Dodaj do ulubionych

na co Wam to wygląda

08.07.05, 16:31
Mam czescto dusznosci prawie codziennie, zawroty głowy, uczucie goraca w
klatce , czasem jakby mi oddechu miało braknąć i uczucie takiego falowania w
ciele bez względu na pozycje w jakiej jestem. byłam u kardiologa serce
ok.dusznosc tez w roznych porach.mam 27 lat. co to moze byc.
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: na co Wam to wygląda 08.07.05, 16:39
      1. nagle sie zaczelo, czy zawsze to mialaś?
      2. czy nastepuja wtedy zmiany pogody?
      3. a jak inne badania?
      4. jak ze stanem nerwów?
      5. jakie masz ciśnienie?
      • jola.pedagogspoleczny Re: na co Wam to wygląda 08.07.05, 18:59
        Ja podejrzewalabym dwie choroby:
        -problemy z tarczyca (zbadaj sobie tsh);
        -nerwica (poobserwuj sie, czy te objawy nie wystepuja w sytuacjach stresowych);
        Oczywiscie moze to byc cos innego- moze nawet to tylko przypadkowe objawy z
        niczym nie zwiazane...
        Glowa do gory!
        Pozdrawiam!
      • jola.pedagogspoleczny Re: na co Wam to wygląda 08.07.05, 18:59
        Ja podejrzewalabym dwie choroby:
        -problemy z tarczyca (zbadaj sobie tsh);
        -nerwica (poobserwuj sie, czy te objawy nie wystepuja w sytuacjach stresowych);
        Oczywiscie moze to byc cos innego- moze nawet to tylko przypadkowe objawy z
        niczym nie zwiazane...
        Glowa do gory!
        Pozdrawiam!
        • mistres Re: na co Wam to wygląda 09.07.05, 11:27
          morfologia jest ok , ob 15/49 ale miałam stan zapalny zeba az rope teraz
          wyrwałam , miewam to od dawna dosc czesto, nie z pogody ,cisnienie 120/80,
          urodziłam ponad miesiac dziecko, przed ciaza tez miałam , tez mysle ze nerwica
          ale nie jestem pewna , byłam u psych i tez stw ze nerwy ale czy moge na to
          umrzec jak sobie z tym radzic co robic karmie piersia wiec nic nie uzywam,
          siedze sama w domu to mnie dołuje, chciałąm zapytac Was bo wiem ze tu sa mądre
          głowy.jak sobie pomoc, tarczyca na granicy wyników ale jeszcze w porzadku.a czy
          od serca to nie jest ? czasem jak zasypiam az sie wybudzam bo mysle ze trace
          oddech i zrywam sie na rowne nogi. czasem tez czuje ze moje ciało jest takie
          nieswoje.dzieki za pomoc.zmarł moj tato moze to obudziło nerwy bo mam nerwice
          lękowa tak powiedział psych, a ja w sumie boje sie sama byc w domu w ciagu dnia
          ze cos mi sie nie stanie a wieczorem nie wspomne bo sie boje ze tato gdzies
          jest i go słysze. pomozcie.
          • kambaba Re: na co Wam to wygląda 09.07.05, 12:23
            Zmarł ci Tato, piszesz, że bardzo to przeżyłaś, rzeczywiście to mogło wywołać
            tego typu zaburzenia. Może to byc nerwica, ale skoro się tym niepokoisz to idź
            jeszcze raz do kardiologa, poszukaj takiego, który cie wysłucha, poproś o
            badania i zapytaj, czy możesz być pewna, że serce masz zdrowe. Musisz się sama
            tego upewnić. Idź też do neurologa w związku z zawrotami głowy. Ale musisz sama
            powalczyć ze stresem w swoim życiu, tu nie pomogą żadne lekarstwa. Masz małe
            dziecko więc masz dla kogo życ i być zdrową - dla niego i dla siebie. powalcz o
            swoje zdrowie, nie daj się stresowi. Nie myśl, że coś się może stać, bo to
            zabija. Może znajdź dobrego psychologa i pochodź trochę na psychoterapię. A
            rodzina, znajomi - rozmawiaj, dziel się swoimi problemami, to pomaga, ale
            jednocześnie nie roztkliwiaj się nad sobą. Walcz. To trudne, ale możliwe.
            Pozdrawiam
    • sakami Re: na co Wam to wygląda 09.07.05, 22:56
      Co to oznacza, że wyniki tarczycy w granicach normy, napisz jakie. Ja miewałam podobne stany. Winą jest oczywiście stres, ale może on wywołać trwalsze skutki. Karmisz więc prolaktyny chyba nie ma co badać. Gdyby jednak szczególnie te zawroty nie ustępowały i neurolog nic nie wskórał to odwiedź endokrynologa niech zainteresuje się Twoim podwzgórzem.
      pozdrawiam Sakami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka