dagle 27.12.05, 10:51 co moze oznaczac świeża krew w stolcu, czysto czerwonego koloru? nie jest to żaden żart, prosze o pomoc planuje wizyte u proktologa, ale bardzoi sie boję :( z góry dziekuję za POWAŻNE porady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala261 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 10:55 To mogą być bardzo rozne rzeczy np- hemoroidy , wrzodziejące zapalenie jelita grubego , nowotwór jelita grubego więc zachęcam do wizyty u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 11:03 przejrzałam archiwum i już było pare watków na ten temat i doszłam do wniosku, ze muszę iśc do lekarza i........... coraz bardziej się boję, ale dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala261 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 11:09 a powiedz,jakie masz jeszcze inne dolegliwosci towarzyszące temu? Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 12:20 u mojego męża tak zaczęła się walka z chorobą krew w odbytu zlekceważył potem krowotk,operacja,stomia,przerzuty,długa męcząca chemioterapia a teraz...umiera;-( nie straszę ale pędz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 13:52 bardzo Wam współczuję, przykre, że pani mąż zlekceważył pierwsze objawy, może to by mu pomogło. Tyle sie mówi o tym, że rak wcześnie wykryty jest uleczalny. Mam nadzieje, że u mnie nie będzie tak źle! a pani mężowi życzę wytrwałości w walce z chorobą, w końcu trzeba mieć nadzieję, że bedzie jeszcze zdrowy! Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 13:48 w sumie to nie towarzysza temu zadne inne objawy. Zaczelo sie to pare dni temu, kiedy to 3 dni pod rząd przy oddawaniu stolca pojawiła się ta krew, było wtedy lekkie szczypanie przy oddawaniu stolca, moze za mocno parłam, nie wiem, ale do lekarza idę napewno, tylko narazie nie mogę, dostałam okres, który wyklucza wizytę Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 23:15 niestety dla Nas jest już za póżno mąż jest jeszcze młody ma 38 lat tym bardziej jest nam zal ale ty idz szybciutko do lekarza to może być zupełnie nic ale może i być aż tak wiele.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ala261 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 28.12.05, 13:18 Moj ojciec tez zmarl na raka jelita grubego,mial 48 lat i niestety nie on zlekcewazyl pierwsze objawy ,ale lekarze do ktorych chodzil!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a do Ani 28.12.05, 21:10 Aniu piszesz "też"...mój mąż jeszcze żyje ale to życie niestety dla niego już się kończy mam prośbę możesz mi napisać jak to było z twoim tatą czy brał chemię,jak długo chorował czy były przerzuty czy bardzo cierpiał aż wreście jak to było ??? no wiesz???pozdrawiam i życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! Odpowiedz Link Zgłoś
ala261 DO KAMUSI!! 29.12.05, 20:34 Moj tata zmarł 5 lat temu,ale najpierw chodził do 3 lekarzy internistów i ZADEN nie zlecił ZADNYCH badan,mowili,ze to hemoroidy albo lambie...pozniej jak juz wiadomo bylo,ze to rak to tata zaczoł leczenie na Ursynowie{mam o nich bardzo złe zdanie,zle leczyli o czym dowiedzialam sie juz duzo pozniej}Z tej wykanczalni zabralam tate do prof Szczylika,ktory powiedzial,ze wlasnie na ursynowie zawalili sprawe,przyjąl go na oddział,ale powiedział,ze niestety tu juz nie da sie nic zrobić no i tata zmarł 3 tygodnie pozniej.Myslę,ze nie mial az tak silnych boli,byly one do opanowania morfiną podawaną przez taką pompkę.Tata w tych ostatnich dniach byl w domu,zalatwilam mu pielęgniarkę,maszynę z tlenem i siedzialysmy przy nim razem z mamą.Ten okres wspominam jako wielki koszmar.Patrzysz na ukochanego czlowieka i nie mozesz mu pomoc.Po morfinie cały dzien i noc spal,czasami na bardzo krotko mial przeblyski swiadomosci.Zmarł w miare swiadomie,a ja trzymalam go za rękę.Jestem wsciekła na lekarzy z Ursynowa,jedynym lekarzem o ktorym myslę ciepło jest drSzczylik z Szaserów,moze do niego powinnas sie zglosić z męzem,moze jeszcze jest dla niego jakas nadzieja?Zyczę ci wytrwałosci i siły i szczerze Ci wspołczuje.Moj tata mial 48 lat,od operacji zyl 6 miesięcy,mial przezuty do watroby i pluc. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiam1 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 28.12.05, 21:59 czesc przedewszystkim idc do lekarza, i to jak najszybciej, dobrze zebyc poszla wtedy gdy cos sie dzieje czhyli teraz. Ja pociesze cie ze jesli odczuwasz pieczenie w trakcie oddawania stolca, i potem ta krew na stolcu lub papierku to moze to byc pekniecie, szczelina odbytu: bierze to sie z byt mocnego parcia na stolec, zaparcia. A dlaczego isc kiedy cos dolega? Ja dlugo chodzilam do proktologow i szukalam przczyny krwawien (czasem nie bylo bolu tylko krwawienie)dopiero przy kolejnym oddawaniu stolca czulam bol.)wiec chodizlam na fundusz, i akurat kiedy wypadala wizyta no bo rzecz jasna czekalam w koljece zapisow, to wtedy bylo wszystko ok. Kiedys poszlam do innego polecanego w Poznaniu wtedy kiedy mocno krwawilam i bolało - prywatnie, i dobrze zrobilam, bo wtedy dowiedzialam sie co mi dolega. Jezeli czujesz bol w okolicy odbytu, pieczenie lub i chce ci sie wyproznic ale jakos nie mozesz bo cos jakby powstrzymywalo to moze to byc szczelina. U mnie szczelina pojawia sie w zwiazku ze zbyt duzym napieciem miesnia zwieracza odbytu (dziala niezale\znie od naszej woli), po prostu nie dizala tak jak powinien, czesto jest spiety i to powoduje problemy, a zaczelo sie od stresow.....(zreszta u mnie strews powoduje jeszcze inne choroby). jest sposob by to sprawdzic: mniej wiecej czy to szczelina czy nie. Jesli chcesz podaj maila, napisze. A poki co biegnij do lekarza, bo wtedy kiedy cos dolega najlepiej to zbadac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś