Dodaj do ulubionych

pytanie o węzęł cłonny

20.05.06, 16:16
Tuż za uchem wyczuwam u siebie kulkę średnicy pół centymetra czy możliwe,że
to węzeł chłonny i czy mogę poczekać kilka dni aż się zmniejszy czy biec od
razu do lekarza dodam,że nie jest bolesny.
Obserwuj wątek
    • kasia700 Re: pytanie o węzęł cłonny 20.05.06, 17:14
      czy ktoś mi może odpowiedzieć proszę
      • nupik Re: pytanie o węzęł cłonny 20.05.06, 21:59
        kazde powiekszenie wezla ktoremu nie towarzyszy infekcja jest niepokojace,
        tzreba to sprawdzic, zrob sobie podstawowe badania i pokaz wezelek lekarzowi,
        na wszelki wypadek. Nie chorowalas ostatnio? grypa? zapalenie gardla? wezly
        powiekszaja sie przy infekcjach i wtedy mozna poczekac, ewentualnie bierze sie
        antybiotyk, ale jesli on sie wzial tam z niczego, lepiej go pokaz lekazrowi
        pozdrawiam
        aga
        • kasia700 Re: pytanie o węzęł cłonny 21.05.06, 13:04
          Idę w poniedziałek do lekarza ale poprostu bardzo się denerwuję.sama jednak nie
          jestem pewna czy to węzęł.to jest coś jakby wystająca kostka w za uchem ale
          raczej w górnej części,zauważyłam to ponieważ jak wkłada okulary to coś jakby
          mnie szczypało w tym miejscu.proszę o jakieś sugestje,które mnie do jutra
          podniosą na duchu!
        • kasia7001 Re: pytanie o węzęł cłonny 21.05.06, 19:11
          skontaktowałam się ze znajomym lekarzem,który stwierdził,że to nie węzeł
          chłonny na szczęście bo obawiałam się trochę,że to początek czegoś
          złego.stwierdził,że to jakaś podskórna raczej niegrożna zmiana z lekkim stanem
          zapalnym.dostałam maść i jak nie przejdzie mam się udać do dermatologa.
          • nupik Re: pytanie o węzęł cłonny 21.05.06, 19:39
            no widzisz, to swietnie, pozdrawiam
            aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka