Dodaj do ulubionych

problem z ustami

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 14:31
Witam.
Moj problem jest nastepujacy.
Moje usta sa bardzo czesto spuchniete, popekane, schodzi mi z nich skora. Probowalam juz roznych specyfikow ale praktycznie nic nie pomaga. Uzywam pomadek ochronnych i balsamow do ust ale to nic nie daje.
Myslalam ze moze to opryszczka (mimo ze nie ma zadnego widocznego babla) i uzywalam najpierw Zoviraxu a potem Hascoviru (efekt taki sam, roznica jedynie w cenie). Owszem jest krotkotrwala poprawa. Po posmarowaniu usta staja sie bardziej miekkie, nie sa spierzchniete za to w ich okolicach (nad i pod nimi) saczy sie tak jakby woda. Do tego dochodzi uczucie szczypania. Wlasciwie szczypia bardzo czesto cokolwiek bym na nie nie polozyla.
Jak juz napisalam to cos wystepuje nie tylko na ustach ale tez pod i nad nimi.
Jestem alergiczka (uczulenia na roztocze i na niektore skladniki pokarmowe). Lykam claritine (objawy alergii mam na zgieciach rak). Cos takiego mam od paru lat w zimna czesc roku (pozna jesien, zima, wczesna wiosna).
Moje pytanie brzmi: czy ktos moze wie co to jest i jak to mozna leczyc? Moze ktos mial cos podobnego i dal sobie z tym rade? Jesli tak to bardzo prosze o wszelkie sugestie. Bede bardzo wdzieczna.
Agata
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: problem z ustami IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 18:29
      Odwiedź stomatologa, moze to byc przyczyna chorych warg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka