goldenwomen 24.07.06, 13:11 Dostałam algi do hodowania i uzywania. czy ktos z Was ma doświadczenia w tym kierunku? Na co pomagaja w czym moga szkodzić. Wiem moge temat wpisac na google ale wole bezposrednie doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatam26 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 08:21 mój teść:) Od ok. 3-4 lat. Raczej mu nie zaszkodziły na nic ( nie skarży się, a miał np. wrzody). A pomóc podobno maja na wzmocnienie organizmu ogólnie rzecz biorąc. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 12:21 Mojemu tacie zniknęła blizna na sercu po zawale. Odpowiedz Link Zgłoś
agakoziorowska Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 20:31 tak na pewno po algach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 22:56 agakoziorowska napisała: > tak na pewno po algach :/ Tak powiedział lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 23:31 joasia_23 napisała: > Tak powiedział lekarz. Lekarz czy uzdrowiciel ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 11:23 snajper55 napisał: > joasia_23 napisała: > > > Tak powiedział lekarz. > > Lekarz czy uzdrowiciel ? Lekarz a konkretnie kardiolog. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 12:05 joasia_23 napisała: > Lekarz a konkretnie kardiolog. A mnie kardiolog powiedział, że blizny na sercu po zawale znikają jedynie po piciu własnego moczu, dlatego tak się dziwię. Jakie to różne terapie ci kardiolodzy stosują... S. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 12:50 snajper55 napisał: > joasia_23 napisała: > > > Lekarz a konkretnie kardiolog. > > A mnie kardiolog powiedział, że blizny na sercu po zawale znikają jedynie po > piciu własnego moczu, dlatego tak się dziwię. Jakie to różne terapie ci > kardiolodzy stosują... > > S. Nigdzie nie napisałam, że jakikolwiek lekarz zalecił picie alg. Blizny po zawale generalnie zostają do konca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 13:16 joasia_23 napisała: > Nigdzie nie napisałam, że jakikolwiek lekarz zalecił picie alg. > Blizny po zawale generalnie zostają do konca życia. joasia_23: Mojemu tacie zniknęła blizna na sercu po zawale. agakoziorowska: tak na pewno po algach :/ joasia_23: Tak powiedział lekarz. No to znikają po algach, czy zostają do końca życia ??? A skoro lekarz stwierdził, że zniknęła ta blizna po algach, to znaczy, iż tweirdzi, że algi powodują znikanie blizn po zawale. Czy też stosujesz jakąś inną logikę ? Czy "generalnie" to znaczy wszystkim poza Twoim tatą ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 13:38 snajper55 napisał: > joasia_23 napisała: > > > Nigdzie nie napisałam, że jakikolwiek lekarz zalecił picie alg. > > Blizny po zawale generalnie zostają do konca życia. > > joasia_23: Mojemu tacie zniknęła blizna na sercu po zawale. > agakoziorowska: tak na pewno po algach :/ > joasia_23: Tak powiedział lekarz. > > No to znikają po algach, czy zostają do końca życia ??? > > A skoro lekarz stwierdził, że zniknęła ta blizna po algach, to znaczy, iż > tweirdzi, że algi powodują znikanie blizn po zawale. Czy też stosujesz jakąś > inną logikę ? > > Czy "generalnie" to znaczy wszystkim poza Twoim tatą ? > > S. Generalnie po żadnych lekach nie znikają blizny po zawałach. lekarz stwierdził, że to dzieki algom. Czy mam ci napisać dialog miedzy tatą a lekarzem abyś w końcu to zrozumiał ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 16:29 joasia_23 napisała: > Generalnie po żadnych lekach nie znikają blizny po zawałach. lekarz stwier > dził, że to dzieki algom. Czyli lekarz jednak stwierdził, że znikają. A mnie powiedział, że znikają po piciu własnego moczu. Oczywiście nie zalecając picia moczu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 21:44 snajper55 napisał: > joasia_23 napisała: > > > Generalnie po żadnych lekach nie znikają blizny po zawałach. lekarz stwie > r > > dził, że to dzieki algom. > > Czyli lekarz jednak stwierdził, że znikają. > > A mnie powiedział, że znikają po piciu własnego moczu. > > Oczywiście nie zalecając picia moczu. > > S. Ale ty jestes upierdliwy. Lekarz nie wiedział, że mój tata pije algi. Powiedział mu to dopiero gdy lekarz zdziwił się, że nie ma blizn na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 26.07.06, 22:43 Ty się w końcu zdecyduj, bo raz piszesz, że blizny po zawale z serca nie znikają, a za chwilę piszesz, że znikły. To jak znikły skoro nie znikają ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.tatuazem Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 27.07.06, 15:01 > A mnie kardiolog powiedział, że blizny na sercu po zawale znikają jedynie po > piciu własnego moczu, dlatego tak się dziwię. Jakie to różne terapie ci > kardiolodzy stosują... Jakies inne tez znikaja czy generalnie tylko te na sercu po zawale? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 27.07.06, 18:22 dziewczynka.z.tatuazem napisała: > Jakies inne tez znikaja czy generalnie tylko te na sercu po zawale? > > ;) Niestety, te inne widać, więc niechętnie znikają. Nawet po algach. Pewnie się wstydzą znikać będąc tak na widoku, albo co ? ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 23:59 "Prawdziwa mądrośc to otwarcie na inność." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=45840844 A Ty się zamykasz na leczenie jajkiem, homeopatię czy odczynianie uroków. ;)) No ograniczona jesteś, a nie otwarta na te insze inności. ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 25.07.06, 12:22 Są również bardzo dobre na biegunkę. Wystarczą 3 łyki i od razu pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 27.07.06, 15:55 Algi ze wzgledu na zawartosc jodu moga powodowac nadczynnosc tarczycy (stad zapewne ta biegunka u jednej z forumowiczek) albo "pomoc" w ujawnieniu sie choroby Hashimoto. Kazdej kobiecie po dluzszej kuracji algami - radze sobie zbadac tsh (mezczyzni rzadziej choruja na Hashimoto wiec rada dotyczy kobiet). Nie wiem na co algi moga pomagac. Osobiscie lubie maseczki z alg. ;-) Kiedys na forum fitness wszyscy sobie polecali preparat z alg - kelp.Dzieki zawartosci jodu - takie cos "chwilowo" podkreca tarczyce. Na dluzsza mete niezbyt to zdrowe. A jesli ktos jest zdrowy i sobie zafunduje chwilowa nadczynnosc tarczycy przez nadmiar jodu - w takie upaly jak teraz - to sobie bardzo zwieksza ryzyko zawalu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy ktoś pije wodę z alg?? 27.07.06, 18:24 to-ja-007 napisała: > A jesli ktos jest zdrowy i sobie zafunduje chwilowa nadczynnosc tarczycy > przez nadmiar jodu - w takie upaly jak teraz - to sobie bardzo zwieksza > ryzyko zawalu. Jak ktoś pija wodę z alg, to mu zawał nie straszny, bo i tak blizna z serca zniknie. ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś