sor_bet 22.06.05, 21:27 Po nasłonecznieniu kilkuminutowym pojawia się u mnie swędząca wysypka. Co może być jej powodem? Nie przyjmuję żadnych leków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: wysypka po opalaniu 22.06.05, 21:29 uczulenie na słonce - patrz wyszukiwarka Odpowiedz Link Zgłoś
sor_bet Re: wysypka po opalaniu 22.06.05, 21:38 no tak w końcu wyszukiwarka nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
kendo Re: wysypka po opalaniu 22.06.05, 22:27 mam podobnie na poczatku lata, zaczelam uzywac krem do opalania z wysokim faktorem chroniacym i nareszcie od wielu lat niedostalam wysypki. Odpowiedz Link Zgłoś
efari20 Re: wysypka po opalaniu 07.06.14, 18:07 Pomocy !!! Zaczęło się jak opaliłam się na solarium , czerwona skóra i świąd, zaraz zaczęła mi schodzić skóra płatkami więc zaczęłam odrywać (a wiem że nie powinnam! ) i nie dość ze w takim miejscu gdzie musiałam zgolić sobie owłosienie żyletką i się zaczęło - czerwona wysypka w miejscach których naderwana była skóra i mam okropnie swędzące plamy, czerwone krostki ! Czym mogę sobie pomóc jakim kremem ,bo jakiego bym nie użyła to pomaga na moment a zaraz swędzi tak że nie można wyrobić ! Proszę o pomoc może ktoś wie ??? Właśnie posmarowałam Alantanem pomogło tylko na chwilkę a skórę-wysypkę mam jeszcze bardziej czerwoną ! :( i już nie wytrzymuje . Jaki krem ? czy z tlenkiem cynku wysuszającą mam użyc czy z wazeliną natłuszczać !? boję się już czegokolwiek nakładać na skórę bo piecze i swędzi . Bardzo będę wdzięczna za pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś