Dodaj do ulubionych

Problem z sercem?

20.05.06, 17:25
Od kilku dni mam dziwne bóle za mostkiem.Czuję się tak jakbym coś połknęła i
to utkwiło gdzieś w środku.Do tego ciężko mi się oddycha,tak jakby coś było w
płucach.A w nocy drętwieją mi palce u rąk.
Z tyłu w plecach boli mnie pod lewą łopatką.Co to może być?Martwię się,że to
coś z sercem.A tak trudno dostać się do kardiologa , że chciałabym pomóc
sobie biorąc jakiś lek z apteki.Może wiecie co można na takie dolegliwości kupić?
Obserwuj wątek
    • mechanior Re: Problem z sercem? 20.05.06, 17:39
      Aspirynka.
    • elzunia25 Re: Problem z sercem? 20.05.06, 17:43
      witaj!!!myśle,że może to być reflux żoładkowo-przełykowy. z objawów , ktore
      opisujesz wynikaloby, że to jest to.Miałam dokładnie takie same objawy, myślałam
      że to zawał serca, zrobiłam ekg , wyszło idealne, okazało się ,że to
      reflux.objawy te przypominają zawał serca i wydawać by sie mogło, że jest to coś
      z sercem,.mi było trudno uwierzyć, zę ti nie serce , tylko przewód
      pokarmowy,.proponuje zrobic mimo wszysko ekg dla sprawdzenia czy to nie
      serce.idz także do gastrologa, to skiertuje cie na na badania , ktore mogą
      wykryć tego refluxa.napisz mi jeszcze , czy odbija ci sie po jedzeniu, czy jesz
      na noc, lub poznym wieczorem, czy czasem boli cie żoładek jak coś niezdrowego
      zjesz lub za dużo, czy miewasz zgage.jesli tak, to mysle ze na 90 %jest to reflux.
      • anka125 Re: Problem z sercem? 21.05.06, 16:00
        Elzunia25 - tak,mam takie objawy.Kiedyś robiłam badania w tym kierunku i wykryto
        u mnie jakiś "syfon" w żołądku i lekarz powiedział,że to reflux.Ale sama teraz
        na to bym nie wpadła.Dzięki,choć trochę mnie pocieszyłaś,że to nie serce.A
        powiedz mi jeszcze,co się z tym refluxem robi.Da się z tym normalnie funkcjonować?
        • elzunia25 Re: Problem z sercem? 22.05.06, 11:49
          Ania, ja nie mam az tak zaawansowanego refluksu,żeby leczyć sie lekami, poprostu
          uważam z jedzeniem, bo nieodpowiednie jedzenie powoduje własnie takie bóle jakie
          opisujesz.powinnas isc do lekarza, zrobic jakies badania, wtedy zobaczysz , czy
          to rzeczywiscie reflux, i czy jest on zaawansowany.moze wystarczy tylko uwazac z
          jedzieniem, wtedy te okropne bó;le zniknął.życzę zdrówka!!!!i napisz, czy byłas
          u lekarza i co sie okazało/pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka