28.12.05, 14:38
czy trądzik zależy od diety? jak sobie z nim radzić, mam go już kilka lat i
nie wiem co naniego może podziałać (mam 20 lat, brłam kiedyś antybiotyki
trochę pomogło ale...()
Obserwuj wątek
    • cioccolato_bianco Re: trądzik 28.12.05, 20:41
      mi sie zawsze robily i robia wypryski od kofeiny, czekolady, wszelkich rzeczy z
      octu i octu jako takiego, rzeczy ostrych i jajek.
    • monaluiza Re: trądzik 28.12.05, 21:55
      miniskatop1 napisała:

> czy trądzik zależy od diety? jak sobie z nim radzić, mam go już kilka lat i
      > nie wiem co naniego może podziałać (mam 20 lat, brłam kiedyś antybiotyki
      > trochę pomogło ale...()

Duże dawki witaminy B5 nawet to 20 GRAM (!) dziennie w czterech. Równo
      rozłożonych dawkach. Stosowałam. U wielu ludzi efekty są rewelacyjne już po 3-4
      dniach... u innych też były ale o zmniejszonej efektywności. Jedyny skutek
      uboczny zauważony przeze mnie to rozwolnienie.

www.b5supplements.com/research/medicalstudy.html

Monaluiza
    • artur.kalinski Re: trądzik 02.01.06, 20:13
      Mimo, iż wpływ niektórych produktów żywieniowych takich jak: czekolada, kawa,
      czy mięso na stan cery jest zauważalny przez wiele osób to żadne badania nie
      potwierdziły tych zależności. Jeśli jednak obserwujesz podobne zjawisko w swoim
      przypadku to możesz spróbować wyłączenia tego konkretnego produktu z diety. Poza
      tym radzę unikać ostrych przypraw i alkoholu. Z trądzikiem najlepiej radzi sobie
      dermatologia wsparta kosmetyką.
      • biel333 Re: trądzik 14.04.06, 23:57
        weź gościu nie kompromituj sie ze stwierdzeniem że dermatolodzy plus
        kosmetyczka coś poradzą. Pierwsi i drudzy zdzierają pieniadze eksperymentują a
        nikt nie zbada przyczyny. przyczyna leży w uporządkowanym sposobie odżywiania.
    • cioccolato_bianco Re: trądzik 04.01.06, 20:48
      leczenie moze byc wspomagane jedzeniem, takich rzeczy jak: skorupiaki, orzechy,
      chude mięso, owoce i warzywa.
    • oliwka117 Re: trądzik 18.04.06, 19:05
      To zależy czy masz trądzik czy to może wysypka-uczulenie. Ja np. zawsze miałam
      "pryszcze" na brodzie-bardzo swędzące i bolące. Każdy dermatolog przypisywał te
      zmiany dojrzewaniu...mimo, że miałam 25 lat... Antybiotyki tylko pogarszały
      sprawę. W końcu normalny lekarz zlecił mi badania i okazało się, że mam alergię
      na gluten. I rzeczywiście dieta działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka