mala.mi6 26.04.06, 14:46 Musze powalczyc troszkę z napadami na słodycze ale nie wiem co będzie jeskli przez jakiś czas będę zazywała chrom a później go odstawię? Czy to będzie miało wpływ na mój apetyt? A może spróbować silną wolą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margonik Re: Co z tym chromem? 26.04.06, 15:43 Możesz spróbować z chromem, ale ja kiedyś brałam chrom i nie widzialam specjalnej różnicy. Natomiast zdecydowaną różnicę odczułam przechodząc na dietę Montignaca, czyli ograniczając ilość węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym (cukier, biała mąka, ziemniaki) i zwiększając ilość tych, które mają niski indeks (pieczywo pełnoziarniste, niektóre kasze, fasole, soczewica). Ja zawsze byłam ogromnym łasuchem, a na tej diecie wytrzymałam naprawdę bez problemów kilka dobrych miesięcy całkowicie nie siegając po słodycze i nie czując pociągu do nich. Potem wyluzowałam troche zasady i teraz czasami zjadam coś słodkiego, ale zdecydowanie mniej niż wczesniej. Kiedyś byłam po prostu uzależniona od słodyczy! Nie mogłam bez nich sie skupić i chodziłam jak ćma z miejsca na miejsce, aż dorwałam sie do czegoś słodkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ka2ma Re: Co z tym chromem? 07.05.06, 10:49 Ja jem chrom organiczny dosc dlugo bo okolo roku.. Powiem ze na poczatku efekt byl, schudlam (mozliwe ze rowniez dzieki MM, ale to sie razem uzupelnia), a teraz juz mniej dziala, tzn nie chudne, nawet przytylam, czy chrom powinno sie jesc z przerwami?? prosze o odp eksperta :) Odpowiedz Link Zgłoś
naryanah a ja kupilam chrom i... 07.05.06, 14:55 kupilam chrom - bo ostatnio mialam duza ochote na slodycze i fakt - zazywam go od 4 dni - ochota na slodycze mniejsza ale za to MAM WILCZE NAPADY GLODU....na maslo - ktorego wlasciwie nie jadam od ponad pol roku, na majonez i mase innych tlustych rzeczy... wolalam ochote na slodycze niz te tluste napady... Odpowiedz Link Zgłoś