Gość: tomek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:58 czy wyjdzie podwyższone OB jeśli jest jakiś góz w organiźmie? Np. mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochmis Re: Morfologia, a góz mózgu 02.05.05, 13:45 Na OB nie musimy patrzec, ortografia tez wykaze. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:53 ochmis napisał: > Na OB nie musimy patrzec, ortografia tez wykaze. :-)) i co się mądrzysz? To forum "zdrowie", a nie "ortografia". Jeśli nie potrafisz chłopakowi pomóc, to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 02.05.05, 22:03 Ob. Wykazuje stany zapalne w organizmie więc jeśli jest jakiś zawansowany nowotwór to Ob. Może być bardzo wysokie nawet trzycyfrowe Odpowiedz Link Zgłoś
neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 02.05.05, 22:06 Jeśli obawiasz się guza mózgu najlepiej nie gdybać tylko zrobić tomografię głowy Ja męczyłem się z bólami głowy ponad 3 miesiące sam wynajdywałem sobie choroby Poszedłem prywatnie na TK wynik jest Ok. nie mam guza i ból głowy ustąpił więc nie ma co za dużo myśleć o najgorszym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.toya.net.pl 02.05.05, 22:30 Uważam,że rezonans jest lepszy niż tomografia.Tomografia to promienie rentgenowskie a rezonas jest nieszkodliwy.Poza tym rezonans pokazuje cały mózg a tomografia niestety nie pokaże wszystkiego. Ale wracając do pytania podwyższone OB może świadczyć o jakimś stanie zapalnym w organizmie.Nie oznacza od razu guza mózgu.Jeśli chodzi ci o nowotwory to podwyższone Ob odnosi się do całego organizmu,może oznaczać guzy w innej części ciała jednak muszą być też inne objawy.Podwyższone Ob można mieć np:w zakażeniu paciorkowcem i w rónych innych sytuacjach.Nie martw się na zapas ale nie lekceważ tego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duszkan Re: Morfologia, a góz mózgu IP: 194.63.132.* 02.05.05, 22:42 Neurochirurdzy twierdzą jednak że badanie tomgraficzne jest lepsze do oceny guza mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 03.05.05, 07:26 Z tego co wiem tomografia pokazuje każdą zmianę mózgu działa na zasadzie cięcia mózgu na plasterki więc nie sposób czegoś nie zauważyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.netcontrol.pl 03.05.05, 10:08 To samo mozna tez powiedziec o rezonansie ;-))) Roznic polega na tym iz TK pokazuje obszary o roznej gestosci. Tak wiec sama tkanka nerwowa bedzie w jednakowym odcieniu (no prawie). Natomiast rezonans dziala na bardziej skomplikowanej zasadzie i zapewnia zroznicowanie tkanki nerwowej. Na poczatek lepiej i taniej TK. O ile w ogole jest sens... Odpowiedz Link Zgłoś
neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 03.05.05, 10:14 I tak każde z tych badań wykryje ewentualnego guza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:21 słuchajcie, a jakie mogą być objawy guza mózgu? Omdlenia mogą być objawami? Czy raczej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytka Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 11:24 ty lepiej idz do lekarza a nie sam sobie wymyslasz choroby i patrzysz co by tu pasowalo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.netcontrol.pl 03.05.05, 13:56 Uporczywa czkawka ! To bynajmniej nie zart.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 11:26 ob ani morfologia nie wykaza ci guza mozgu. Objawami najczesciej sa bole glowy lub jakies zmiany w zachowaniu czlowieka. Rezonans kosztuje ok. 500-600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś