Dodaj do ulubionych

Jak zapobiedz lysieniu???

11.12.05, 20:23
Tak sie sklada ze mam wypaczone geny i wiem ze w niedalekiej przyszlosci bede mial lysa glace. Moj Dziadek byl lysy, moj Tato jest lysy, ja naszczescie jeszcze nie ale nawet teraz gdy jestem nastolatkiem mam dosc spore zakola. Naprawde wizja "lotniska" na glowie nie napaja mnie szczesciem. Choc jestem juz przygotowany, ze kiedys bede musial sie golic na zero to moze istnieje jakis sposob na spowolnienie tego procesu???
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 12.12.05, 19:57
      3mu napisał:

> Tak sie sklada ze mam wypaczone geny i wiem ze w niedalekiej przyszlosci bede
      > mial lysa glace. Moj Dziadek byl lysy, moj Tato jest lysy, ja naszczescie jesz
      > cze nie ale nawet teraz gdy jestem nastolatkiem mam dosc spore zakola. Napraw
      > de wizja "lotniska" na glowie nie napaja mnie szczesciem. Choc jestem juz przy
      > gotowany, ze kiedys bede musial sie golic na zero to moze istnieje jakis spo
      > sob na spowolnienie tego procesu???

Podobno kastracja powstrzymuje łysienie. Zawsze to jakiś wybór. ;)

S.
      • kret24 Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 12.12.05, 20:00
        Istnieje lek o nazwie Propecia w tabletkach i brany ciągle powstrzymuje
        łysienie. Ma trochę działąń niepożądanych np. spadek libido.
        Do wcierania pomaga minoxidil np. Loxon, Regaine, Piloxidil.
    • ano4 Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 26.12.05, 20:23
      www.mercola.com
      zero zboz zero cukru genetyka nie ma nic wspolnego z lesieniem ;wspolne jest
      tylko to samo nie odpowiednie jedzenie z twoimi przodkami
      powodzenia
      • skyddad Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 27.12.05, 15:41
        Oczywiscie i dzialaj szybko,zmnienic menu,ostrzyc sie na pale 1mm.Smarowac pare
        razy rozgrzewajacymi masciami glacule.
        Najbardzie pomoze dostrczenie organizmowi wlasciwych mineralkow i witamin,a to
        uzyskasz z wyklegozdrowegozarcia oile Twoje drogi pokarnmowe pracuja w 100%
        prawidlowo anie przyjmuja i wyrzucaja najcenniejsze dla Ciebie rzeczy.Tutaj
        lezy problem i teraz zasilanie Twego pieca ekstra mineralami i witaminami nic
        nieda gdyz maszyna wymaga renowacji.Pzdr.Sky.
        P.S Oczysc organizm i drogi trawienne.
        • kkkkk4 Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 27.12.05, 16:17
          Raczej zaakceptuj fryzurę na łyso- dla większości kobiet jest bardzo sexi ;))bo
          owszem są metody, ale jak na razie nie zadowalająe.
          Mozesz łykać tabletki, ale mają one silne działania nieporządane i działają
          tylkjo wówczas gdy je zażywasz- więc albo stracisz włosy, albo (łykając
          tabletki) zniszczysz wątrobę, zubożysz portfel i narazisz się na przykre
          konsekwencje brania chemicznych leków.
          Możesz (jeżeli masz kasę) zdecydować się na przeszczep włosów w
          specjalistycznej klinice ale jest to duży koszt i efekt nie zawsze zadowalający-
          możesz wyglądać jak gumowa lalka bo włosy przeszczepia się flancami. Co do
          kosmetków np. Vichy p. łysienu...cóż mój kolega stosował je od wielu lat a i
          tak wyłysiał.
          Proponuję wiec wizytę u dobrego dermatologa, który może podać Ci preparaty
          witaminowe ale najważniejsze to zrozumieć, że nie Ty pierwszy- nie ostatni i
          wydac lepiej pieniążki na fajne ciuchy ;)
          • malaga1234 Jest rada. 27.12.05, 16:30
            Na łysienie typu androgennego jakie występować będzie u Ciebie jest lek do
            wcierania w miejsca łysienia a nazywa się LOXON 5%.Koniecznie pięcioprocentowy.
            Ten lek doustny b.zabuża erekcję więc prawdopodobnie wolałbyś być łysy niż mieć
            kłopoty w sferze seksualnej.Zatem lepszy do wcierania.I niedrogi. Tylko trzeba
            Loxon stosować zawsze, bo inaczej zaczniesz znowu łysieć.Można się przyzwyczaić
            do takiego obowiązku, zęby też się myje 2 razy dziennie przez całe życie.A rady
            ,że trzeba się przygotować do wyglądu z łysiną nie słuchaj.Po to medycyna idzie
            naprzód, żeby i łysiejącym pomagać.Loxon 5% jest na receptę ,wypisze każdy
            lekarz rodzinny, a czasem w aptece sprzedają bez recepty. Powodzenia.
            • szaser Re: Jest rada. 31.12.05, 03:09
              Włosy po loxonie są niestety tłuste, a sam loxon działa jak trwała ondulacja,
              po prostu ścina keratynę we włosach i powoduje ich stwardnienie, az
              łysieniemniema nic wspólnego. Wiem to z autopsji, szkoda kasy.
              • are.1 Re: Jest rada. 31.12.05, 16:53
                Loxon ot jest ten generyk o Regaine z subst. aktywna minoxidilem czy jakos tak,
                dobrze pamietam? Bo jest to to - to u mnie nawet dzialal i prawie zatrzymal
                wypadanie wlosow. Ale to nie jest leczenie przyczynowe i faktycznie wlosy sa po
                nim w ruinie.

