15.04.07, 20:00
mój mąż od 1,5 miesiąca ma gorączkę do 38,9. traci siły, schudł już 9,5 kg
poci się ogromnie. Obecnie przebywa w szpitalu, wykonano szereg badań
obrazowych nic nie znaleziono, podaję wyniki badań OB 129, CRP 19,6 ,
Erytrocyty 10/ul, bilirubina 1,1, białko całkowite 8,3, albuminy 3,2, ALT
47U/l fibrynogen 1089, AST 55-32, ALT 123-69, bardzo silna rulonizacja Eus, ma
też bardzo silny kaszel, lekarz chce go wypisać bo nie mogą ustalić diagnozy,
nie przyjmuje żadnych leków tylko od gorączki. Co to może być, gdzie mam się
udać on z każdym dniem jest coraz słabszy, pozdrawiam i czekam na jakąkolwiek
porad.
Obserwuj wątek
    • tatiana104 Re: gorączka 28.04.07, 18:46
      błagam, napisz co się dzieje z mężem. moja mama ma już ponad 3 tyg. gorączkę,
      lekarze rozkładają ręce. zaczęli leczenie sterydami, nie wiem co dalej.
      proszę napisz, czy znalazłaś jakieś rozwiązanie, szpital, lekarza???
    • danet-dw Re: gorączka 08.10.07, 22:23
      A jak wyglądają wyniki krwi czy są w normie czy jest niedokrwistość?
      Czy ma jakieś problemy laryngologiczne np. zatoki, uszy ?
      Mój tato choruje od marca i ciągle nie wiadomo na co. Objawy podobne: gorączka,
      chudnięcie, kaszel, przerażająco wysokie OB 140 i wysokie CRP do tego jeszcze
      niedokrwistość. Podejrzewano białaczkę, nowotwór, chłoniaka, cukrzycę, gruźlicę,
      toczeń ale nic z tego się nie potwierdziło. Teraz jest już w trzeciej klinice i
      diagnoza wstępna brzmi: ZIARNINIAK WEGENERA. Czekamy na ostatnie wyniki i na
      potwierdzenie. Przeszliśmy przez wielu profesorów, mnóstwo badań, nerwy itp.
      Napisz dokładnie jakie objawy i jakie wyniki. Jak masz jakieś pytania
      szczegółowe to pisz na maila colada31@interia.pl Pozdrawiam i trzymam kciuki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka