Dodaj do ulubionych

Wychodzące 8-ki!!!Pomocy

05.07.06, 10:51
Czy można zaradzić jakoś wychodzącym ząbką mądrości.Już 3 dzień mi jeden
wychodzi i muszę kilka razy dziennie brać tabletki przeciwbólowe.Jestem
totalnie skołowana wstając rano do pracy,bo w nocy sie budzę z ogromnym
bólem.Do tego stosuje SACHOL,ale nic mi nie pomaga.Czy udać się z tym do
dentysty, jest jakiś sens czy to musi samo ustąpić :(((((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • diastema Re: Wychodzące 8-ki!!!Pomocy 05.07.06, 10:58
      Nie ma co sie meczyc, utrudnione wyzynanie osemek rzecz czesta i najlepiej uda
      sie do stomatologa zeby ulzyl w bolu.
    • paraplucha Re: Wychodzące 8-ki!!!Pomocy 05.07.06, 10:59
      3 dni?! kochana, osemki potrafia wychodzic i po kilka lat! ;) Gdyby cie bardzo
      bolalo, to po pierwsze idz zrobic zdjecie, bo duza szansa ze rosna w poprzek i
      i tak bedziesz musiala usunac. Jesli rosna prawidlowo, to pomoc moze 'cesarskie
      ciecie': niech Ci dentysta dziaslo natnie (chociaz to tez nie pomaga w kazdym
      przypadku).
      Mnie wszystkie rosly w poprzek, ale zamiast przykrego dlutowania itp dentysta
      usunal mi siodemki, a na to miejsce osemki sie ladnie wpasowaly. Ostatnia jest
      jeszcze w kosci, i co jakis czas daje o sobie znac, ale probuje ja ignorowac :)
      • moniak7 Re: Wychodzące 8-ki!!!Pomocy 05.07.06, 11:53
        Mnie 8-emka rosla z 5-6 lat, skokowo. Mialam i nacinane dziaslo, a nawet raz mi
        ja naprawili, ale to nie mialo sensu, bo mialam za ciasno i inne zeby zaczely
        sie krzywic. Dopiero jak mi usuneli poczulam przeogromna ulge.
        A wiec do dentysty, przeswietl i najpewniej usun, bo to jedyne rozwiazanie. Ja
        mam 35 lat i na pzreswietleniu panoramicznym wyszlo, ze mam jeszcze 3 osemki w
        dziasle. dentysta powiedzial, ze poniewaz one uciskaja na pozostale zeby i tak
        musze je usunac w ciagu kilku lat.Tyle , ze one sa niewidocznm i usuniecie to
        nie bedzie kaszka z mleczkiem. Monia
    • kajka3 Re: Wychodzące 8-ki!!!Pomocy 05.07.06, 11:53
      Przy okazji wychodzenia jednej ósemki miałam szczękościsk (prawie ust nie
      mogłam otworzyć). Poszłam do dentysty - naciął dziasło, dał antybiotyk - i
      minęło jak ręką odjął. Jak bardzo się męczysz to idź do dentysty
      • luna-26 Re: Wychodzące 8-ki!!!Pomocy 05.07.06, 20:15
        Dzięki serdeczne za wszystkie rady.Ta 8-ka wychodzi mi juz kilka lat,tylko tym
        razem jest to już nie od zniesienia.
        Byłam u dentysty po pracy i dostałam antybiotyk.

...ale ból! Nigdy nie miałam problemów z zębami,ale teraz już wiem co to znaczy :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka