 miesiace, to juz z pewnoscia wszyscy wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś