omgomg1 13.07.05, 21:06 Witam Czy do lekarza proktologa potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primum_non Re: Lekarz proktolog 13.07.05, 21:20 Najprościej zadzwonić.Ja w ciągu 3 tygodni uzyskałem wyleczenie około 99% po samodzielnym zażywaniu leków(np czopki Hemorol),z tym że najbardziej pomogła mi maść Hemcort HC,ale nie polecam tego nikomu,bo w nowotworach nie należy tak robić(i setkach innych chorób).Do lekarza rodzinnego zdecydowanie odradzam,bo to utrudnienie i strata czasu-chyba że chodzi tylko o zapisanie leku bez badania.Trzeba zrobić uciążliwe dokładne badania i lekarz musi do tego być przygotowany,z zasady powinien to być proktolog,ale czasami tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
omgomg1 Re: Lekarz proktolog 13.07.05, 21:31 Mam problem z hemoroidami(przynajmniej tak mi sie wydaje). Kolo odbytu mam jakby bombla. W takim razie musze odrazu leciec do lekarza czy sprobowac te czopki? Odpowiedz Link Zgłoś
kambaba Re: Lekarz proktolog 13.07.05, 21:35 Idź do lekarza, nie ma co samemu się leczyc. O trzymasz leczenie albo od niego albo skieruje cię do chirurga bądź proktologa - zależy kto u ciebie jest dostępny. Odpowiedz Link Zgłoś