Dodaj do ulubionych

jęczmień?

15.02.06, 12:43
3 dni temu pojawilo sie zgrubienie na lewej powiece. Uslyszalam od rodziny: jęczmien. Nigdy jeszcze tego nie widziałam. Myslalam ze szybko zejdzie, ale chyba nie ma zamiaru. W ciagu dnia jest znosnie, lekka opuchlizna i prawie wogole nie boli. Pobolewa wieczorami i rano, wtedy tez jest bardziej opuchnięte. Wszedzie czytam zeby robic cieple okłady. Robię ale to niczego nie zmienia. Czy ktos wie co to moze byc? Jak sobie z tym radzic? Chcialam odwiedzic lekarza ale uslyszalam ze to błahostka i samo zejdzie hehe. Jakie jeszcze objawy moga sie pojawic? Czego powinnam sie spodziewac a co powinno mnie niepokoic?
Obserwuj wątek
    • am111 Re: jęczmień? 15.02.06, 19:01
      Trzeba oko masować obrączką od nasady nosa na zewnątrz. Objawy szybko zginą.
      • kret24 Re: jęczmień? 15.02.06, 20:15
        Posmarować mascią z antybiotykiem np. neomycinum, detreomycyna czy Oxycort A.
    • dylka1 Re: jęczmień? 16.02.06, 12:51
      Radziłabym jednak kontakt z okulistą. Ja mój jęczmień leczyłam domowo (obrączka,
      okłady itp.)i została mi gradówka z którą męczę się już ponad rok.
      • sanyu Re: jęczmień? 02.07.06, 17:32
        a nie słyszeliście o takim prostym sposobie jak czarna nitka na palcu? tylko
        nie pamiętam na którym...hmmm..u mnie to działało..
        • agakoziorowska Re: jęczmień? 02.07.06, 17:52
          z tym zlotem to nie taki przesad jak myslicie...zloto jest w paru lekach ...mi
          zawsze pomagalo mimo ze jestem farmaceuta :) , na ogol jak jeczmien nie zniknie
          w ciagu tygodnia dopiero nalezy sie zwrocic do okulisty i moze wtedy zobaczy czy
          przepisac masc z anybiotykiem albo cos. Przede wszystkim nie trzec dodatkowo
          brudnymi rekami, nie podrazniac, nie robic zadnych okladow a najczesciej samo
          przejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka