justt1 24.08.05, 11:32 Witam, mam pytanie jak w tytule , bo moja mama ma problemy z kręgosłupem i zastanawia cie czy go nie kupic , proszę o dopowiedz szczególnie osoby które mały z nim doczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hamsterek Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 12:30 Nie rozśmieszaj mnie. Jedyne działanie jakie może powodować to efekt placebo. Naciąganie naiwniaków i starszych ludzi na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
azazella Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 12:38 Leczyłam się kiedyś na kręgosłup i rehabilitant wypowiadał się o tym urządzeniu bardzo pozytywnie. Mówił, że owszem pomaga i sporo jego pacjentów bardzo sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 13:20 azazella napisała: > Leczyłam się kiedyś na kręgosłup i rehabilitant wypowiadał się o tym urządze > niu bardzo pozytywnie. Mówił, że owszem pomaga i sporo jego pacjentów bardzo > sobie chwali. Wielu sobie też chwali takie miedziane branzoletki z kulkami. One pomagają w chorobach serca. A inni chwalą leczenie za pomocą pocierania jajkiem. Choroba w czasie wcierania wchodzi w jajko i człowiek jest już uleczony. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 14:13 A Snajper jest zdrowy jak ryba. On leczy sie u wspaniałych lekarzy. Tryska zdrowiem. I tak trzymac, snajperze!!!!! I tak trzymać. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 16:09 zyrafa46 napisała: > A Snajper jest zdrowy jak ryba. On leczy sie u wspaniałych lekarzy. A u kogo mam się leczyć ? Ja nie jestem kaczka dziwaczka, co to do apteki po ser chodziła. Lecze się u lekarzy, strzygę się u fryzjera. Ty pewnie na odwrót ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
druidka Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 14:14 Najpierw niezdrowotnie a jezykowo: co to za konstrukcja: "sobie chwale"?! Rozplenilo sie to "cudo" w polszczyznie... A teraz zdrowotnie: wiele osob czuje sie lepiej po przyjeciu placebo, bo czesto samo przekonanie o leczniczym dzialaniu wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
azazella Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 14:49 Polecam słownik języka polskiego PWN, tudzież jego internetową wersję. <<Chwalić sobie coś - «być zadowolonym z czegoś»>> Odpowiedz Link Zgłoś
druidka Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 18:41 Moje slowniki, "Poprawnej polszczyzny" i "Jez. polskiego", milcza na temat takiej konstrukcji. Po prostu w nich nie istnieje. Ale mam wersje starsza, a to chyba jakis nowy dziwolag... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 16:10 druidka napisała: > A teraz zdrowotnie: wiele osob czuje sie lepiej po przyjeciu placebo, bo czes > to samo przekonanie o leczniczym dzialaniu wystarcza... Czy to jest powód aby chorym, zamiast leczenia, dawać placebo ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
druidka Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 18:34 Jasne, ze nie :) i w dodatku wyludzac pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
justt1 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 25.08.05, 12:56 Dziekuje ci "jacek1956" choć to co napisałeś wzupełności mi wystarczy to tak z ciekawosci czekam na jeszcze jakies opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pakawsm Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 15:40 Przestancie wypisywać głupoty (z tymi problemami to na forum poprawnej polszczyzny proszę) Dziewczyna chce konkretów a wy jakieś pierdoły wypisujecie, jak ktoś nie używał to niech nie komentuje. Ludzie na tym forum naprawde oczekują pomocy a wy jaja sobie robicie. Wstyt mi zwłaszcza za stałych forumiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 16:12 A jak sądzisz, czy za pomocą pocierania jajkiem można wyleczyć raka ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 16:20 nie sprecyzowales jakim jajkiem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pakawsm Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 16:31 snajper! wiesz o tym, że to dwie rózne sprawy, jak ktoś chce niech pociera swoje jako oco chce może uniknie raka :)Ale ja uważam, że może ten kosmodysk czy jak to się zwie pomaga ludziom z małymi problemami kr ęgosłupa chodzby powoduje ze są wyprostowani czy coś nie wiem gdybam, ale chętnie wysłuchała bym wypowiedzi osób testujących te cudo, bo wiadomym jest, że człowiek cierpiący chwyta się kazdego sposobu na ulge inie wiem czy w przyszłości ja nie bede szukać takiej opini, wiec chcę usłyszeć ją teraz...... Odpowiedz Link Zgłoś
