ddaarreekkk 15.03.06, 15:26 Co sądzicie o piciu kawy w młodym wieku. Ja mam niecałe 16 lat i pijam średnio 1 kawe na dzien, czasem 2. Czy to bardzo szkodliwe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: kawa 15.03.06, 16:07 Niewiele sie to rozni od picia coca-coli przez dzieci. Ale jakos nikt sie tym nie przejmuje bo dzieci nie padaja martwe. Jeden i drugi napoj zawiera stymulanty a dzieci maja wiecej receptorow na komorkach niz osoby dorosle. Czyli wplyw stymulantow jest u nich silniejszy niz u osob doroslych. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: kawa 15.03.06, 17:32 ddaarreekkk napisał: > czyli co nie dobrze bardzo ? Nieco dobrze czyli bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: kawa 16.03.06, 23:34 > Niewiele sie to rozni od picia coca-coli przez dzieci. Ale jakos nikt sie tym nie przejmuje bo dzieci nie padaja martwe.> Rozni sie znacznie .Coca-cola jest naladowana cukrem ,a kawa nie musi byc . Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: kawa 16.03.06, 10:57 ddaarreekkk napisał: > Co sądzicie o piciu kawy w młodym wieku. Ja mam niecałe 16 lat i pijam średnio > 1 kawe na dzien, czasem 2. Czy to bardzo szkodliwe? > > Pozdrawiam Jeśli chcesz się przejmować,to nie ma czym.Ale to całkowicie niewskazane i niezalecane.W młodym wieku człowiek nie wymaga dodatkowego "kopa" a jezeli już to na przykład wypicie Pepsi-Coli i zjedzenie lodów w hotelu Pod Kopcem i oglądanie panoramy Krakowa,co nie różni się wiele,a jest mniej nastawione na chemię.W niektórych chorobach kawa jest bardzo szkodliwa a jej działanie nie jest zdrowotnie obojętne i jednoznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_lll Re: kawa 16.03.06, 15:13 Kawa jest zdrowa! Według nowych badań w kawie są antyutleniacze. Z niczym nie należy przesadzać, ale dwie kawy dziennie - to Ci raczej na zdrowie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa Re: kawa 16.03.06, 21:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=36293744&a=36454655 Odpowiedz Link Zgłoś