emica79 27.11.05, 20:18 Nie wiem, czy moje pytanie będzie poprawne politycznie... Co z dietą Cambridge? Czy zapewnia organizmowi wszelkie potrzebne składniki? Czy nie ma po niej efektu jo-jo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Dieta Cambridge? 28.11.05, 09:59 efekt jojo moze byc, jesli wrocisz do nawykow jedzeniowych sprzed diety... w ogole dieta cambridge jest skuteczna i radykalna, ale wez pod uwage, ze zupki i batny to czysta chemia - nie dla kazdego organizmu odpowiednia:( Odpowiedz Link Zgłoś
anita233 Re: Dieta Cambridge? 28.11.05, 11:05 zadna dieta nie jest bezpieczna - chodzi o to zeby zmienic nawyki zywieniowe a nie byc przez kilka dni-tygodni na diecie skoro i tak sie wraca do starych nawykow - i efekt jojo murowany. Uwazam ze ta pseudo dieta powinna byc zabronina - przeciez to sama chemia! A co z rakotworczym dzialaniem tej chemii? Ososbiscie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
emango Re: Dieta Cambridge? 29.11.05, 16:07 A co z rakotwórczym działaniem tej diety, Anito?? Odpowiedz Link Zgłoś
anita233 Re: Dieta Cambridge? 30.11.05, 12:41 Emango, wysunelam te wnioski stad ze ogladalam i slyszalam wiele programow w ktorych wypowiadali sie lekarze na temat zupek i innych produktow w proszku, i zawsze wniosek byl jeden - w tych produktach znajduja sie substancje rakotworcze. Tak na logike to przeciez sama chemia, wiec jak to moze byc zdrowe? A co do diety Cambridge - jest przygotowana przemyslowo, posilki stanowia napoje i zupy w formie sproszkowanej - czyli tzw. "pseudopozywienie", osobiscie nie dalabym tego do zjedzenie nawet swojemu psu, nie mowiac o tym ze nigdy nie wyzadzilabym takiej krzywdy swojemu organizmowi (a przy okazji - ta dieta moze powodowac spadek kondycji, oslabieniewlosow i paznokci, pogorszenie stanu cery, zle samopoczucie, klopoty ze snem i regularnym wyproznianiem). Wlasciwa dieta powinna byc zbilansowana i dostarczac organizmowi wszystkich niezbednych skladnikow zapewniajacych prawidlowe funkcjonowanie organizmu a ta dieta jest tego totalnym przeciwienstwem. Osobiscie to jest dla mnie podstawa zywienia. Oczywscie kazdy ma swoj rozum, a zdrowie jest indywidualna sprawa kazdego z nas. Moze jestem zbyt krytyczna ale jestem przeciwniczka takich pseudodiet. Moze Pan ekspert i Monaliuza wypowiedza sie bardziej profesjonalnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
karola971 Re: Dieta Cambridge? 30.11.05, 13:39 Mylisz się. Własnie dieta jest tak dobrana w składnikach ze zapewnia organizmowi wszystkie niezbędne składniki. Białko , cukier, witaminy itd. Ja byłam na tej diecie , zrobiłam po niej wsyzstkie badania i są wporządku. Mało tego mój lekarz powiedział ze jest to bezpieczna dieta dla osób ZDROWYCH! Każdy oczywiście ma swój rozum...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anita233 Re: Dieta Cambridge? 30.11.05, 14:43 Wiesz Karola, mi chodzilo glownie o efekty uboczne ktore moga wystapic nawet za pare lat. Ja nigdy nie jadlabym tego sproszkowanego zarcia, bo to nie jest pozywienie, a te wszystkie witaminy ktore zawiera ten proszek tez sa sztuczne. No ale oczywiscie to tylko moje skromne zdanie:) Nidgy nie stosowalam zadnych diet - jak chce schudnac to po prostu rezygnuje ze slodyczy (ktore uwielbiam i dla mnie jest to spory wysilek:) i wiecej sie ruszam. Proste i zdrowe:) No ale kazdy robi jak chce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: Dieta Cambridge? 01.12.05, 10:18 Odsyłam do wątku o podobnej tematyce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=30169391&v=2&s=0 I jeszcze jedno - w jaki sposób dieta o wartości 500-700kcal może dostarczyć wszystkie niezbędnye składniki odżywczye, w tym białka czy węglowodany??? Fizycznie jest to niemożliwe. Znakomita większość lekarzy czy dietetyków bezkrytycznie polecających tę dietę bez jednoczesnej opieki i przejęcia części odpowiedzialności za jej skutki to zwykli handlarze, którzy chcą po prostu zarobić na dystrybucji. Odpowiedz Link Zgłoś