druidka Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 26.08.05, 01:02 pakawsm, czytaj ze zrozumieniem po prostu, a nie unos sie niepotrzebnie. to forum, nie wojsko, i przy okazji mozna chyba wymienic kilka konstruktywnych uwag na inny, wazny temat... PS. nie jest ci wstyd sztorcowac innych?! (skoro wstyd ci ZA innych, moze zacznij od siebie?!) Odpowiedz Link Zgłoś
justt1 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 17:16 "pakawsm" ma racje, chodziło mi o jakieś konkrety od osób, które może się zetknęły z tym "cudem”, bo nie chce żeby mama kasę w błoto wyrzuciła a wy wypisujecie tu jakieś banialuki, jak nie macie, co robić to znajdźcie sobie bardziej konkretne zajęcie,bo opinie o pocieraniu jajkiem nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: Czy Kosmodisk wogóle działa???? 24.08.05, 18:44 Snajper55 uwielbia siać ferment na forum. W każdym wątku, w którym się pojawia dochodzi do podobnych przepychanek słownych. Na palcach jednej ręki można policzyć wątki w których sensownie się wypowiadał. Najlepiej ignorować tego poważnie chorego jegomościa i robić swoje. On swoich poglądów o naiwności innych i mądrości własnej nie zmieni i szkoda czasu na prowadzenie z nim dyskusji. Wracając jednak do kosmodisku. Mam koleżankę, która uległa reklamie i kupiła toto urządzonko. Używała przez 7 miesięcy Jej lakoniczna opinia: "szkoda pieniędzy". Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzimalgorzatka Kosmodisk w ogole NIE DZIALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 01:15 Dzialaja masazysci, jak ten np. : tel. 7834157, Sulejowek kolo Warszawy, dr Buczek, za jedyne 70 zl. za godzinny masaz mozna sie pozbyc dolegliwosci kregoslupa na wiele miesiecy lub lat, zalezy od schorzenia, czasami masaz trzeba powtorzyc, ale i tak wychodzi taniej od Kosmodisku, zapewniam, mysmy wlasnie tak postapili, pozdrawiamy - Mistrz i Malgorzatka. Odpowiedz Link Zgłoś
justt1 Re: Kosmodisk w ogole NIE DZIALA !!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 10:29 mistrzimalgorzatka napisała: > Dzialaja masazysci, jak ten np. : tel. 7834157, Sulejowek kolo Warszawy, dr > Buczek, za jedyne 70 zl. za godzinny masaz mozna sie pozbyc dolegliwosci > kregoslupa na wiele miesiecy lub lat, zalezy od schorzenia, czasami masaz > trzeba powtorzyc, ale i tak wychodzi taniej od Kosmodisku, zapewniam, mysmy > wlasnie tak postapili, pozdrawiamy - Mistrz i Malgorzatka. Nie chce mi się wieżyc ze po jednym godzinnym masażu można się pozbyć bólu kręgosłupa, który dokucza mamie od kilku lat, to by musiał być jakiś " cudotwórca " a nie masażysta! Moja koleżanka tez ma problemy z kręgosłupem, jeździ do masażysty, buli niezłą kasę, masaże pomagają, ale na krótki okres czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: Kosmodisk w ogole NIE DZIALA !!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 10:52 To zamiast sie zastanawiac, pojdz i doswiadcz, tak samo jest po zabiegach dr Niesluchowskiego w Poradni Schorzen Kregoslupa VIGOR w Warszawie na Bialobrzeskiej, to zaden cudotworca , to ortopeda. Ja tez nie wierzylam znajomym ladnych pare lat, wreszcie mnie tak zwalilo, ze mnie dowiezli do Niesluchowskiego i juz, wyszedlem o wlasnych silach./trzeba miec ze soba aktualny rtg/. W internecie znajdziesz duzo o Niesluchowskim. Ta dr Buczek leczy ta sama metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kosmodisk w ogole NIE DZIALA !!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 19:42 krolik-ok napisała: > To zamiast sie zastanawiac, pojdz i doswiadcz, Przypuszczam, że to zależy od przyczyny bólu. W jednych przypadkach wystarcza masaż, w innych pomoże jedynie na jakiś czas, w innych nie pomoże wogóle. spróbować warto. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszk8 Re: Kosmodisk w ogole NIE DZIALA !!!!!!!!!!!!!!! 09.09.05, 11:14 A cóż Ci dolegało, bo jeśli przepuklina międzykręgowa (dyskopatia), to nie wierzę, że od tak lekarz manualnie Ci ją usunął. Chyba, że napiszesz, że tak, to popędzę do niego z końca Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Kosmodisk w ogole NIE DZIALA !!!!!!!!!!!!!!! 09.09.05, 13:41 Nie za bardzo rozumiem czemu manipulacje www.ravopt.phg.pl/toppage3.htm#M stosowane przez wspomnianych terapeutów nazywacie "masażem"? To pomaga niektórym cierpiącym od lat, ale niestety zazwyczaj tylko na pewien okres. Mi akurat na bardzo krótko, choćby w wykonaniu dra Niesłuchowskiego. Repair Odpowiedz Link Zgłoś
jowitta17 Re: A ja jestem fanką snajpera55 09.09.05, 14:15 sądzę że pisze rzeczowo i z pewną swadą ,pozatym obnaża naszą naiwność,ale nie doradzał nikomu picia własnego moczu Odpowiedz Link Zgłoś