15.03.06, 15:26
Co sądzicie o piciu kawy w młodym wieku. Ja mam niecałe 16 lat i pijam średnio 1 kawe na dzien, czasem 2. Czy to bardzo szkodliwe?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: kawa 15.03.06, 16:07
      Niewiele sie to rozni od picia coca-coli przez dzieci. Ale jakos nikt sie tym nie przejmuje bo dzieci nie padaja martwe.

Jeden i drugi napoj zawiera stymulanty a dzieci maja wiecej receptorow na komorkach niz osoby dorosle. Czyli wplyw stymulantow jest u nich silniejszy niz u osob doroslych.

• ddaarreekkk Re: kawa 15.03.06, 16:12
        czyli co nie dobrze bardzo ?
        • js.2 Re: kawa 15.03.06, 17:32
          ddaarreekkk napisał:

> czyli co nie dobrze bardzo ?

Nieco dobrze czyli bardzo
      • astro_glide Re: kawa 16.03.06, 23:34
        > Niewiele sie to rozni od picia coca-coli przez dzieci. Ale jakos nikt sie
        tym nie przejmuje bo dzieci nie padaja martwe.>
        Rozni sie znacznie .Coca-cola jest naladowana cukrem ,a kawa nie musi byc .
    • primum_non Re: kawa 16.03.06, 10:57
      ddaarreekkk napisał:

> Co sądzicie o piciu kawy w młodym wieku. Ja mam niecałe 16 lat i pijam średnio
      > 1 kawe na dzien, czasem 2. Czy to bardzo szkodliwe?
      >
      > Pozdrawiam
      Jeśli chcesz się przejmować,to nie ma czym.Ale to całkowicie niewskazane i
      niezalecane.W młodym wieku człowiek nie wymaga dodatkowego "kopa" a jezeli już
      to na przykład wypicie Pepsi-Coli i zjedzenie lodów w hotelu Pod Kopcem i
      oglądanie panoramy Krakowa,co nie różni się wiele,a jest mniej nastawione na
      chemię.W niektórych chorobach kawa jest bardzo szkodliwa a jej działanie nie
      jest zdrowotnie obojętne i jednoznaczne.
    • agnieszka_lll Re: kawa 16.03.06, 15:13
      Kawa jest zdrowa! Według nowych badań w kawie są antyutleniacze. Z niczym nie
      należy przesadzać, ale dwie kawy dziennie - to Ci raczej na zdrowie wyjdzie.
      • gory_szalenstwa Re: kawa 16.03.06, 21:34
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=36293744&a=36454655

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka