Dodaj do ulubionych

wyniki badań.

IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 08.05.05, 16:45
jak oznakowane są badanie - chodzi mi o rozmaz krwi???miałam wykonane:
krwinki białe, czerwone, Hemoglobina, hematokryt, krwinki płytkowe, ob, ast,
alt, lipidogram biochemia ogólna, koagulologia czy to własnie jest rozmaz?
dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Duszkan Re: wyniki badań. IP: 194.63.132.* 08.05.05, 16:54
      Rozmaz to obraz morfologiczny krwi czyli erytrocyty, krwinki białe, i rozdział
      krwinek białych na limfocyty, neutrofile, monocyty, bazofile i eozynofile. W
      morfologii jeszcze oznacza się hemoglobinę, hematokryt,MCHC, MCV ew. płytki
      krwi.
      • Gość: gośc Re: wyniki badań. IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 08.05.05, 16:55
        Ok ale mam jeszcze pytanie czy to co podłam to rozmaz???
        • Gość: Duszkan Re: wyniki badań. IP: 194.63.132.* 08.05.05, 16:59
          Uściślij może swoje pytanie bo nie rozumiem o co Ci chodzi -nie podałaś rozmazu
          tylko nazwy niektórych elementów które się składają na rozmaz.
          • Gość: gośc Re: wyniki badań. IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 08.05.05, 18:45
            krwinki białe <NEU%, LYM%,MONO%, EOS%, BASO%> hematokryt <śr obj. krwinki
            czerwonej, śr. masa hem, śr stęż.hem, wskaźnik anicotyzy krw. czer.> krwinki
            płytkowe <śr. obj płytki czer. hematokrt, wskaźnik anicotyzy krw. czer.>AST,
            ALT, BILIRUBINA CAŁKOWITA.
            DZIEKUJE ZA ODP
    • wedrowiec2 Re: wyniki badań. 08.05.05, 17:03
      W nazwach, które podałeś nie ma ani jednej, która wchodziłaby w skład tzw.
      rozmazu krwi.
    • Gość: gośc Re: wyniki badań. IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 08.05.05, 22:06
      • Gość: gość Re: wyniki badań. IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.05.05, 15:24
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka