cilo8 03.07.05, 00:56 od rana mam czerwone oko :( no tylko lewe jak to sie dzieje ?? :( całe we krwi jest :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefcianna Re: czerwone oko 03.07.05, 01:10 pewnie miałeś drobny wylew, dobrze że na zewnątrz. Skonsultuj się ze swoim lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: czerwone oko 03.07.05, 09:17 ....lub farmaceutą:).... żarty żartami-biegiem do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: czerwone oko 03.07.05, 12:26 Bardzo mnie interesuje co ztym okiem. Mój syn miał takie, nie dał sie zagonić do lekarza:-(. Ta dorosłość :-(. Pko jest juz właściwie ładne. Czy to oznacza, że jest już wszystko dobrze? Może to cisza przed burzą? Przerażona nie jestem ale chciałabym wiedziec czy mogę nadal pozostać w stanie nieprzerażenia. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
beanr Re: czerwone oko 03.07.05, 12:46 Żyrafo, przecież sama miałaś problemy z oczami, więc chyba wiesz, że to nie żarty. "Czerwone oko" to może być wynik przemęczenia, reakcja oka na klimatyzację (u mnie tak się zdarza), ale może być też sygnałem rozpoczynających się poważniejszych chorób oka i nie tylko oka, zwłaszcza jeśli pojawia się dość nagle. Warto odwiedzić okulistę i zmierzyć ciśnienie sródgałkowe. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: czerwone oko 03.07.05, 17:38 JA to wszystko wiem. Tylko wytłumacz DOROSŁEMU :-(. Rozpacz. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
bruke Re: czerwone oko 04.07.05, 18:12 Moze to z powodu tzw. oka biurowego lub zespolu suchego oka, tj. gdy brakuje lez i ma sie znacznie obnizona krzepliwosc krwi. Poprostu oko moglo sie zatrzec na "sucho" i pekla zylka. Wtedy nalezy zakraplac oko Oftarinolem i starac sie nie meczyc oczu. Jak nie pomoze, to isc do lekarza. Tym sposobem wyleczylem /nie jestem lekarzem/ osobe najblizsza. Co lekarz mówil tej osobie to lepiej pomine... Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella Re: czerwone oko 04.07.05, 19:23 Raz miałam taki wylew w oku nazajutrz po tym jak przestawiałam meble w pokoju dziecinnym. Wydawało mi się, że nie były takie ciężkie.. Okulistka zaleciła mi przyjmowanie Rutinoscorbinu 3 razy dziennie po 2 tabletki przez miesiąc. Innym razem obudziłam się z takim okiem czerwonym i zupełnie nie wiem co było powodem. Przypadkowo zbadał mnie okulista (kącik medyczny na festynie w przedszkolu) i powtórzył, że w takich sytuacjach należy przyjmować Rutinoscorbin). Odpowiedz Link Zgłoś
madziara41 Re: czerwone oko 05.07.05, 14:41 I ja miałam dawno, dawno .. temu takie oko i poszłam do apteki, bo do okulisty tego dnia już się nie dostałam i pani w aptece doradziła mi właśnie też Rutinoskorbin w dość dużych ilościach ... pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
cilo8 Re: czerwone oko 05.07.05, 12:08 no ja byłem z moim okiem na ostrym dyżurze w szpitalu okolistycznym ,stwierdzono ostre zapalenie spokjówki..dostałem antybiotyk w kroplach TOBRADEX ..zaczerwienie zeszło jeszcze tej samej nocy :) ...ALE stwierrdzono że zaczerwienienie oka i zapalenie spojówki ,moze swiadzczyć o jakimś problemi w organizmie:( dosłowie ( że coś niesie na oko)i musze sobie wszystkie badania zrobić :( Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: czerwone oko 05.07.05, 14:16 Napisz koniecznie co Ci niesie. Może mój DOROSŁY przemyśli sprawę. Pozdrawiam, Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: czerwone oko 05.07.05, 17:08 Takie oko to może być sprawa banalna i bardzo poważna np zapalenie rogowki itd .Koniecznie do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: czerwone oko 05.07.05, 19:47 To może być objaw jaskry, tak się dzieje w tej chorobie, trzeba szybko zgłosić się do lekarza i zmierzyć ciśnienie w oczach. To jest bardzo niebezpieczna choroba, nieleczona prowadzi do utraty wzroku. Na miejscu twojego syna nie lekceważyłabym tego. Odpowiedz Link Zgłoś
beanr Re: czerwone oko 05.07.05, 20:01 To "coś" co dzieje się w organizmie i "niesie na oko" to są między innymi choroby o podłożu reumatycznym. Często zanim wykwitnie jakiś rzs czy inne paskudztwo, to pojawia się zapalenie spojówek, rogówki czy twardówki. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: czerwone oko 05.07.05, 20:57 Zgadza się, ja mam właśnie stałe stany zapalne rogówek i spojówek na podłożu reumatycznym, ale takie wylewy mogą też mieć związek z jaskrą, oby nie. Mnie tam już żaden rutinoskorbin, ani troxerutin i tym podobne leki nie pomagają, ja używam Cyklo 3 Fort, bo dodatkowo strasznie pękają mi naczynka krwionośne na nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella Re: czerwone oko 06.07.05, 00:33 A ja od kilku porządnych Farmaceutek słyszałam, że nie warto wydawać kasy na cykol 3 fort, tylko zakupić poczciwy i taniutki rutinoscorbin i efekt będzie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: czerwone oko 06.07.05, 19:53 Niestety, o tym zdecydowała lekarka widząc moje nogi i znając problemy z oczami. Rutinoscorin jest za słaby. Używałam go dość długo i zaczerwienione oczy miałam nadal nie mówiąć o wyglądzie moich nóg. Teraz od zmiany lekarstwa mam spokój z oczami i nie widzę, żeby pękające naczynia krwionośne na nogach powiększały się. Tak więc rodzaj leku zależy od rodzaju schorzenia. Myślę, że o tym nie powinien decydować farmaceuta lecz lekarz i twoja ocena działania leku. Dodam, że oba leki są roślinne. Odpowiedz Link Zgłoś