Dodaj do ulubionych

JAKIE SĄ PIERWSZE OBJAWY RAKA?????????????????????

06.09.02, 22:38
W szczególności chodzi mi o nowotwory mózgu...
Będę wdzięczna za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki zle pytanie IP: 5.3R2D* / *.tiscali.be 07.09.02, 10:03
      Na tak postawione pytanie mozliwa jest taka odpowiedz:
      pierwsze obrawy nowotworu zaleza od jego lokalizacji.
      Szczegolnie w przypadku nowotworow srodczaszkowych jest
      tak. Na ogol masz objaw i szukasz przyczyny, a nie, ze
      masz objaw i juz wiesz: to jest guz.
    • Gość: agulha Re: JAKIE SĄ PIERWSZE OBJAWY RAKA???????????????? IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 07.09.02, 19:16
      Zgadzam się z moim poprzednikiem. Objawy sprawy chorobowej w mózgu będą
      zależały od jej umiejscowienia, także od szybkości narastania. To znaczy, że
      nowotwór (łagodny czy złośliwy), ropień (rzadkość, ale zdarza się), czasami
      udar mózgu (choć ten ma gwałtowny początek, ale i nowotwór może nagle dać
      objawy, choć długo narasta), krwiak - mogą wszystkie dawać takie same objawy. Z
      kolei gdybym po zastanowieniu powiedziała np., że objawem nowotworu mózgu może
      być: dziwne, zmienione zachowanie, wrażenie zmian w osobowości chorego,
      spowolnienie ruchowe i psychiczne, zaburzenia świadomości - także wprowadzę Cię
      w błąd, bo takie zmiany mogą także występować w chorobach zwanych
      degeneracyjnymi (jak choroba Alzheimera), padaczce z częstymi napadami
      (nieuogólnionymi), chorobach zapalnych (Creutzfeldt-Jakob i nie tylko),
      wreszcie w chorobach psychicznych, ba! nawet chorobach zupełnie spoza układu
      nerwowego, na przykład w zespole MAS z zaburzeniami rytmu serca.
      Nowotwór mózgu może objawić się ostrą psychozą. Może objawić się napadami
      padaczkowymi. Może dawać subtelne zmiany neuropsychologiczne. A są takie
      lokalizacje, że nie da żadnych zmian, dopiero jego przerzuty do innych narządów.
      Jeśli u kogokolwiek podejrzewasz guza mózgu, zaciągnij go do dobrego lekarza.
      To nie jest takie proste zagadnienie, a na błędy nie wolno sobie pozwolić.
      • spearsbritney Re: JAKIE SĄ PIERWSZE OBJAWY RAKA???????????????? 08.09.02, 16:03
        Tak właściwie to sama nie wiem co mi jest.Nie jestem pewna czy to na tle
        nerwowym (może hipochodnria) a może faktycznie coś mi dolega.Po pierwsze
        mam,choć nie zawsze,wrażenie jakbym nie była do końca sobą,jakbym obserwowała
        wszystko z dystansu.Wydaje mi się nawet (a może i nie wydaje) że jakbym ciut
        słabiej słyszała,wszystko wydaje mi sie dalej niż jest naprawdę i tp.Poza tym
        strasznie cierpnie mi kark,niekiedy mnie usztywnia i wogóle zdolności ruchowe
        szyją mam niekiedy ograniczone.Zaś prawa ręka jest jakby słabsza i po
        prostu "czuję" ją,a nigdy sie nioe zwraca uwagi na to ze ma sie reke (może to
        wpływ złamania nadgarstka przed kilkoma laty?).I znowu wmawiam sobie że po
        prawej stronie nad uchem "coś" mam,co mnie lekko kłuje gdy leżę na prawym
        boku.Może to nerwica? Może coś z kręgosłupem co sprawia że mam wrażenie
        lekkiego wirowania? Może guz? Ogólnie czuję się jako tako,ale nie wiem czy
        sobie to wmawiam czy nie (od zawsze mam obsesję że mogę zachorować na raka i
        umrzeć) ale po prostu czuję się jakby... inaczej,mam poczucie
        dyskomfortu.Wszystko każe mi podejrzewać że to na tle nerwowym,bo w dziwny
        sposób obajwy te pojawiły się w momencie gdy przeżywałam załamanie nerwowe
        wynikające z poczucia braku własnej wartości.Ale może to był tylko przypadek? W
        końcu mija rok... Niby gwałtownie nie chudnę,dobrze się uczę a depresja dawno
        minęła,ale... Ten słabnący wzrok,wyjątkowo brzydkie biało w oku
        (żółte),słuch,ręka,to "coś" za uchem,sztywniejący kark,pobolewająca czasami
        głowa... Sama nie wiem.Może wy mi coś poradzicie...
        • Gość: Artur Re: JAKIE SĄ PIERWSZE OBJAWY RAKA???????????????? IP: *.ss.shawcable.net 09.09.02, 16:14
          Takie objawy moga i sa znacznie czesciej rezultatem zgrzytania zebow w czasie
          snu.
          Twoj dentysta powinien ocenic czy nie masz tym zgrzytaniem zniszczonych
          powierzchni gryzacych zebow. Dentysta tez moze ci zrobic specjalny plastikowy
          ochraniach, ktory zakladasz na noc i po klopocie. Objawy powinny ustapic po
          kilku dniach.
          Ogolnie i bardziej sie bedziesz martwic o objawy tym wiecej zgrzytania w nocy i
          tym wiecej objawow.
          • Gość: Kat Re: JAKIE SĄ PIERWSZE OBJAWY RAKA???????????????? IP: *.telia.com 09.09.02, 18:47
            Z kontroluj cisnienie krwi.Pzdr.Kat.
            • Gość: Marek Narost czy rak ? IP: *.proxy.aol.com 13.09.02, 06:57
              Odkrylem ze na czubku glowy mam pewien narost, malego twardego guzka. Kiedys
              bylem u lekarza ale on stwierdzil ze to taki narost. Czy znacie ludzi z
              podobnymi narostami w rodzaju guza ktore nie sa rakiem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka