Dodaj do ulubionych

???????????????????

16.06.06, 18:34
Mam pytanie:..Od dawna cierpie na zaparcia...wszystkie polecane metode nie
pomogly...W przyszlym tyg.chyba pojde na usg i do gastrologa:(I moje pytanie
jest takie:czy myslicie ze da sie wyleczyc tak,zeby juz ten problem skonczyl
sie na zawsze?czym lecza?dieta?lekami?a jaka moze byc przyczyna tych zaparc?
wie ktos cos wiecej na ten temat...odpowiedzcie plisssss....
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: ??????????????????? 16.06.06, 18:50
      A nie masz czasem problemów z odżywianiem?
      • sylwia.la Re: ??????????????????? 16.06.06, 19:19
        Ale o co Ci chodzi?o jakie problemy?
        Jem normalnie...urozmaicone...duzo jarzyn...platki owsiane,otreby
        codziennie...i takie rzeczy ktore mialy niby dzialac na zaparcia jem codziennie
        (nawet kiwi ze skorka)duzo sie ruszam......
        • vaana Re: ??????????????????? 16.06.06, 19:48
          Chciałoby się napisać - "Jak będziesz milsza, to ci powiemy".
          W tytule postu należy używać liter nie zaś samych znaków interpunkcyjnych, by
          stworzyć wyraz (inaczej mówiąc temat). Zwiększasz tym samym prawdopodobieństwo
          uzyskania pomocy na dany temat. Napisałaś lakonicznie, bez żadnych szczegółów o
          skutkach swojego problemu, zapytana o konkrety parskasz. Masz szansę nie
          otrzymać żadnej pomocy.
          • sylwia.la Re: ??????????????????? 16.06.06, 19:52
            No ale co mam napisac????mam zaparcia od dawna.nic nie skutkuje..zadne diety
            nie diety leki nie leki...nie pomagaja
            sliwki,otreby,platki,kefiry,kiwi,jablka.colon c...listajest dluga......chce
            poprostu wiedziec wstepnie,bo i tak musze isc do lekarza,dlaczego tak moze byc?
            moge tygodniami nie chodzic do toalety!wygladam jakbym w ciazy byla;(boli:(nie
            daje juz rady:( nie mam sily sie meczyc:(juz nie moge.....
        • to_jaaa Re: ??????????????????? 16.06.06, 21:44
          sylwia.la napisała:

> Ale o co Ci chodzi?o jakie problemy?

bywasz też na innym forum
          • grzehuu Re: ??????????????????? 16.06.06, 21:48
            A próbowałas tych tabeletk do sannia czy połykanie np. GAS STOP ? Być moze jesz
            cos co powoduje ta zaparcie, co np. jesz codziennie lub bardzo czesto ?
            • sylwia.la Re: ??????????????????? 17.06.06, 06:16
              Nie mam pojecia od czego to moze byc...Jem urozmaicone,nie za duzo
              slodyczy,regularnie......
          • sylwia.la Do to_jaaa 17.06.06, 06:19
            A chodzi CI o dochudzanie!Tak?!Bylam o krok od anoreksji 3 lata
            temu....Wyleczylam sie..jwstem zdorwa...Ale w glowie jeszcze siedzi Ona...ale
            nie odchudzam sie juz teraz!!!!!!Zmadrzalam.....Problemy z zaparciami zaczely
            sie ok.pol roku temu(takie powazne)kiedy zaczelam pracowac na siedzaco i to
            jeszcze u takich ludzi ktorzy strasznie dawali mi w kosc:(
    • mandarynka_53 Re: ??????????????????? 17.06.06, 08:40
      Spruboj pic na czczo szklanke zimnej wody ,zacznij cwiczyc joge - chocby 2 lub
      3 cwiczenia na zaparcia jak np swieca iinne -to naprawde Ci pomoze .Wydaje mi
      sie ,ze masz to z powodu sytuacji stresowej w pracy .Glowa do gory -bedzie
      dobrze .Pozdro.
      • sylwia.la Re: ??????????????????? 17.06.06, 08:47
        Dzieki mandarynka:)Trzymaj kciuki:)tak wiecec od dzis zaczynam wygibasy:P he he
        Mma nadzieje ze choc troche to pomoze:)ale na usg mama i tak chce mnie wyslac:(
        A jesli nic nie poskutkuje?>>>>A jakie moga byc przyczyny zaparc oprocz
        powiedzmy zlej diety albo braku ruchu)czego mi nie brakuje)?jak sie leczy
        zaparcia?
        • mandarynka_53 Re: ??????????????????? 17.06.06, 09:12
          Trzymam kciuki za Ciebie-bedzie ok.Trudno mowic o leczeniu zaparc u ludzi -
          gdyz kazdy z nas jest inna jednostka biochemiczna -jednemu to pomaga a drugiemu
          to samo szkodzi ,trzeba wiec samemu szukac pomocy dla siebie i probowac roznych
          rzeczy .My tutaj na forach mozemy wzajemnie sobie doradzac i sie wspierac .A na
          USG to idz .Pozdro.
          • grzehuu Re: ??????????????????? 17.06.06, 14:01
            www.resmedica.pl/zdart1995.html Wejdz na ta stronke tam powinno ci sie
            kilka rzeczy wyjasnic :)
            • black-orchid Re: ??????????????????? 17.06.06, 14:16
              Unikaj kawy, czarnej herbaty, slodyczy i pieczywa. Z kawy najlepiej zrezygnuj.
              Ja też miałam problem z zaparciami, ale poszłam do lekarza i Pani doktor stwierdziła zespół jelita drażliwego i zapisała mi leki: Meteospasmyl i Gasprid, to dosyc radykalna kuracja, z tego co przeczytałam w ulotkach.
              Wcześniej męczyłam sie codziennie, cierpiałam, byłam nieszczęśliwa, marudna, wszystko mi przeszkadzało a odkąd biorę te leki czuje się rewelacyjnie, lżejsza, nowa, humor mam o wiele lepszy. Ciekawe jak dlugo to jeszcze potrwa?
              Dodam ze u mnie usg nic nie wykazalo.
              Najlepiej idz do dobrego lekarza i porozmawiaj z nim a wszystko sie ulozy. Pozdrawiam
              • sylwia.la Re: ??????????????????? 17.06.06, 17:16
                Dzieki:)
                Ja mamzaespol jelita drazliwego.Bralm leki 2 miesiace i juz nie biore.A moze to
                przeczywiscie przez to?Moze powinnam jeszcze je brac....
                • kwietniowe_cappuccino Re: ??????????????????? 17.06.06, 17:22
                  i tak to jest z DOKŁADNYM opisywaniem swoich problemów na forum
                  skoro wiesz, ze masz zjd, to twoje problemy z zaparciami są absolutnie jasne i
                  zrozumiałe
                  i nie sądzę, aby zjd można było wyleczyć w 2 miesiące
                  szczerze mówiąc, można go chyba jedynie łagodzić, szczególnie gdy głownym
                  powodem dolegliwosci jest nieustanny stres
                  • sylwia.la Re: ??????????????????? 17.06.06, 17:39
                    W takim razietrzebaisc do lekarza a nie odrazu na usg...nie mysklalam ze to od
                    tego moze byc ciagle...Dzieki wielkie wszystkim!Trzymajcie kciuki zeby bylo ok:)
                    • sylwia.la Re: ??????????????????? 17.06.06, 17:42
                      A tomyslicie ze dalej musze brac leki?ze odpowiednia dieta nie wystarczy?
                      • kwietniowe_cappuccino Re: ??????????????????? 17.06.06, 17:50
                        sylwia.la napisała:

> A tomyslicie ze dalej musze brac leki?ze odpowiednia dieta nie wystarczy?

skądże my mamy wiedzieć? skoro masz od dawna problemy z jedzeniem, to
                        zaprzyjaźnij się ze swoim gastrologiem, niech on podejmuje decyzje odnośnie
                        twojego przewodu pokarmowego
                    • kwietniowe_cappuccino Re: ??????????????????? 17.06.06, 17:48
                      rany....
                      to poświęć trochę czasu i poczytaj (i tak to jest, diagnozują człowiekowi
                      chorobę, a on sobie nawet nie zadaje trudu, żeby dowiedzieć się co mu jest,
                      tylko wymyśla kolejnych lekarzy i badania)

www.google.pl/search?hl=pl&q=dra%C5%BCliwego&lr=
                      www.google.pl/search?hl=pl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Zesp%C3%B3%C5%82+Jelita+Nadwra%C5%BCliwego+&spell=1

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13008

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka