Dodaj do ulubionych

objawy alergii?

08.06.06, 19:40
Czy takie objawy jak:zapchany nos( zwłaszcza rano),pieczenie,swędzenie i ból
oczu,nadwrazliwosc na światło,swędzenie (właśnie nie ból,tylko dziwne
swędzenie) gardła,częste bóle głowy w okolicy oczu,bóle mięsni,osłabienie,a
także częste krwaienia z nosa (nie krwotoki,tylko lekkie krwawienia-krew
zostaje na chusteczce po wysmarkaniu),oraz pojawiające się czasem stany
podgoraczkowe to objawy alergii?Zaznaczam,że w/w objawy pojawiają się nagle i
tak samo nagle znikają.Nigdy wczesniej nie miałam podobnych objawów,zaczęły
się dopiero w tym roku.Myslałam o testach na alergię,ale podobno powinno się
je robic w zimie.Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • fleurette Re: objawy alergii? 08.06.06, 20:39
      mogą to byc obiawy alergii, ale chyba nei wszystkie. testy zasadniczo robi sie w
      okresie o braku lub nizszym stezeniu alergenów (niekoniecznie zimą). ale jeśli
      bardzo doskwiera i nei można zlokalizowac przyczyny to i w innym okresie można
      • j2334 Re: objawy alergii? 08.06.06, 23:37
        oj nie wyglada mi to na alergie,sama jestem alergikiem i wiekszosci tych
        objawow nigdy nie mialam.Radze isc do lekarza i zrobic podstawowe badania krwi
        oraz plytki i czasy krwawienia,jakie jest cisnienie krwi ? moze za wysokie?
    • tijgertje Re: objawy alergii? 09.06.06, 10:23
      U mnie podobnie objawiala sie alergia, niby nie mialam kartaru, ale nos szapchany, przesuszona, wrazliwa sluzowka, ktora latwo krwawila tak jak opisujesz, od nosa bol glowy, a najgorsze to bylo oko. Lekarz najpierw uznal, ze to na pewno nie laergia, bo mialam spuchniete tylko jedno oko, ale jak nic innego nie pomoglo, dostalam leki przeciwalergiczne i w ciagu 2 dni bylo po problemie. Ja to w ogole dziwna jestem, bo wiem, ze jestem alergikiem, wystarczy, ze posiedze u kogos kto ma kota:-(, ale z dwukrotnych testow nie wyszlo nic:-(
    • dooris1973 Re: objawy alergii? 09.06.06, 16:19
      witam jak najbardziej moze to byc alergia. u kazdego objawia sie w inny sposob.
      niekoniecznie musi to byc alergia na pyłki czy siersc, ale na przyklad na
      skladniki diety/pozywienia, ktore jesz. poszperaj po necie o poczytaj sobie o
      suplementach, witaminach moze po prostu brakuje ci czegos w organizmie.
      pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka