polonezka 06.02.06, 20:31 Gdzie na Śląsku można zrobić USG 4D - chodzi mi o diagnozowanie jamy brzusznej,tarczycy i serca u dorosłego człowieka.Najlepiej prywatnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki.marek Re: USG 4D - gdzie na Śląsku ? 06.02.06, 21:10 Co prawda nie wiem gdzie mozna zrobić, ale zastanawiam sie po co 4D. Poki co to jest fajowy gadżet, ale w diagnostyce mało przydatny. Lepszy już sprawdzony dobry gabinet USG klasycznego. A podstawa i tak jest doswiadczony radiolog... Odpowiedz Link Zgłoś
polonezka Re: USG 4D - gdzie na Śląsku ? 06.02.06, 21:48 nie wiem czemu zakładasz, że w dobrym gabinecie, dobry radiolog nie może mieć dobrego aparatu - czyli USG 4D ? Chętnie się dowiem, gdzie na Śląsku (najlepiej Gliwice, Zabrze, Rybnik, Mikołów)jest dobry gabinet z dobrym diagnostą i z USG , diagnozującym jamę brzuszną, tarczycę i pracę serducha w czasie jednej wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.marek Re: USG 4D - gdzie na Śląsku ? 06.02.06, 22:02 Zakładam, że mu taki aparat nie jest potrzebny. A koszty są znacznie wyższe. Na dzień dzisiejszy takie aparaty wykorzystują głównie ginekolodzy, żeby pokazać szczęśliwej mamusi twarz jej jeszcze nienarodzonego dziecka. Nie powiem - robi wrażenie. Ale diagnostyka z tego żadna. Chciałem tylko zauważyć, że do otrzymania dobrej diagnozy wystarczy USG 2D i dobry radiolog. Raczej więc kieruj sie opiniami o lekarzu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś