Dodaj do ulubionych

NISKIE CIŚNIENIE ?!

17.10.05, 11:01
Czy ciśnienie 107 / 70 należy do niskich? Często miewam takie w granicach 107-
117 / 70 . Czy jest się czym martwić?
Obserwuj wątek
    • zyrafa46 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 12:39
      Przeżyjesz; ;-)

Miewałam 90/40 po kawie. Było ciężko. Z takim jak Twoje chodzę i się cieszę, że
      mam dobre. W razie czego kawa z imbirem i troche cukru, gotowana 5 minut
      (teraz, na zimę - bdb).
      Pozdr, Żyrafa :-)
    • mamba30 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 12:44
      wg mnie nie jest źle, prawidłowe to mniej więcej 120/80, więc nie masz powodu
      do zmartwień.
    • jacek1956 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 18:36
      Podobno za dobre uważa się poniżej 140/90.Kto i na jakiej podstawie taką normę
      ustalił nie wiem. Wiem,że jeżeli Twojemu ciśnieniu nie towarzyszą mroczki, zawroty głowy,lub inne sensacje to można żyć.Przez wiele lat miewałem systematycznie 90/60.Niestety zdarzały mi się utraty przytomności i trzeba było coś z tym zrobić.Picie kawy,czy ratowanie się alkoholem to ślepa uliczka.
      Na szczęście mam ten problem z głowy.
      Jacek
    • korniz Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 19:16
      Masz dobre.Książkowe to 120/80.Ja mam często 90/60 i to jest niskie ,dobrze się
      czuję, ale za to jest mi szybciej zimno,niż u osób z wyższym ciśnieniem.No i
      jestem bardziej ospała.Zaobserwuj jak się czujesz ,czy ci zimno ,masz zawroty
      głowy ,jesteś senna.
      • cereusfoto Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 18.10.05, 14:56
        Dziękuję za wsparcie i optymizm, którego zresztą mi nie brakuje. Ogólnie
        samopoczucie mam rewelacyjne, jestem pełna energii i w ciągłym ruchu. Tylko
        wieczorkiem już ok. 21 chce mi się spać, ale może przyczyną jest wczesne
        wstawanie ( zresztą bez problemu ) o 5.35. W takim razie chyba nie mam się czym
        przejmować... Pozdrawiam wszystkich.
      • mala815 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 18.10.05, 16:02
        A moze ktos z was zna nazwe takich kropelek z kofeina na pozdwyzszenie
        ciśnienia. I jakie znacie sposoby oprócz kawy na jego podniesienie.U mnie kawa
        odpada bo wypłukuje potas i magnez na co musze zwracac uwage bo mam cos tam z
        zastawka w serduchu.Podobno same te kropelki nie wypłukuja tak , chociaz nie
        wiem ile w tym prawdy bo przeciez to kofeina w końcu....A tak wogóle to 2
        godzinki temu wypiłam kawe a teraz spie nad klawiatura...I jak tu sie
        skupic....zieeeeeeeewwww

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka