kundka Re: Lakmusowe czy do badania moczu? 17.02.06, 21:54 W aptece p[owiedzieli że nie mają pojęcia gdzie to kupić Odpowiedz Link Zgłoś
choryyy Re: Lakmusowe czy do badania moczu? 17.02.06, 22:12 Paski testowe moczu mają zwykle pole ph, ale nie wim czy się nadają , mają zakres od 5,0 do 8,5. A jak się przeprowadza badanie? I jaki powinien być wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
kundka Re: Lakmusowe czy do badania moczu? 17.02.06, 22:16 Badanie przeprowadza się dotykając ściany pochwy papierkiem, a ph prawidłowe wynosi mniej więcej od 3,5 do 4 Odpowiedz Link Zgłoś
choryyy No to niestety poza zakresem 17.02.06, 22:22 Al echba papierek lakmusowy można kupić w zabawkowych zestawach "mały chemik". Co do dotykania papierkiem pochwy, to mi się wydaje mało prawdziwe, bo nie higieniczne. Znaczy się wygłupiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: No to niestety poza zakresem 17.02.06, 22:28 a ch..em jest higienicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
kundka Re: No to niestety poza zakresem 17.02.06, 22:29 Jestem jak najbardziej poważna, tak to się badanie przeprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
choryyy Re: No to niestety poza zakresem 17.02.06, 22:31 pRzecież to niehigieniczne dotykaś jakimiś odczynnikami (bo na pasku musibyć jakiś barwnik) do pochwy. Rozsądny człowiek higienicznie wyjąby odrobinę wydzieliny i położył na pasek, a nie dotykał paskiem lakmusowym bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
kundka Re: No to niestety poza zakresem 17.02.06, 22:37 Ale po co spierać się o to czy jest ktoś rozsądny czy nie Zadałam pytanie proste; czy ktoś wie gdzie można kupić takie papierki, ale widzę że zaczynamy jałową dyskusję. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś