cereusfoto 17.10.05, 11:01 Czy ciśnienie 107 / 70 należy do niskich? Często miewam takie w granicach 107- 117 / 70 . Czy jest się czym martwić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyrafa46 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 12:39 Przeżyjesz; ;-) Miewałam 90/40 po kawie. Było ciężko. Z takim jak Twoje chodzę i się cieszę, że mam dobre. W razie czego kawa z imbirem i troche cukru, gotowana 5 minut (teraz, na zimę - bdb). Pozdr, Żyrafa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 12:44 wg mnie nie jest źle, prawidłowe to mniej więcej 120/80, więc nie masz powodu do zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 18:36 Podobno za dobre uważa się poniżej 140/90.Kto i na jakiej podstawie taką normę ustalił nie wiem. Wiem,że jeżeli Twojemu ciśnieniu nie towarzyszą mroczki, zawroty głowy,lub inne sensacje to można żyć.Przez wiele lat miewałem systematycznie 90/60.Niestety zdarzały mi się utraty przytomności i trzeba było coś z tym zrobić.Picie kawy,czy ratowanie się alkoholem to ślepa uliczka. Na szczęście mam ten problem z głowy. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 17.10.05, 19:16 Masz dobre.Książkowe to 120/80.Ja mam często 90/60 i to jest niskie ,dobrze się czuję, ale za to jest mi szybciej zimno,niż u osób z wyższym ciśnieniem.No i jestem bardziej ospała.Zaobserwuj jak się czujesz ,czy ci zimno ,masz zawroty głowy ,jesteś senna. Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 18.10.05, 14:56 Dziękuję za wsparcie i optymizm, którego zresztą mi nie brakuje. Ogólnie samopoczucie mam rewelacyjne, jestem pełna energii i w ciągłym ruchu. Tylko wieczorkiem już ok. 21 chce mi się spać, ale może przyczyną jest wczesne wstawanie ( zresztą bez problemu ) o 5.35. W takim razie chyba nie mam się czym przejmować... Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mala815 Re: NISKIE CIŚNIENIE ?! 18.10.05, 16:02 A moze ktos z was zna nazwe takich kropelek z kofeina na pozdwyzszenie ciśnienia. I jakie znacie sposoby oprócz kawy na jego podniesienie.U mnie kawa odpada bo wypłukuje potas i magnez na co musze zwracac uwage bo mam cos tam z zastawka w serduchu.Podobno same te kropelki nie wypłukuja tak , chociaz nie wiem ile w tym prawdy bo przeciez to kofeina w końcu....A tak wogóle to 2 godzinki temu wypiłam kawe a teraz spie nad klawiatura...I jak tu sie skupic....zieeeeeeeewwww Odpowiedz Link Zgłoś