Minoxidil (?) dziala, bo odkryto go przxypadkowo wstrzykujac do krwi, co mialo
                rozszerzac naczynia i powodowac lepsze ukrwienei, jak ktos mial z owym
                ukrwieniem problemy. Mimochodem okazalo sie ze tym pacjentom po zastrzykach
                zaczely rosnac wlosy nad miare, wszedzie gdzie byly cebulki.

Moja rada: jak ktos nie wierzy w nic innego oprocz farmaceutykow, to niech
                stosuje. Efekty są a nie jest taki drogi i jest nieszkodliwy.
    • abracadabra1 Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 31.12.05, 06:56
      Reklamowany srodek Banfihajszysz czy cos o podobnym brzmieniu wegierskim
      widocznie zmyl sie z polek a tak go kiedys reklamowli na porost wlosow i
      przeciw lysieniu :-)
      Coz zostaja witaminy A+E , smarowanie naturalnym sokiem z czarnej rzepy ,
      moze jeszcze jakies witaminy i mikroelementy sprawdz w google na temat
      lysienie , porost wlosow czy witamiy wlosy .
      Dobrze , ze zdajesz sobie sprawe z tego problemu ale nie przejmuj sie
      jedni lysieja , inni tyja a jeszcze inni wpadaja w nalogi ...
      Mezczyzna nigdy nie jest 100% i kobieta rowniez .
      Kazdy ma swoje wady i zalety i jesli wlosy byly twoja ogromna zaleta to
      wyrob sobie inna dopoki nie wylysiejesz jeszcze masz na to czas.
      Moze poczucie humoru lub inne cos przyciagajace
      W zadne srodki medyczne nie wierz zadne plyny i inne bajery wspomniany wyzej
      banfihajszysz to byla kasa dla producenta .
      Zauwazylam , ze mezczyzni , ktorzy rzadko myja wlosy maja je bardzo zdrowe
      A w razie czego trzeba sie po prostu pogodzic z lysina .
      Ona jest paskudna jesli mlodzi i wlochaci gola lby na lyso . Na szcescie
      durna moda minela i natura zwycieza
      Nie mam nic do lysych naturalnych ale ogolonych nienawidze !
      Lysy wyglada dobrze z wasami (Dr -Phill ale mezczyzna!) Z broda paskudnie i
      zaczesany na pozyczke tragicznie . Przodzik lub peruka to smuta .
      No wiec: zapuszczaj lysinke i wasy , ogranicz brzuch i zachowaj sylwetke oraz
      wyrob sobie delikatnosc do kobiet i zobaczysz jak swiat nalezy do ciebie
    • are.1 Re: Jak zapobiedz lysieniu??? 31.12.05, 12:43
      Jest rada: trzeba stosowac medycyne naturalna. Skombinuj taka ksiazke
      "Czy mozna zyc 150 lat?" prof M Tombaka i zastosuj diete, ktora on tam opisuje
      (ale bez "oczyszczania organizmu"). Oczyszczanie organizmu przeprowadz
      uzywajac opisane tam "ssanie oleju" - jest bezpieczne i nieklopotliwe.

Poza tym przydadza sie bardzo jakies cwiczenia mentalne, np joga albo system
      NEW - Nowe Grogi Energii. Mi dzieki NEW siwe wloski po bokach znowu nabraly
      koloru, poprawil sie wzrok (chociaz myslalem ze był calkiem OK ;-) i jeszcze
      wiele innych. Bardzo polecam, swietna sprawa, chociaz na poczatku wymaga wiele
      wysilku. Efekty daje trwale. Instrukcje do tego znajdzie w Googlu.
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka