Dodaj do ulubionych

co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu ???

IP: *.klinik.uni-regensburg.de 30.09.02, 14:36

Drodzy forumowicze!

Pomocy, jestem b.przeziebiona, mam bardzo duzo sluzu w gornych drogach
oddechowych(gardlo, nos, migdalki)Przed chwila bylam u lekarza i prosilam go,
zeby mi przepisal cos na rozpuszczenie sluzu, ale nie antybiotyk. Niestety,
dostalam tylko doksycykline(a przeciez to antybiotyk) Czy istnieja jakies
naturalne sposoby na rozpuszczenie sluzu??)
Z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: zoster Re: co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu IP: *.zamosc.mm.pl 30.09.02, 18:02
      Kup sobie w aptece jakis lek mukolityczny. Najbardziej popularna
      jest "Flegamina" lub "ACC" (lepszy ale drozszy). I powiedz dlaczego nie chcesz
      brac antybiotyku? L. muklityczne rozrzedza wydzieline ale nie usuna przyczyny
      choroby
      • Gość: Artur Re: co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu IP: *.usask.ca 30.09.02, 18:50
        najlepszym sposobem na odsluzowanie jaki znam (obok antybiotykow oczywiscie) sa
        inhalacje z sody (do pieczenia)- 1 lyzeczka na szklanke wody. Fachowo uzywa sie
        specjalna maske i nebulizator napedzany sprezonym powierzem. Sa tez takie
        urzadzenia ktore dzialaja na energii ultradzwiekow. W kazdym razie parowka z
        wody z soda nie powinna dzialac bo tylko woda paruje a soda nie.
        • ada1 Re: co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu 02.10.02, 10:25
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> najlepszym sposobem na odsluzowanie jaki znam (obok antybiotykow oczywiscie)
          sa
          >
          > inhalacje z sody (do pieczenia)- 1 lyzeczka na szklanke wody. Fachowo uzywa
          sie
          >
          > specjalna maske i nebulizator napedzany sprezonym powierzem. Sa tez takie
          > urzadzenia ktore dzialaja na energii ultradzwiekow. W kazdym razie parowka z
          > wody z soda nie powinna dzialac bo tylko woda paruje a soda nie.

Gdzie można wykonać takie "fachowe" zabiegi?
          • Gość: ivana najlepszy citrosept IP: *.ppp.get2net.dk 02.10.02, 19:16
            dobrym sposobem jest picie citroseptu 3 razy po 20 kropli rozrzedza sluz az w
            koncu rozpuszcza go zupelnie.przeknalam sie sama na sobie ,flegamina mi nie
            pomagala a citrosept tak i objawy nie wrocily.
            • Gość: Astra Re: najlepszy citrosept IP: *.ima.pl 03.10.02, 12:24
              Gość portalu: ivana napisał(a):

> dobrym sposobem jest picie citroseptu 3 razy po 20 kropli rozrzedza sluz az w
              > koncu rozpuszcza go zupelnie.przeknalam sie sama na sobie ,flegamina mi nie
              > pomagala a citrosept tak i objawy nie wrocily.

Tak jest, CITROSEPT,CITROSEPT i jeszcze raz CITROSEPT!!!
              Moje dziecko przynajmniej raz w roku cierpiało na "zaśluzowienie" górnych dróg
              oddechowych wskutek alergii,wydzielina zalegała 2,czasami 3 tygodnie,więc były
              krople do nosa i nieśmiertelny Mucosolvan - niezły "wymiatacz",ale powodował
              takie ataki kaszlu z wymiotami,że dzieciak był strasznie wyczerpany tym
              wszystkim.
              Rok temu odstawiłam w/w specyfiki,za czyjąś radą zaufałam CITROSEPTOWI i ku
              mojej ogromnej radości zaraz po wstępnych objawach podałam CIT.Kuracje trwa 3
              dni,potem zmniejszam dawkę.
              Poza tym w małych dawkach dawać profilaktycznie,szczególnie w okresie częstych
              zachorowań.
              Pozdrawiam.
          • roseanne "parowka" sposobem domowym 03.10.02, 15:32
            mozna kupic specjalne urzadzenie do inhalacj.
            ogolnie to pojemniczek, w ktorym jest podgrzewany plyn (woda z soda, napar
            rumianku) i na to jakby korytko kierujace pare na twarz.
            mozesz po prostu nalac ten goracy plun do miseczki, nachylis sie na d tym,
            przykryc glowe recznikiem ,aby para nie uciekala i gleboko wdychac - kilka razy.
            Ostroznie, nie poparz sie
            Dobre efekty daje tez plukanie gardla szalwia, woda z sola, zwykla woda
            Mozna opukiwac plecy, od lopatek w gore do ramion, dlon powinna byc lekko
            zwinieta, aby robila sie poduszka powietrzna.

Zdrowka zycze, popijajac herbate z cytryna
    • Gość: justy Re: co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 21:18
      ACC byłoby dobre, ale jest na receptę. Z mocniejszych od flegaminy środków
      możesz kupić tabletki lub syrop z ambrosolem.
      • ada1 Re: co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu 03.10.02, 15:18
        Brałam Citrosept pół roku i w niczym mi nie pomógł :-(((
    • Gość: Margotka Re: co zamiast antybiotyku na rozpuszczenie sluzu IP: *.koof.com.pl 03.10.02, 16:23
      Polecam krople ziołowe SINUPRET, jest to lek sekretolityczny, rozrzedzający
      śluz i zmniejszający obrzęk błon śluzowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka