aanntteekk 13.07.05, 09:34 PO ARTROSKOPII KOLANA? JA 24, SŁYSZAŁAM, ŻE INNI MNIEJ, A NAWET CHODZILI TEGO SAMEGO DNIA, PROSZĘ PODZIELCIE SIĘ SWYMI DOŚWIADCZENIAMI. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarynka1983 Re: ILE LEŻELIŚCIEpoZNIECZULENIU DOLĘDŹWIOWYMpoAR 16.07.05, 23:12 i po atroskopii i po rekonstrukcji ACL tego samego dnia po południu uciekałam do domu ;-) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
aanntteekk Re: ILE LEŻELIŚCIEpoZNIECZULENIU DOLĘDŹWIOWYMpoAR 17.07.05, 08:50 ale miałaś dolędźwiowe? bo po tym trzeba leżec 24h, mi tak zawsze mówią, jak mam artroskopię, moja kolezanka miała straszne powikłania jak nie lezała Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka1983 Re: ILE LEŻELIŚCIEpoZNIECZULENIU DOLĘDŹWIOWYMpoAR 17.07.05, 09:54 tak, przy obu zabiegach byłam znieczulona od pasa w dół, przy artroskopii na krócej, przy ACL na jakieś 3 godzinki. i obyło się bez żadnych komplikacji. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maksymdyzio Re: ILE LEŻELIŚCIEpoZNIECZULENIU DOLĘDŹWIOWYMpoAR 17.07.05, 11:07 Lezalem tak dlugo jak sie dalo, operacje mialem wieczorem, wiec w nocy nie mialem po co sie ruszac (choc odretwienie odeszlo po 9 godzinach)... Slyszalem o koniecznosci lezenia przez 12 godzin - ale quot capita, tot sententiae zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
aga-83 Re: ILE LEŻELIŚCIEpoZNIECZULENIU DOLĘDŹWIOWYMpoAR 17.07.05, 11:55 Nie mozna sie ruszac a tym bardziej podnosic glowy po tym znieczuleniu. Mi kazaji lezec 24h.Tzn w lozku siedzialam 3 tyg ale glowy podnosic i siadac nie moglam 24 h. Odpowiedz Link Zgłoś
j-jupi ok. 4 godzin 17.07.05, 12:19 ja lezalam 4 godziny a potem juz normalnie siedzialam i chodzialam np do wc nic mnie nie bolalo, a Odpowiedz Link Zgłoś
aga-83 Re: ok. 4 godzin 17.07.05, 14:12 A moze to zalezy od dawki leku??? Co innego jak jest artroskopia a co innego powazna operacja. Moze sa rozne dawki w zaleznosci od tego, ile trwa zabieg czy operacjs. Odpowiedz Link Zgłoś
aanntteekk Re: ok. 4 godzin 19.07.05, 12:49 Może...Ale ja też miałam artroskopię tylko a jak lezałam ok 18 - 20 godzin to potem i tak bolała mnie głowa. Odpowiedz Link Zgłoś
luuuna Re: ILE LEŻELIŚCIEpoZNIECZULENIU DOLĘDŹWIOWYMpoAR 24.07.05, 12:08 Witam - jestem po usunięciu części łękotki i rekonstrukcji ACL metodą artroskopową. Operacja trwala 2 godziny. Mnie anestezjolog wytłumaczył że są dwa rodzja znieczulenia dolędźwiowego( zewnątrz oponowe i podpajęczynówkowe). W jdnym trzeba leżeć plackiem 24 godziny a w drugim nie. Ja moglam zewnatrz oponowe - takie że nie musialam leżeć bez ruchu głowy po operacji. Mogłam sie ruszać. Brak czucia w nogach - to komfort braku bólu po operacji. pozdrawiam - powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
aanntteekk Do Lunnny 24.07.05, 20:25 Dzięki Luuuna, ja mam w środę artroskopię. Ja będę mieć synowektomię i takie tam, nie mam żadnej rekonstrukcji. :) 3mam kciuki za rekonwalescencję (dobrze to napisałam?:P) Twojego kolana. Pa Odpowiedz Link Zgłoś