Dodaj do ulubionych

Xenical,lek odchudzający?

IP: 62.233.185.* 02.02.03, 18:17
Czy ktoś z forumowiczów zażywał lek na odchudzanie "Xenical".Czy kuracja
przyniosła oczekiwane efekty? Jak długo należy lek zażywać, aby zauważyć jego
działanie oraz jakie są skutki uboczne. Ze względu na fakt, że lek ten należy
do bardzo drogich, więc przed wykupieniem recepty chciałabym czegoś więcej
się dowiedzieć od osób, które go zażywały.
Za opinie bardzo dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Xenical,lek odchudzający? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 21:36
      Uwaga na niekontrolowane(!) biegunki!B.krępujący i częsty objaw niepoządany!
      • Gość: Bożena Re: Xenical,lek odchudzający? IP: 62.233.185.* 03.02.03, 22:26
        Bardzo dziękuję za oddzwięk.O skutkach ubocznych czytałam.Mam nadzieję, że
        spotykaja one tylko pacjentów jedzących tłuste potrawy.Po sałacie, marchewce i
        rzodkiewce chyba nie ma takich skutków? Czy dobrze kombinuje? Ale w dalszym
        ciągu brak mi odpowiedzi, czy po tym leku cokolwiek rusza się waga? I jak
        ewentualnie z cholesterolem? Nabiłam go aż 350.Więc jest się czym martwić?
        Zyczę dużo dobrego zdrówka i pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: szaser Re: Xenical,lek? odchudzający? IP: 213.77.38.* 04.02.03, 08:53
          W zeszłym roku przyjmowałem regularnie xenical przez drugie półrocze, efekt
          ubytek wagi o 200 g, na skutek ciągłej biegunki, albo dlatego, że nie zjadłem
          zupy na drugie.
          Pani doktor Respondek w Instytucie Żywności i Żywienia bardzo
          się śmiała z mojej "kuracji odchudzającej".
          • Gość: Bożena Re: Xenical,lek? odchudzający? IP: 62.233.185.* 04.02.03, 19:23
            Serdeczne dzięki.To jest wiadomość na jaką czekałam.Napewno z Xenicalu
            zrezygnuje.Zyczę zdrówka i jeszcze raz dzięki.
            • Gość: Robert Re: Xenical,lek? odchudzający? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.03, 21:22
              Popytaj może o Meridię,konkurenta Xenicalu.
              • Gość: Marta52 Re: Xenical,lek? odchudzający? IP: *.ise.pw.edu.pl 09.02.03, 00:26
                Meridia jest bardzo toksyczna. szczególnie na trzustkę i watrobe. Doprawdy
                lepiej przemyśleć ditę i zmianę stylu życia na bardziej ruchliwy, a całóść
                rozłożyć na rozsadny czas.
                Życzę samozaparcia w realizacji postanowień, bo to chyba w takim
                przedsięwzięciu jest najważniejsze. A może Instytut Żywienia odwiedzić w celu
                ustalenia diety po odpowiednich badaniach. ?Co do cholesterolu to najmiejrw
                zminimalizować stres(a to juz trudno). ktory podnosi też cholesterol, jesc ryby
                trzy razy w tygodnkiu, odstawić białe pieczywo i słodycze. . To na poczatek.
                PO kilku tygodniach próbować bardziej wyrafinowanej diety.
                Zycze zdrowia. Marta
    • eb123eb Re: Xenical,lek odchudzający? 03.05.22, 08:38
      Poniżej moje postępy z Xenical, biorę tylko 1 tabletkę dziennie do posiłku głównego (obiadokolacji).
      04.03.2022 - 75,8 kg - waga wyjściowa
      21.03.2022 - 72,0 kg
      13.04.2022 - 67,8 kg
      02.05.2022 - 67,2 kg
      • horpyna4 Re: Xenical,lek odchudzający? 03.05.22, 14:27
        To ja o tyle samo schudłam w takim samym czasie jedząc wszystko normalnie oprócz węglowodanów. Chleb ograniczyłam do 1 kromki razowca dziennie, praktycznie nie jadłam słodyczy, a resztę (warzywa, owoce, mięso, ryby, nabiał) bez ograniczeń. Nie odstawiłam też tłuszczu.

Dodatkowy bonus tej diety to spadek cholesterolu, a ja miałam za wysoki i cukier, i cholesterol. Teraz jedno i drugie w normie bez trucia się jakimiś wynalazkami.
      • 46dusza09 Re: Xenical,lek odchudzający? 15.05.22, 18:08
        Jak i gdzie nabyć ten xenical?
        • horpyna4 Re: Xenical,lek odchudzający? 15.05.22, 21:36
          Ty znowu swoje? Odchudź się właściwą dietą i ruchem, zamiast połykać różne świństwa. A z tą obsesją na punkcie medykamentów to może do psychiatry.
          • 46dusza09 Re: Xenical,lek odchudzający? 15.05.22, 23:08
            To nie takie proste....
            • snajper55 Re: Xenical,lek odchudzający? 16.05.22, 12:19
              46dusza09 napisała:

> To nie takie proste....

Psychiatra przepisze ci tabletki do łykania.

S.
              • horpyna4 Re: Xenical,lek odchudzający? 16.05.22, 12:35
                Właśnie, powinno ją to zachęcić do wizyty u niego.

Chociaż nie jestem taka pewna. Ona może mieć bzika na punkcie tabletek z podejrzanego źródła, bo wierzy w to, że tylko takie pomogą. Swoją drogą, ciekawy przypadek...
            • koziorozka Re: Xenical,lek odchudzający? 16.05.22, 17:25
              46dusza09 napisała:
              > To nie takie proste....
              -------------------------
              Co nie jest proste i dlaczego?
    • katna87 Re: Xenical,lek odchudzający? 16.11.23, 06:34
      W Xenicalu jest orlistat, działa w ten sposób że hamuje wchłanianie tłuszczów z pożywienia, stąd działania niepożądane takie jak biegunki. Dieta, sport itd. przy odchudzaniu jak najbardziej są niezbędne, ale czasem bez farmakologicznej pomocy będzie ciężko, jeśli mechanizm odczuwania głodu i sytości, sterowany hormonalnie, nie działa prawidłowo. Podrzucam artykuł dotyczący leków na odchudzanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka