Dodaj do ulubionych

czerwone oko

03.07.05, 00:56
od rana mam czerwone oko :( no tylko lewe jak to sie dzieje ?? :( całe we
krwi jest :(
Obserwuj wątek
    • stefcianna Re: czerwone oko 03.07.05, 01:10
      pewnie miałeś drobny wylew, dobrze że na zewnątrz. Skonsultuj się ze swoim
      lekarzem
      • wadera3 Re: czerwone oko 03.07.05, 09:17
        ....lub farmaceutą:)....
        żarty żartami-biegiem do lekarza!
        • zyrafa46 Re: czerwone oko 03.07.05, 12:26
          Bardzo mnie interesuje co ztym okiem. Mój syn miał takie, nie dał sie zagonić
          do lekarza:-(. Ta dorosłość :-(. Pko jest juz właściwie ładne. Czy to oznacza,
          że jest już wszystko dobrze? Może to cisza przed burzą? Przerażona nie jestem
          ale chciałabym wiedziec czy mogę nadal pozostać w stanie nieprzerażenia.
          Żyrafa
          • beanr Re: czerwone oko 03.07.05, 12:46
            Żyrafo, przecież sama miałaś problemy z oczami, więc chyba wiesz, że to nie
            żarty. "Czerwone oko" to może być wynik przemęczenia, reakcja oka na
            klimatyzację (u mnie tak się zdarza), ale może być też sygnałem
            rozpoczynających się poważniejszych chorób oka i nie tylko oka, zwłaszcza jeśli
            pojawia się dość nagle. Warto odwiedzić okulistę i zmierzyć ciśnienie
            sródgałkowe. Pozdrawiam!
            • zyrafa46 Re: czerwone oko 03.07.05, 17:38
              JA to wszystko wiem. Tylko wytłumacz DOROSŁEMU :-(. Rozpacz.
              Żyrafa
              • bruke Re: czerwone oko 04.07.05, 18:12
                Moze to z powodu tzw. oka biurowego lub zespolu suchego oka, tj. gdy brakuje
                lez i ma sie znacznie obnizona krzepliwosc krwi. Poprostu oko moglo sie zatrzec
                na "sucho" i pekla zylka. Wtedy nalezy zakraplac oko Oftarinolem i starac sie
                nie meczyc oczu. Jak nie pomoze, to isc do lekarza. Tym sposobem
                wyleczylem /nie jestem lekarzem/ osobe najblizsza. Co lekarz mówil tej osobie
                to lepiej pomine...
    • doomicella Re: czerwone oko 04.07.05, 19:23
      Raz miałam taki wylew w oku nazajutrz po tym jak przestawiałam meble w pokoju
      dziecinnym. Wydawało mi się, że nie były takie ciężkie.. Okulistka zaleciła mi
      przyjmowanie Rutinoscorbinu 3 razy dziennie po 2 tabletki przez miesiąc.
      Innym razem obudziłam się z takim okiem czerwonym i zupełnie nie wiem co było
      powodem. Przypadkowo zbadał mnie okulista (kącik medyczny na festynie w
      przedszkolu) i powtórzył, że w takich sytuacjach należy przyjmować
      Rutinoscorbin).
      • madziara41 Re: czerwone oko 05.07.05, 14:41
        I ja miałam dawno, dawno .. temu takie oko i poszłam do apteki, bo do okulisty
        tego dnia już się nie dostałam i pani w aptece doradziła mi właśnie też
        Rutinoskorbin w dość dużych ilościach ... pomogło
    • cilo8 Re: czerwone oko 05.07.05, 12:08
      no ja byłem z moim okiem na ostrym dyżurze w szpitalu
      okolistycznym ,stwierdzono ostre zapalenie spokjówki..dostałem antybiotyk w
      kroplach TOBRADEX ..zaczerwienie zeszło jeszcze tej samej nocy :) ...ALE
      stwierrdzono że zaczerwienienie oka i zapalenie spojówki ,moze swiadzczyć o
      jakimś problemi w organizmie:( dosłowie ( że coś niesie na oko)i musze sobie
      wszystkie badania zrobić :(
      • zyrafa46 Re: czerwone oko 05.07.05, 14:16
        Napisz koniecznie co Ci niesie. Może mój DOROSŁY przemyśli sprawę.
        Pozdrawiam, Żyrafa
        • b-beagle Re: czerwone oko 05.07.05, 17:08
          Takie oko to może być sprawa banalna i bardzo poważna np zapalenie rogowki
          itd .Koniecznie do lekarza!!!
    • jagoda85 Re: czerwone oko 05.07.05, 19:47
      To może być objaw jaskry, tak się dzieje w tej chorobie, trzeba szybko zgłosić
      się do lekarza i zmierzyć ciśnienie w oczach. To jest bardzo niebezpieczna
      choroba, nieleczona prowadzi do utraty wzroku. Na miejscu twojego syna nie
      lekceważyłabym tego.
      • beanr Re: czerwone oko 05.07.05, 20:01
        To "coś" co dzieje się w organizmie i "niesie na oko" to są między innymi
        choroby o podłożu reumatycznym. Często zanim wykwitnie jakiś rzs czy inne
        paskudztwo, to pojawia się zapalenie spojówek, rogówki czy twardówki.
        • jagoda85 Re: czerwone oko 05.07.05, 20:57
          Zgadza się, ja mam właśnie stałe stany zapalne rogówek i spojówek na podłożu
          reumatycznym, ale takie wylewy mogą też mieć związek z jaskrą, oby nie. Mnie
          tam już żaden rutinoskorbin, ani troxerutin i tym podobne leki nie pomagają, ja
          używam Cyklo 3 Fort, bo dodatkowo strasznie pękają mi naczynka krwionośne na
          nogach.
          • doomicella Re: czerwone oko 06.07.05, 00:33
            A ja od kilku porządnych Farmaceutek słyszałam, że nie warto wydawać kasy na
            cykol 3 fort, tylko zakupić poczciwy i taniutki rutinoscorbin i efekt będzie
            ten sam.
            • jagoda85 Re: czerwone oko 06.07.05, 19:53
              Niestety, o tym zdecydowała lekarka widząc moje nogi i znając problemy z
              oczami. Rutinoscorin jest za słaby. Używałam go dość długo i zaczerwienione
              oczy miałam nadal nie mówiąć o wyglądzie moich nóg. Teraz od zmiany lekarstwa
              mam spokój z oczami i nie widzę, żeby pękające naczynia krwionośne na nogach
              powiększały się. Tak więc rodzaj leku zależy od rodzaju schorzenia. Myślę, że o
              tym nie powinien decydować farmaceuta lecz lekarz i twoja ocena działania leku.
              Dodam, że oba leki są roślinne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka