bikinikill 25.07.05, 22:34 ...cos takiego wykazal wynik wymazu z gardła. Brzmi strasznie. Ktos wie szto eto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franc_tireur Re: streptococcus b-hemolityczny gr.B.... 25.07.05, 23:45 Flora fizjologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: streptococcus b-hemolityczny gr.B.... 26.07.05, 11:02 Jaka znowu flora fizjologiczna?? Po co się wypowiadać, jeśli nie ma się na jakiś temat wiedzy? Paciorkowiec b-hemolizujacy to ten, który odpowiada za ropne anginy i ich powikłania, zazwyczaj wrażliwy na antybiotyki z grupy penicylin. Trzeba leczyć minimum przez 10 dni/ Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: streptococcus b-hemolityczny gr.B.... 26.07.05, 11:22 Jakąś tam wiedzę na ten temat jednak mam, droga kochanico Oliveiry. I o ile się nie mylę Streptococcus pyogenes, o którym piszesz, a który jest sprawcą m.in ropnych angin, należy do grupy A, a nie B (do której z kolei należy S. agalactiae, sprawca zakażeńnoworodków, który jednak jest obecny m. in. w jamie nosowo-gardłowej zupełnie zdrowych ludzi). Jeślibym jednak mimo wszystko dalej się myliła, daj znać, podaj źródło, z którego mogłabym się dokształcić, a ja skromnie zamilknę na wieki. franc_tireur Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: streptococcus b-hemolityczny gr.B.... 26.07.05, 19:20 Kajam się i posypuję głowę popiołem .... Beta-hemolityczny zauważyłam, ale gr.B już nie :( I jeszcze do tego wpadka przed kimś, kto mnie rozpoznał. Znikam. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: streptococcus b-hemolityczny gr.B.... 26.07.05, 20:30 Każdemu coś czasem wpadnie. W przeczuciu czegoś takiego właśnie albo i gorszych rzeczy, które tu już się zdarzały, staram się uwolnić od nawyku zaglądania na to forum. Tym bardziej, że Snajper chyba na wczasach i budzą się upiory... Pozdrawiam. Buenas noches! Odpowiedz Link Zgłoś