10.12.05, 21:34
Jestem 17-latką i od kilku lat(2-3)stosuję dietę(jeśli to można nazwać dietą).Jem bardzo mało,zwylke w ciągu dnia zjadam rano miseczkę płatek w szkole jabłko,potem pół kajzerki na kolację kotleta schabowego albo coś w tym stylu.Czasem zjem kawałek ciasta lub jakieś słodycze ale bardzo rzadko.No zawsze po kolacji jem jabłko na pdobrą przemianę.Udało mi się schudnąć i to nawet sporo przy wzroście 1.75m ważę jakieś56-58kg.Cieszę sięz wyników ale nie mogę przerwać "diety".Boję się że jak zacznę normalnie jeść to przytyję i będę wyglądała jak kiedyś.Czy to prawda???
Obserwuj wątek
    • magdalena7777 Re: POMOCY 11.12.05, 00:26
      Staraj się powoli zwiększać ilość przyjmowanego pokarmu, np. co tydzień o
      200kalorii... do momentu aż dojdziesz do ilości właściwej dla twojego wieku i
      wagi, wtedy nie powinnaś przytyć(i jedz często tak co 3-4 godziny, to ponoć
      przyspiesza przemianę materii).

I pomyśl raczej co będzie gdy nie przerwiesz diety... istnieje pewne
      prawdopodobieństwo, że zachorujesz na anoreksję... w moim przypadku tak się
      zaczęło, gdy osiągnęłam juz idealne 58kg przy wzroście 1,78 panicznie bałam sie
      przytycia w efekcie czego w apogeum mojej choroby ważyłam 45kg, miałam anemię,
      wysoki pozom kreatyniny we krwi, sine ręce i stopy,czerwony nos, obniżony
      metabolizm,o połowe mniej włosów na głowie...etc.
      tak więc radzę Ci zastanów się co jest lepsze...
      • cioccolato_bianco Re: POMOCY 11.12.05, 09:18
        uwielbiam takie strasznie..
        • karola971 Re: POMOCY 11.12.05, 15:09
          To nie jest straszenie tylko ostrzeżenie!!!
          • mavika7 Re: POMOCY 19.12.05, 06:31
            a ja przy wzroscie 168cm waze 48kg i tez panicznie boje sie przytyc za duzo...jem ok 1000kcal dziennie od 2,5 roku i boje sie zwiekszyc bo slyszalam o przypadku kiedy dziewczyna po roku czy 2 diety 1000kcal schudla 30 kg i jak pozniej zwiekszala o 200 co 3 miesiace przytyla wiecej niz schudla...:/
            • cioccolato_bianco Re: POMOCY 19.12.05, 10:14
              no dobrze, kazdy jest inny ale tez chyba kazdy sam widzi jak reaguje jego
              organizm - czy tyje dodajac te 200 kcal (ubrania sa tego najlepsza miara).
              jesli tyje, to wniosek sam sie nasowa - trzeba przystopowac z jedzeniem,
              zmienic ilosc (kcal, objetosc), pore jedzenia itp itd, albo zglosic sie do
              lekarza, a nie marudzic na forum:)
    • artur.kalinski Re: POMOCY 20.12.05, 17:02
      Proszę nie zapominajcie, że poza dietą bardzo istotna jest aktywność fizyczna.
      Dzięki niej w znacznym stopniu możemy przyspieszyć swoją przemianę materii, a
      wtedy kawałek ciasta nie będzie nam spędzał snu z powiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka