Dodaj do ulubionych

Jestem przerażona - krew z odbytu :(

27.12.05, 10:51
co moze oznaczac świeża krew w stolcu, czysto czerwonego koloru?
nie jest to żaden żart, prosze o pomoc

planuje wizyte u proktologa, ale bardzoi sie boję :(

z góry dziekuję za POWAŻNE porady!
Obserwuj wątek
    • ala261 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 10:55
      To mogą być bardzo rozne rzeczy np- hemoroidy , wrzodziejące zapalenie jelita
      grubego , nowotwór jelita grubego więc zachęcam do wizyty u lekarza.
    • dagle Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 11:03
      przejrzałam archiwum i już było pare watków na ten temat i doszłam do wniosku,
      ze muszę iśc do lekarza i........... coraz bardziej się boję, ale dzięki za
      odpowiedź :)
      • ala261 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 11:09
        a powiedz,jakie masz jeszcze inne dolegliwosci towarzyszące temu?
        • kamusia_a Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 12:20
          u mojego męża tak zaczęła się walka z chorobą krew w odbytu zlekceważył potem
          krowotk,operacja,stomia,przerzuty,długa męcząca chemioterapia a
          teraz...umiera;-( nie straszę ale pędz do lekarza.
          • dagle Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 13:52
            bardzo Wam współczuję, przykre, że pani mąż zlekceważył pierwsze objawy, może
            to by mu pomogło. Tyle sie mówi o tym, że rak wcześnie wykryty jest uleczalny.
            Mam nadzieje, że u mnie nie będzie tak źle! a pani mężowi życzę wytrwałości w
            walce z chorobą, w końcu trzeba mieć nadzieję, że bedzie jeszcze zdrowy!
        • dagle Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 13:48
          w sumie to nie towarzysza temu zadne inne objawy. Zaczelo sie to pare dni temu,
          kiedy to 3 dni pod rząd przy oddawaniu stolca pojawiła się ta krew, było wtedy
          lekkie szczypanie przy oddawaniu stolca, moze za mocno parłam, nie wiem, ale do
          lekarza idę napewno, tylko narazie nie mogę, dostałam okres, który wyklucza
          wizytę
          • kamusia_a Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 27.12.05, 23:15
            niestety dla Nas jest już za póżno mąż jest jeszcze młody ma 38 lat tym
            bardziej jest nam zal ale ty idz szybciutko do lekarza to może być zupełnie nic
            ale może i być aż tak wiele.Pozdrawiam.
            • ala261 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 28.12.05, 13:18
              Moj ojciec tez zmarl na raka jelita grubego,mial 48 lat i niestety nie on
              zlekcewazyl pierwsze objawy ,ale lekarze do ktorych chodzil!!!!!
    • kamusia_a do Ani 28.12.05, 21:10
      Aniu piszesz "też"...mój mąż jeszcze żyje ale to życie niestety dla niego już
      się kończy mam prośbę możesz mi napisać jak to było z twoim tatą czy brał
      chemię,jak długo chorował czy były przerzuty czy bardzo cierpiał aż wreście jak
      to było ??? no wiesz???pozdrawiam i życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
      • ala261 DO KAMUSI!! 29.12.05, 20:34
        Moj tata zmarł 5 lat temu,ale najpierw chodził do 3 lekarzy internistów i ZADEN
        nie zlecił ZADNYCH badan,mowili,ze to hemoroidy albo lambie...pozniej jak juz
        wiadomo bylo,ze to rak to tata zaczoł leczenie na Ursynowie{mam o nich bardzo
        złe zdanie,zle leczyli o czym dowiedzialam sie juz duzo pozniej}Z tej
        wykanczalni zabralam tate do prof Szczylika,ktory powiedzial,ze wlasnie na
        ursynowie zawalili sprawe,przyjąl go na oddział,ale powiedział,ze niestety tu
        juz nie da sie nic zrobić no i tata zmarł 3 tygodnie pozniej.Myslę,ze nie mial
        az tak silnych boli,byly one do opanowania morfiną podawaną przez taką
        pompkę.Tata w tych ostatnich dniach byl w domu,zalatwilam mu
        pielęgniarkę,maszynę z tlenem i siedzialysmy przy nim razem z mamą.Ten okres
        wspominam jako wielki koszmar.Patrzysz na ukochanego czlowieka i nie mozesz mu
        pomoc.Po morfinie cały dzien i noc spal,czasami na bardzo krotko mial
        przeblyski swiadomosci.Zmarł w miare swiadomie,a ja trzymalam go za rękę.Jestem
        wsciekła na lekarzy z Ursynowa,jedynym lekarzem o ktorym myslę ciepło jest
        drSzczylik z Szaserów,moze do niego powinnas sie zglosić z męzem,moze jeszcze
        jest dla niego jakas nadzieja?Zyczę ci wytrwałosci i siły i szczerze Ci
        wspołczuje.Moj tata mial 48 lat,od operacji zyl 6 miesięcy,mial przezuty do
        watroby i pluc.
    • lidiam1 Re: Jestem przerażona - krew z odbytu :( 28.12.05, 21:59
      czesc
      przedewszystkim idc do lekarza, i to jak najszybciej, dobrze zebyc poszla wtedy
      gdy cos sie dzieje czhyli teraz. Ja pociesze cie ze jesli odczuwasz pieczenie w
      trakcie oddawania stolca, i potem ta krew na stolcu lub papierku to moze to byc
      pekniecie, szczelina odbytu: bierze to sie z byt mocnego parcia na stolec,
      zaparcia. A dlaczego isc kiedy cos dolega? Ja dlugo chodzilam do proktologow i
      szukalam przczyny krwawien (czasem nie bylo bolu tylko krwawienie)dopiero przy
      kolejnym oddawaniu stolca czulam bol.)wiec chodizlam na fundusz, i akurat kiedy
      wypadala wizyta no bo rzecz jasna czekalam w koljece zapisow, to wtedy bylo
      wszystko ok. Kiedys poszlam do innego polecanego w Poznaniu wtedy kiedy mocno
      krwawilam i bolało - prywatnie, i dobrze zrobilam, bo wtedy dowiedzialam sie co
      mi dolega.
      Jezeli czujesz bol w okolicy odbytu, pieczenie lub i chce ci sie wyproznic ale
      jakos nie mozesz bo cos jakby powstrzymywalo to moze to byc szczelina. U mnie
      szczelina pojawia sie w zwiazku ze zbyt duzym napieciem miesnia zwieracza
      odbytu (dziala niezale\znie od naszej woli), po prostu nie dizala tak jak
      powinien, czesto jest spiety i to powoduje problemy, a zaczelo sie od
      stresow.....(zreszta u mnie strews powoduje jeszcze inne choroby).
      jest sposob by to sprawdzic: mniej wiecej czy to szczelina czy nie. Jesli
      chcesz podaj maila, napisze. A poki co biegnij do lekarza, bo wtedy kiedy cos
      dolega najlepiej to zbadac.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka