Dodaj do ulubionych

musze poprawic kondycje... mam 5 dni...

03.07.06, 11:29
za 5 dni mam egzamin biegowy... czy jestem w stanie choc troche poprawic
kondycje? jak sie odzywiac? co robic by choc troche poprawic forme...
Obserwuj wątek
    • opierzona Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 03.07.06, 14:43
      Na AWF zdajesz czy co?
      Wydolnosci bardzo nie polepszysz
      ale ilosc rekrutowanych jednostek motorycznych moze i tak.
      Wiec biegaj, biegaj, biegaj ale nie zarzynaj sie.
      Niech pluca sie przyzwyczaja i serce tez.
      Jak to mowia?!
      Energia potrzebna do biegu po plaskim terenie jest otrzymywana głownie w procesie glikolizy i beta-
      oksydacji.
      Energia do biegu pod gorke ze spalania Sily Woli.

Jak bys powiedzial to ok. 5dni temu to bym poradzil cos innego.
      Niestety teraz moglbys sie nie wyrobic z czasem.
      • majkel_mp Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 11.08.06, 11:56
        Kolego, troszkę puźno się obudziłeś na poprawę kondycji. Ja dbam o kondycję
        przez cały rok, w lato bieganie i jazda na rowerze a w zimie ćwiczę na gazelli-
        jest to taki przyżąd sportowy, który imituje bieganie, kupiłem go jakiś czas
        temu w tvmarkecie - naprawdę polecam
    • barka01 Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 03.07.06, 15:26
      Toś się z ręką w nocniku obudził :((
      Przez te pięć dni to co najwyżej zakwasów dostaniesz a nie kondycję poprawisz.
      Teraz to uważaj żeby się nie przetrenować bo tylko pogorszysz wyniki, zamiast
      poprawić.
      • opierzona Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 03.07.06, 15:47
        Gdyby ktokolwiek znas byl w stanie sie przetrenowac w 5 dni...
        To zdarza sie u sportowcoe

My mozemy dostac co najwyzej slynnych zakwasow lub mniej slynnych DOMSów.
        (95% ludzi uwaza objawy DOMS za zakwasy)
    • wcyrku1 wystarczy 15min by wydolność poprawić o 50% 04.07.06, 07:36
      baqus napisał:

> za 5 dni mam egzamin biegowy... czy jestem w stanie choc troche poprawic
      > kondycje? jak sie odzywiac? co robic by choc troche poprawic forme...
      >

tylko "szamańskimi" metodami można pozytywnie odnieść się do pytania.
      Działanie jest dwuetapowe:
      Etap drugi - 15min przed biegiem, jeżeli możesz na leżąco max rozluznij
      wszystkie mięśnie - głęboko oddychając. napinaj powoli po kolei poszczególne
      grupy mięśni istotne dla biegu. Np mięśnie stóp i podudzia w czasie do ok
      40-60sek - mocno napinaj az poczujesz ciepło/goraco.
      Oddychaj gł. i rozluznij.
      tak dalej z następnymi mięśniami.

Etap pierwszy.
      Trzy dni wcześniej -
      • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 04.07.06, 09:31

>
        > >
        > tylko "szamańskimi" metodami można pozytywnie odnieść się do pytania.
        > Działanie jest dwuetapowe:
        > Etap drugi - 15min przed biegiem, jeżeli możesz na leżąco - max rozluznij
        > wszystkie mięśnie - głęboko oddychając. napinaj powoli po kolei poszczególne
        > grupy mięśni istotne dla biegu. Np mięśnie stóp i podudzia w czasie do ok
        > 40-60sek - mocno napinaj az poczujesz ciepło/goraco.
        > Oddychaj gł. i rozluznij.
        > tak dalej z następnymi mięśniami.
        >
        > Etap pierwszy.
        > Trzy dni wcześniej -

rozpoczynasz pompowanie tlenu do organizmu.
        Wielokrotnie w ciągu tych dni w seriach po ok. 30-50sek oddychasz w miarę
        głęboko jednocześnie w tym czasie rozluzniajac miesnie i skupiając pozytywne
        myśli na płucach i mięśniach istotnych dla biegu.
        Dla wzmocnienia intensywności wchlaniania tlenu polecam szamańskie ćwiczenie.
        Przesuwasz delikatnie palcami /np wskazującymi/ po bokach nosa od nasady do
        czubka i z powrotem, w górnej części uciskając dosyć mocno miejsce dokładnie
        między brwiami. Oddech szczególnie przez nos staje się lekki i głęboki.
        Dieta powinna być tzw zróżnicowana, skladająca się z produktów świeżych - to
        istotne dla " gospodarki rodnikowej" w czasie intensywnego wysiłku fiz.
        Jeżeli potrafisz to wszystko prawidłowo wykonać to nie grożą Ci zakwasy a po
        biegu zamiast "rzygania" będziesz odczuwać rodzaj eufori.
        • opierzona Re: wystarczy 15min cd. 04.07.06, 09:45
          wcyrku1 napisał:

> Dla wzmocnienia intensywności wchlaniania tlenu polecam szamańskie ćwiczenie.

Szamanskosc szamanskoscia ale takich rzeczy nie wciskaj.
          Szybkosc wchlaniania tlenu zalezy tylko od temperatury i gradientu cisnien parcjalnych gazow
          dyfundujacych i pH krwi.
          Uklad oddechowy rzadko sie dlawi.
          Krazenia tak.
          Ale to dwie rozne sprawy.
          • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 04.07.06, 12:37
            opierzona napisał:

> wcyrku1 napisał:
            >
            > > Dla wzmocnienia intensywności wchlaniania tlenu polecam szamańskie ćwicz
            > enie.
            >
            > Szamanskosc szamanskoscia ale takich rzeczy nie wciskaj.
            > Szybkosc wchlaniania tlenu zalezy tylko od temperatury i gradientu cisnien parc
            > jalnych gazow
            > dyfundujacych i pH krwi.
            > Uklad oddechowy rzadko sie dlawi.
            > Krazenia tak.
            > Ale to dwie rozne sprawy.
            >

Gdyby to była TYLKO! Twoja prawda to poziom dotlenienia organizmu byłby na
            zblizonym poziomie u nastolatka - 40latka i 80latka. A wiesz przecież że wysoki
            poziom dotlenienia u 80 latka trudno utrzymac samoistnie dłużej niż 3 dni. Stąd
            łatwość zapadania na zakażenia i wysoki poziom odczuwania bólu, permanentne
            uczucie chłodu itd, itd/ ciągły brak stanu zbliżonego do euforii, psycholog
            nazwalby to stanem okołodepresyjnym.
            • opierzona Re: wystarczy 15min cd. 04.07.06, 15:38
              Mowisz o dotlenieniu czy saturacji...:P
              • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 06.07.06, 22:20
                opierzona napisał:

> Mowisz o dotlenieniu czy saturacji...:P
                >

Opisałem taki rodzaj oddychania by szybko i w sposób naturalny zwiekszyć poziom
                saturacji / tak to właściwe słowo/- etap pierwszy
                Etap drugi - to sposób by najbardziej efektywnie skorzystały z aktywnego tlenu
                określone
                organy i mięśnie.
                Poziom saturacji jest podstawowym czynnikiem skuteczności AutoStymulacji Celowanej
                Stosowanie ASC do wlasnych potrzeb mam dobrze opanowane, zwykle do kilku
                -kilkunastu sekund / np. bóle po urazowe likwiduję sobie nawet w 1 sekundę/
                Zawsze mam problem chcąc przekazać jakieś wskazówki w taki sposób by bylo to
                możliwe do wykonania chociaż w jakiejś części.

Wcześniej napisałeś
                > układ oddechowy rzadko się dławi
                >

Ja uwazam że nie chodzi o dławienie przy wysiłku a o ZŁE-nieumiejętne oddychanie
                właśnie w spoczynku Sądzę ze osoby średnio i mało aktywne fiz. na dobę 95-99,9%
                czasu żle oddychają w stanie spoczynku, doprowadzając do zbyt niskiej
                "saturacji" zaledwie wystarczajacej do utrzymania przemiany tlenowej w tkankach.
                Długo utrzymująca się na niskim poziomie saturacja upośledza " gospodarkę
                rodnikową" organizmu ze wszystkimi tego konsekwencjami że nagle w danym
                miejscu, czasie i ilosci nie będzie aktywnego tlenu
                Nieraz czytam na tym forum wypowiedzi/pytania i ze smutkiem stwierdzam że,
                50-60% problemów zdrowotnych ma tak banalne podłoże jak ZłE ODDYCHANIE

Wymieniłeś też fizyczne czynniki mające wpływ na szybkość wchłaniania tlenu, ale
                co z tego jak ktoś używa tylko 10-15% pojemności płuc w ciągu doby, a głębszy
                wdech robi zaciągając się papierosem
                • are.1 Re: wystarczy 15min cd. 24.07.06, 00:17
                  To to juz w ogole jest najprostsze co sie da zrobic. Ja nawet nie potrzebuje
                  zbierac zadnych Jedi powers, tylko sila woli zlikwidowac niskie emocje (tak,
                  wystarczy na sam czas wysilku). To dziala natychmiastowo: wola sie wymsknie,
                  "Jedi powers" znikaja natychmiast. Hop:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=45681153&a=45694375
                  Ale znowu -
                  • are.1 Re: wystarczy 15min cd. 24.07.06, 00:21
                    No tak, zapomnialem najwazniejsze. Jak uczyles sie koncentracji? I do jakiego
                    stopnia udalo Ci sie ja opanowac; jak bardzo potrafisz sie koncentrowac,
                    jak latwo Ci to przychodzi?

Mozesz odpowiedziec tu albo na forum Med naturalna (gdzie moderuje).
                  • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 03.08.06, 17:23
                    are.1 napisał:

> To to juz w ogole jest najprostsze co sie da zrobic. Ja nawet nie potrzebuje
                    > zbierac zadnych Jedi powers, tylko sila woli zlikwidowac niskie emocje (tak,
                    > wystarczy na sam czas wysilku). To dziala natychmiastowo: wola sie wymsknie,
                    > "Jedi powers" znikaja natychmiast. Hop:
                    >
                    > Ale znowu -
                    • opierzona Re: wystarczy 15min cd. 04.08.06, 11:56
                      wcyrku1 napisal:

> spowoduje że już wcześniej mogą być naruszone rezerwy energetyczne. póżniej
                      > zakwasy przez trzy dni.

???
                      Czas utylizacji polowicznej kwasu mlekowego w organizmie to okolo
                      8 godzin. Wiadomo ze im ardziej wytrenowanyu org. tym szybciej jest rozkladany.
                      Niestety 3dniowe zakwasy to nie zakwasy.
                      Nawet u malo wytrenowanych osob zakwasy maja szanse znikniecia po 24 godzinach.
                      Po trzech dniach to juz nie zakwasy
                      a DOMSy - czyli opozniona bolesnosc miesniowa spowodowana mikrourazami miesni
                      ktora polega na rozleglym zapaleniu miesnia.

Opierzon
                      • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 04.08.06, 15:44
                        opierzona napisał:

>
                        >
                        > ???
                        > Czas utylizacji polowicznej kwasu mlekowego w organizmie to okolo
                        > 8 godzin. Wiadomo ze im ardziej wytrenowanyu org. tym szybciej jest rozkladany.
                        > Niestety 3dniowe zakwasy to nie zakwasy.
                        > Nawet u malo wytrenowanych osob zakwasy maja szanse znikniecia po 24 godzinach.
                        > Po trzech dniach to juz nie zakwasy
                        > a DOMSy - czyli opozniona bolesnosc miesniowa spowodowana mikrourazami miesni
                        > ktora polega na rozleglym zapaleniu miesnia.
                        >
                        >
                        Dzięki za wyjasnienie
                        Teraz wiem że kiedyś robiły mi się DOMS-y.
                        Zawsze mnie dziwiło że mój syn nigdy nie miał DOMS-ów mało kiedy zakwasy / nie
                        uprawia sportu/ teraz wiem bo sam stosując ASC tak mam. Chodzi o to że bezpośr.
                        po intensywnym wysiłku nie ma zmęczenia takiego dołującego tylko zmęczenie jak
                        w eufori - trochę na podobieństwo tuż przed orgazmem. i nie ma nawet zakwasów.

www.resmedica.pl/rmart0007.html
                        - część Układ nerwowy autonomiczny - ostatnie 2 akapity

www.resmedica.pl/rmart0015.html
                        Układ immunologiczny
                        -część kontrola układu immunologicznego - ukł nerwowy

Sam nigdy jogą się nie interesowałem uważając ją zawsze za za bardzo
                        skomplikowaną. uważam że jej podstawową zaletą jest nauka prawidłowego
                        oddychania a same medytacje nie jasne i "ocięzałe w praktycznym stosowaniu" poza
                        tym drażni mnie to chińskie zadęcie z rozbudowaną pseudomityczną podbudową

Jeżeli masz inne zdanie o mentalnym oddziałowywaniu na funkcjonowanie organizmu
                        to napisz.
                        • opierzona Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 15:12
                          Moje zdanie jest uksztaltowane od dwoch stron
                          dokladnie w tym kierunku ktory podajesz.
                          Jedna strona jest uksztaltowana jest przez medycyne zachodu a z drugiej
                          medycyna wschodu.
                          Jedna i druga dazy do poznania.
                          Ku mojemu zdziwieniu zachodnia zaczyna coraz czesciej patrzyc na
                          przyczyne a nie na sam skutek, co we wschodniej praktykowane jest juz od dawien
                          dawna.
                          Staram sie znalezc zloty srodek w tym jak na to wszystko patrze.
                          Czasem trudno dogadac sie z prowadzacymi na studiach, z kolegami miedzy
                          zajeciami a nawet z wlasna babcia w takich wlasnie sprawach.

Bardzo podoba mi sie twoja otwartosc na te wlasnie roznice pogladow.
                          Ja zmuszony czasem gryze a Ty ugryziony nie szczekasz.
                          Ja w podobnej sytuacji szczekam czasem i nie dowiaduje sie nigdy
                          o tym dlaczego mnie ktos ugryzl.

Opierzon
                          • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 07.08.06, 00:11
                            opierzona napisał:

> ...
                            > Jedna strona jest uksztaltowana jest przez medycyne zachodu a z drugiej
                            > medycyna wschodu.
                            > Jedna i druga dazy do poznania.

Druga - bo zapewne zaczyna stosować już zachodnie oprzyrzadowanie badawcze. W
                            praktyce jedna i druga zdecydowanie przesadza z e stosowaniem leków chemicznych

> Ku mojemu zdziwieniu zachodnia zaczyna coraz czesciej patrzyc na
                            > przyczyne a nie na sam skutek,

Bo stosowanie zw.chem w zyciu i leczeniu staje sie tak skomplikowane że medyc.
                            zach. dochodzi do ściany Trudno stosować leki przeciwstawne np w obrębie głowy.
                            Z powodów pragmatycznych , ceny leków w mniej skostniałych srodowiskach
                            uelastycznia się procedury.

>co we wschodniej praktykowane jest juz od dawien
                            >
                            > dawna.

Przedewszystkim stosowanie jej w lekkich przyp. a szczególnie profilaktyki na
                            jej podstawach np akupunkturze jest zdecydowanie tańsze i powinno być powszechne
                            / pisałem o tym kiedyś/.

> ...
                            >
                            > Bardzo podoba mi sie twoja otwartosc na te wlasnie roznice pogladow.
                            > Ja zmuszony czasem gryze a Ty ugryziony nie szczekasz.
                            > Ja w podobnej sytuacji szczekam czasem i nie dowiaduje sie nigdy
                            > o tym dlaczego mnie ktos ugryzl.
                            >
                            > Opierzon

Ja wiecm co umiem i wiem jak to zrobić a potrzebuję wiadomości ściśle
                            medycznych i nawet nieraz agresywna zaczepka nie ma dla mnie zadnego znaczenia
                            - literki,cyferki w necie a najczęściej nieporozumienie wynikające z krótkich
                            wypowiedzi.
                      • are.1 Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 19:40
                        T jaki sposob mikrourazy (takie mikrozerwania?) powoduja "zapalenie miesnia"
                        i co to wlasciwie jest to zapalenie?
                        • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 21:58
                          are.1 napisał:

> T jaki sposob mikrourazy (takie mikrozerwania?) powoduja "zapalenie miesnia"
                          > i co to wlasciwie jest to zapalenie?
                          >
                          >
                          >
                          www.medsport.pl/media/ksi/odzroz.pdf
                          odzroz.pdf (Obiekt application/pdf)

Na stronach o wolnych rodnikach najczęście wyjasnienia są pokrętne byle promować
                          jakiś produkt. na tej jest do przełknięcia.

Napiszę to swoimi słowami
                          Gdy atom tlenu znajdzie się w komórce mięsniowej z jego powłoki do cząst.glukozy
                          przeskakuje elektron uwalnia sie energia CIEPłO. Pozostaje atom tlenu bez
                          elektronu w med.nazywają wolnym rodnikiem ,jest bardzo aktywny. W sytuacj o
                          której piszesz to jest niewłaściwym wytrenowaniu, ten żarłoczny a.tlenu "
                          natychmiast wyrywa" z najbliższaj sciany komórkowej mięśnia jakąś cząsteczkę z
                          potrzebnym mu elektronem. Konsekwencją takiej demolki na dużą skalę jest stan
                          zapalny.

• are.1 Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 22:38
                            Cieplo to nie jest energia.
                            Ale czy wystepuje "mikrozerwanie" czesci miesnia czy nie? Czy tylko wszedzie
                            blona jest "nadżarta"? To co innego.
                            • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 08.08.06, 10:43
                              are.1 napisał:

> Cieplo to nie jest energia.
                              > Ale czy wystepuje "mikrozerwanie" czesci miesnia czy nie? Czy tylko wszedzie
                              > blona jest "nadżarta"? To co innego.
                              >
                              >

A mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedz bo ja nic nie rozumiem.
                              • are.1 Re: wystarczy 15min cd. 09.08.06, 00:47
                                1. Ciepło nie jest energią. Cieplo nie jest funkcja stanu (rozniczka
                                zupelna).

2. Czy oprocz tego, ze wystepuja po przetrenowanu sie uszkodzenia blon
                                komorkowych i to na duzym obszerze -
                        • opierzona Re: wystarczy 15min cd. 09.08.06, 17:29
                          Mikrourazy sa spowodowane tzw. ekscentrykami
                          czyli cwiczeniami ekscentrycznymi gdzie sila zewnetrzna dzialajaca w danym
                          ruchu jest wieksza niz sila miesni dzialajacych w tym ruchu.
                          Ogolnie rzecz biorac odleglosci pomiedzy przyczemi miesnia sie zwiekszaja
                          miesien sie rozkurcza wbrew dzialajacej sile.
                          Ten stan rzeczy powoduje przeskakiwanie mostkow
                          miozynowoaktynowych po centrach aktywnych a ze jest to ruch wbrew
                          dzialaniu tego systemu a mostki te maja ograniczona wytrzymalosc i elastycznosc
                          co powoduje ich destrukcje.
                          Odbudowa wlokien powoduje zapalenie.

ich destrukcje
                          • are.1 Re: wystarczy 15min cd. 11.08.06, 00:15
                            Na biologii komorki to ja sie lagodnie mowiac nie znam, ale Wikipedia itp.
                            troche pomogla ;p

Skoro rzecz zalezy od wytrzymalosci tych mostkow, to czy w ogole da sie
                            w jakikolwiek sposob przeciwdziac powstaniu mikrourazow? Bo z tego co
                            rozumiem, to wlasciwie mozna tylko wspomagac odbudowe przez diete itp.
                            • snajper55 Re: wystarczy 15min cd. 11.08.06, 09:59
                              are.1 napisał:

> Skoro rzecz zalezy od wytrzymalosci tych mostkow, to czy w ogole da sie
                              > w jakikolwiek sposob przeciwdziac powstaniu mikrourazow? Bo z tego co
                              > rozumiem, to wlasciwie mozna tylko wspomagac odbudowe przez diete itp.

Można przeciwdziałać. Musisz podnieść odporność organizmu za pomocą
                              odpowiednich suplementów oraz dokładnie opczyścić organizm (polecam
                              hydrokolonoterapię). A mikrourazy najskuteczniej wyleczysz akupresurą oraz
                              urynoterapią. Ważne tez może być zakupienie namagnesowanego prześcieradła oraz
                              pomoc bioenergoterapeuty.

Wpadnij na forum Medycyna naturalna, to dowiesz się o szczegółach tych jakże
                              skutecznych terapii.

S. ;))
                              • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 11.08.06, 17:55
                                snajper55 napisał:

> are.1 napisał:
                                >
                                > > ...
                                >

> Wpadnij na forum Medycyna naturalna, to dowiesz się o szczegółach tych jakże
                                > skutecznych terapii.
                                >
                                > S. ;))

Jak na stałego bywalca f.med naturalna składanie takich propozycji jest z
                                Twojej strony zwykłym okrucieństwem. Are.1 już wiele razy to przerabiał ale
                                zrozumiał teraz że szczęście zapewni mu tylko poszukiwanie Long Full Jedi
                                powers gdyż mimo ze holajza była uziemiona, wymskną się odlatując niczym
                                brajszwance sąsiada pozostawiając między nogami po rebirthingu podbrzusza calowe
                                eterycznie lewoskretne ekstremy.
                          • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 13.08.06, 23:50
                            opierzona napisał:

> Mikrourazy sa spowodowane tzw. ekscentrykami
                            > czyli cwiczeniami ekscentrycznymi gdzie sila zewnetrzna dzialajaca w danym
                            > ruchu jest wieksza niz sila miesni dzialajacych w tym ruchu.
                            > ...
                            > miesien sie rozkurcza wbrew dzialajacej sile.
                            > ...
                            > a ze jest to ruch wbrew
                            > dzialaniu tego systemu a mostki te maja ograniczona wytrzymalosc i elastycznosc
                            >
                            > co powoduje ich destrukcje.
                            >
                            >
                            >

Podałeś przykład w jakiej sytuacji są/będą mięśnie autora tematu 5 dni przed
                            biegiem. Teoretyzując - zastosowanie dopingu sportowego EPO, "przetaczanie krwi"
                            zmieni/ wzmocni wytrzymałość tychże mostków? - mówiąc inaczej - poprzez
                            zastosowanie chemii.
                            Moja propozycja mentalnego oddziałowywania wzmacnia te " mostki" natychmiast u
                            osoby wyćwiczonej w takim działaniu. Dlatego ja to widzę na innym poziomie
                            / atomy, rodniki/
                            Dla autora tematu zaproponowałem możliwość 15minutową z określeniem warunków
                            które podałem.

Nawet Are.1 - jestem przekonany - że udaje mu się nieraz skutecznie oddzialywać
                            mentalnie
                            na swój organizm , lecz podstawy na jakich to opiera są jak przysłowiowe zamki
                            na lodzie. To co prezentuje w temacie o poszukiwaniu meridianów jest pseudo
                            chińszczyzną i propagowanie tego na spotkaniach wachadełkowiczów spowodowało że
                            jak ostatnio czytałem joga i akupresura podpada pod działalność sekciarską!!!.
                    • are.1 Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 13:04
                      Super, ale jak sie uczyles koncentracji? To chba nie zadna tajemnica? Do jakiego
                      stopnia opanowales wgląd?
                      • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 22:25
                        are.1 napisał:

> Super, ale jak sie uczyles koncentracji? To chba nie zadna tajemnica? Do jakieg
                        > o
                        > stopnia opanowales wgląd?
                        >
                        >

Ja jestem samoukiem więc nie wiem co to jest wgląd nie czytalem nt żadnej
                        literatury.
                        W młodych latach zabawiałem się w tzw ćw. rozluzniania mięśni, najpierw rąk nóg
                        coraz szybciej, głębiej, szybciej głębiej aż kiedyś wystraszyłem się że serce
                        się zatrzyma - tak je zwalniałem. Ponieważ nie zajmowalem się sportem przez lata
                        nie było mi to do niczego potrzebne. Teraz wiem co umię i śmieszy mnie taka
                        gadka o czakramach i innych chińszczyznach.

• are.1 Re: wystarczy 15min cd. 06.08.06, 22:40
                          Ja tez sie nie zajmuje sportem, caly czas o tym trabie. Biegalem i jezdze dla
                          wlasnej przyjamnosci. Przesiadlem ie na rower bo mi roz*ebali sciezke do
                          bieganai i dlatego ze mozna dalej dojechac (przygoda!).

Nie bedzie niegrzecznie, jesli spytam ile mniej wiecej lat w sumie juz siedzisz
                          w technikah mentalnych?
                          • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 08.08.06, 11:54
                            are.1 napisał
                            >
                            > Nie bedzie niegrzecznie, jesli spytam ile mniej wiecej lat w sumie juz siedzisz
                            > w technikah mentalnych?
                            >
                            >
                            >
                            >

Już napisałem wcześniej.
                            Rozlużnianie jest najprostszą techniką mentalną/ np stanie na spocznij/ ale w
                            pozycji na leżąco to rozluznianie można bardzo pogłębić doprowadzając do
                            momentów gdy pojawiają się bóle w stawach z powodu nienaturalnego
                            przemieszczania się kości względem siebie. Brak ostrożności może prowadzić do
                            popsucia np kręgosłupa i innych stawów będących w tym momencie pod obciążeniem
                            Stąd moja wcześniejsza opinia nt jogi. W chińszczyżnie jest więcej takich
                            fundamentalnych błędów. Moją mentalną metodę ASC - autostymulacji celowanej -
                            stosuję od kilku lat ŚWIADOMIE CELUJąC w związek przyczynowo-skutkowy w
                            organiżmie. Takie podstawy dają mi informacje medycyny akademickiej / jak to
                            funkcjonuje/ a tylko w ograniczonym zakresie med. "naturalna" czy chńszczyzna.

• are.1 Re: wystarczy 15min cd. 09.08.06, 00:49
                              Wiesz co, zostawmy to. Jeden z nas z cala pewnoscia cuduje ;-)
                              • wcyrku1 Re: wystarczy 15min cd. 09.08.06, 14:20
                                are.1 napisał:

> Wiesz co, zostawmy to. Jeden z nas z cala pewnoscia cuduje ;-)
                                >
                                >
                                >

Więc sam oceń co are.1 pisze:
                                Nie wyjaśniłeś co to Jedi powers, co z wymskiwaniem woli?
                                nie wyjaśniasz o czym w ogóle piszesz.

Niżej przytaczam Twoje wypowiedzi , fragmenty są częscią szczególnie jasno
                                zaprezentowanej pseudo chińszczyzny.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=35429827&a=35899221
                                Gazeta.pl : Forum : Medycyna naturalna

co to jest mapa ciała eterycznego? co to jest ten eter

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=35429827&a=35468789

...zerwane blokady= wiecej energi... ale nie mogę przyszpilić do niej uwagi bo
                                itd. błedne koło.
                                ... tylko dlaczego tego nie czułem? Bo mi się coś wydaje, że nie poszły nawet
                                nie zostały ruszone

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=35429827&a=35486729

... a póżniej uziemić się przez pierwszą czakrę i nalać trochę energi do
                                podbrzusza, żeby się spolaryzować ...

Trzymaj się ciepła gdy energia się wysmyknie.
      • wcyrku1 Re: wystarczy 15min by wydolność poprawić o 50% 30.08.06, 21:13
        wcyrku1 napisał:

> baqus napisał:
        >
        > > za 5 dni mam egzamin biegowy... czy jestem w stanie choc troche poprawic
        > > kondycje? jak sie odzywiac? co robic by choc troche poprawic forme...
        > >
        >
        >
        ...
        > na leżąco max rozluznij
        > wszystkie mięśnie - głęboko oddychając. napinaj powoli po kolei poszczególne
        > grupy mięśni istotne dla biegu. Np mięśnie stóp i podudzia w czasie do ok
        > 40-60sek -

> >>mocno napinaj az poczujesz ciepło/goraco. <<

> Oddychaj gł. i rozluznij.
        > tak dalej z następnymi mięśniami.
        >
        >
        wiadomosci.onet.pl/1376232,16,item.html
        Naświetlanie sportowca zamiast rozgrzewki - Onet.pl Wiadomości - 26.08.2006

• scept89 Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 04.08.06, 00:55
      baqus napisał:

> za 5 dni mam egzamin biegowy...
      Wiesz o im od wczoraj?

>czy jestem w stanie choc troche poprawic
      > kondycje?
      bardzo umiarkowanie. Powstajac z kanapy nie przygotujesz sie do biegu na 10k w
      pol tygodnia.

Jedyne co mozesz zrobic to sprobowac przebiec (mowimy o biegach dlugich > 5k):
      1d 1/4 dystansu rano i 1/4 wieczor
      2d 1/3 i 1/3
      3d 1/2 i 1/2
      4d 1/4 Rano

Musisz zostawic ostatnie 1.5 dnia na rozluznienie i dojscie do siebie oraz na
      pakowanie miesni glikogenem. Jesli bola cie miesnie po porannym biegu mozesz
      probowac jezdzic na rowerze 30-60 min. Jedz sporo makaronu /ryzu i bialka.

To wszystko oczywiscie o kant tlustego posladka mozna rozbic jesli ostatni raz
      biegales za czasow Franciszka Jozefa a dystans jest 10k.
      • wcyrku1 Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 04.08.06, 15:57
        scept89 napisał

No autor tematu dobiegł chyba już do Bombaju a my tu dalej smędzimy.

Scept zapewne masz rację i się na tym znasz, tylko szkoda że Janas Ciebie nie
        zatrudnił i naszym gwiazdorom nie chciało się biegaćza piłką.
    • paranormalny Re: musze poprawic kondycje... mam 5 dni... 09.08.06, 13:06
      baqus napisał:
      > za 5 dni mam egzamin biegowy...

Bagusie przyznaj się, zdałeś ten egzamin????
      Trzymaliśmy za ciebie kciuki i nie tylko, a ty się tajniaczysz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka