mlody241 17.05.05, 11:55 czy przy padaczce wystepują bóle głowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunkmanitu Re: Padaczka a bóle głowy 17.05.05, 13:26 Wydaje mi się (bowiem nie jestem lekarzem), iż: fakt, iż kogoś boli głowa, nie oznacza że jest chory na padaczkę, ale kogoś chorego na padaczkę może boleć głowa:). Przyczyna bólu głowy może być nie związana z chorobą (migrena, nie wiem niskie ciśnienie, czy skutki uboczne leków przeciwpadaczkowych jeżeli mówimy tu o padaczce, bądź coś znacznie poważniejszego, ale diagnoza należy do lekarza- w tym przypadku neurologa). Padaczka ma bardzo różne objawy, naprawdę różnorakie, lecz sam ból głowy nie świadczy o chorobie (tak mi się wydaje- sama jestem chora, więc opieram się na tym co doświadczyłam czy przeczytałam). Ale tak czy siak jeżeli masz problem z bólem głowy, zawsze warto przejść się do lekarza a on jakoś pokieruje cię najwyżej. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Padaczka a bóle głowy 17.05.05, 19:51 Tak przy padaczce moze bolec glowa, wystepowanie np. migreny u epileptykow jest dosc czeste. Poniewaz jednak jest tez mozliwe ze w migrenie mozga wystepowac drgawki (b. rzadkie ale mozliwe) trzeba udac sie do lekarza neurologa po wlasciwa diagnoze. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
katia81 Re: Padaczka a bóle głowy 19.05.05, 11:18 U mnie nie występują.Mam natomiast zawroty. Odpowiedz Link Zgłoś