Dodaj do ulubionych

Morfologia, a góz mózgu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:58
czy wyjdzie podwyższone OB jeśli jest jakiś góz w organiźmie?
Np. mózgu?
Obserwuj wątek
    • ochmis Re: Morfologia, a góz mózgu 02.05.05, 13:45
      Na OB nie musimy patrzec, ortografia tez wykaze. :-))
      • Gość: Jenny Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:53
        ochmis napisał:

> Na OB nie musimy patrzec, ortografia tez wykaze. :-))

i co się mądrzysz? To forum "zdrowie", a nie "ortografia". Jeśli nie potrafisz
        chłopakowi pomóc, to nie pisz.
        • neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 02.05.05, 22:03
          Ob. Wykazuje stany zapalne w organizmie więc jeśli jest jakiś zawansowany
          nowotwór to Ob. Może być bardzo wysokie nawet trzycyfrowe
    • neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 02.05.05, 22:06
      Jeśli obawiasz się guza mózgu najlepiej nie gdybać tylko zrobić tomografię
      głowy
      Ja męczyłem się z bólami głowy ponad 3 miesiące sam wynajdywałem sobie choroby
      Poszedłem prywatnie na TK wynik jest Ok. nie mam guza i ból głowy ustąpił więc
      nie ma co za dużo myśleć o najgorszym

• Gość: magda Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.toya.net.pl 02.05.05, 22:30
        Uważam,że rezonans jest lepszy niż tomografia.Tomografia to promienie
        rentgenowskie a rezonas jest nieszkodliwy.Poza tym rezonans pokazuje cały mózg
        a tomografia niestety nie pokaże wszystkiego.
        Ale wracając do pytania podwyższone OB może świadczyć o jakimś stanie zapalnym
        w organizmie.Nie oznacza od razu guza mózgu.Jeśli chodzi ci o nowotwory to
        podwyższone Ob odnosi się do całego organizmu,może oznaczać guzy w innej części
        ciała jednak muszą być też inne objawy.Podwyższone Ob można mieć np:w zakażeniu
        paciorkowcem i w rónych innych sytuacjach.Nie martw się na zapas ale nie
        lekceważ tego wyniku.
        • Gość: Duszkan Re: Morfologia, a góz mózgu IP: 194.63.132.* 02.05.05, 22:42
          Neurochirurdzy twierdzą jednak że badanie tomgraficzne jest lepsze do oceny
          guza mózgu.
        • neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 03.05.05, 07:26
          Z tego co wiem tomografia pokazuje każdą zmianę mózgu działa na zasadzie
          cięcia mózgu na plasterki więc nie sposób czegoś nie zauważyć

• Gość: Andy Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.netcontrol.pl 03.05.05, 10:08
            To samo mozna tez powiedziec o rezonansie ;-)))
            Roznic polega na tym iz TK pokazuje obszary o roznej gestosci. Tak wiec sama
            tkanka nerwowa bedzie w jednakowym odcieniu (no prawie). Natomiast rezonans
            dziala na bardziej skomplikowanej zasadzie i zapewnia zroznicowanie tkanki
            nerwowej.
            Na poczatek lepiej i taniej TK. O ile w ogole jest sens...
            • neoarti Re: Morfologia, a góz mózgu 03.05.05, 10:14
              I tak każde z tych badań wykryje ewentualnego guza
              • Gość: Tomek Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:21
                słuchajcie, a jakie mogą być objawy guza mózgu?

Omdlenia mogą być objawami? Czy raczej nie?
                • Gość: frytka Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 11:24
                  ty lepiej idz do lekarza a nie sam sobie wymyslasz choroby i patrzysz co by tu
                  pasowalo!
                • Gość: Andy Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.netcontrol.pl 03.05.05, 13:56
                  Uporczywa czkawka !
                  To bynajmniej nie zart....
    • Gość: jola Re: Morfologia, a góz mózgu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 11:26
      ob ani morfologia nie wykaza ci guza mozgu. Objawami najczesciej sa bole glowy
      lub jakies zmiany w zachowaniu czlowieka. Rezonans kosztuje ok. 500-600 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka