menopauzalna 13.07.05, 04:28 od jakiegoś czasu nie mogę spać... nie jestem zmęczona, nie jestem w stanie zasnąć. staje się to naprawdę uciążliwe... co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia515 Re: nie mogę spać 13.07.05, 07:54 Bierzesz jakies leki? Ja ostatnio nie mogłam spać, nie miałam apetytu, w ogóle nie byłam zmęczona i senna - byłam trochę przeziębiona, więc brałam Gripolek- okazało sie, że ma w składzie efedrynę, która działa pobudzająco. Może bierzesz cos na grypke, kaszel, katar, a może jakieś środki wspomagające odchudzanie? Sprawdź skład- te leki często mają w swoim składzie środki pobudzające dające ww objawy uboczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rojew84 Re: nie mogę spać 13.07.05, 10:44 ja tez ostatnio nie moge spac,ale winie za to pogode.Jest taki upal,ze ciezko zasnac Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: nie mogę spać 13.07.05, 10:47 Mi nie tylko ciężko się przez upał zasypia, ale też za szybko się budzę (około 3 w nocy) i już nie mogę zasnąć, bo jest jasno na dworze, a od 5 rano mam full słońce w oknach (i tak do ok.20:00) Odpowiedz Link Zgłoś
calda Re: nie mogę spać 13.07.05, 11:04 Ja mam to samo.Jezeli zasne, to i tak wczesnie sie wybudze i juz nie ma mowy o zasnieciu ponownym.Trudno to nazwac snem, raczej czuwaniem.Sen bardzo plytki. Odpowiedz Link Zgłoś
wilknaanne Re: nie mogę spać 13.07.05, 11:42 Czym się martwicie? Napoleon sypiał trzy godziny na dobę. A może brak faceta? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: nie mogę spać 13.07.05, 11:54 wilknaanne napisał: > A może brak faceta? :-) U mnie to akurat nadmiar ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wilknaanne Re: nie mogę spać 15.07.05, 18:32 orissa napisała: > U mnie to akurat nadmiar ;) Facetów? Czy jeden jurny? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: nie mogę spać 16.07.05, 12:15 wilknaanne napisał: > orissa napisała: > > U mnie to akurat nadmiar ;) > Facetów? > Czy jeden jurny? > :-) Wróć do swojego postu na który odpowiedziałam w ten sposób, tam jest rozwiązanie zagadki :P Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: nie mogę spać 13.07.05, 11:49 moze zatrudnisz sie drugi etat,skoro nie jestes zmeczona,albo wolontariat czy cuś? ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
halszka2 Re: nie mogę spać 15.07.05, 20:13 W okresie menopauzalnym problemy ze snem są dosyć częste. Dobrze dobrana hormonalna kuracja zastępcza pomaga uporać sie z tym. Podobno dobrze też robią preparaty soi lub zwiększenie ilości soi w codziennej diecie. Halszka Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: nie mogę spać 16.07.05, 12:18 halszka2 napisała: > W okresie menopauzalnym problemy ze snem są dosyć częste. A co, jeśli do okresu menopauzalnego jeszcze sporo czasu? Swoją drogą, problemy ze snem w uciążliwy sposób odbijają się w codziennym życiu :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
menopauzalna Re: nie mogę spać 16.07.05, 12:45 no, to przykro mi, bo mi do okresu menopauzalnego naprawdę daleko ;) mam 15 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: nie mogę spać 16.07.05, 12:48 menopauzalna napisała: > no, to przykro mi, bo mi do okresu menopauzalnego naprawdę daleko ;) mam 15 > lat ;) :))))))))))) Ktoś się pewnie Twoim nickiem zasugerował. Odpowiedz Link Zgłoś
menopauzalna Re: nie mogę spać 16.07.05, 14:32 domyślam się, jest rzeczywiście wymowny ;) chyba zmienię na "pokwitaniowa" ;) Odpowiedz Link Zgłoś