justyna197609 27.07.05, 10:32 Witam! Czy ktos z chorych na wpn ma rentę przyznaną przez ZUS? Z powodu tej choroby? Pytanie jest też do rodziców.Czy staraliście się o rentę dla swoich dzieci? Pozdrawiam.j Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia771 Re: Renta? 01.08.05, 10:20 Mój syn ma przyznany zasiłek pielęgnacyjny,z tego co wiem renta się nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
sara9930 Re: Renta? 13.04.06, 10:17 Wiataj! Nie wiem, czy jeszcze zagladasz na ten watek, bo minelo juz sporo czasu odkad go zamiescilas. Niemniej jednak nie zaszkodzi jesli napisze Ci jak to jest u nas, moze to komus w czyms pomoze. Moj synek cierpi na wrodzony niedorozwoj kory nadnerczy, kory jest mutacja bardzo bardzo zlizona do WPN-u. W wieku kilku miesiecy zostal przyznany mu dodatek pielegnacyjny na okres 7 lat. Po uplywie tego terminu podejrzewam, ze zostanie on przedluzony, przynajmniej powinien, bo przeciez Maly zawsze bedzie wymagal zapewnienia mu "calkowitej opieki lub pomocy w zaspokajaniu podstawowych potrzeb zyciowych w sposob przewyzszajacy wsparcie potrzebne osobie w danym wieku". Aczkolwiek w realiach polskich nie jest to takie pewne:-( Renta naszym dzieciom nie przysluguje. Mielismy duze rozterki, czy starac sie o jakies swiadczenia, ostatecznie zdecydowalismy sie na ten dodatek. Gdyby byla mozliwosc uzyskania renty, trudno mi powiedziec czy bysmy sie zdecydowali, to trudna decyzja! Zycze Tobie oraz Twoim bliskim wszystkiego dobrego i pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś