aniaszymanska21 20.08.06, 15:53 W nocy złapał mnie okropny ból w środku ucha. Podejrzewam zapalenie. Nie chcę jechać na pogtowie, postanowiłam,ze jutro pójdę do laryngolola. Czy macie jakieś domowe spoby na usmierzenie bólu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaszymanska21 Czy można zarazić? 20.08.06, 15:58 Głupie pytanie i podejrzewam,ze nie, ale wolę się upewnic, bo mam malucha w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Czy można zarazić? 20.08.06, 19:59 Nie slyszalem o takim przypadku, a bedac dzieckiem mialem zapelenia uszu conajmniej raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszymanska21 Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 19:00 Pomożecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
staszek53 Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 19:53 Zagżej slodkie mleko i wlej malą lyżeczkę do bolącego ucha,napewno Ci pomoże.Mi to zawsze pomagalo.Mleko musi być cieple na tyle aby Cię nie poparzylo.Powodzenia odpisz czy pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 19:58 Olejek kamforowy, podgrzany lekko na lyzeczce, nad np zapalniczka Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 20:00 kropla oliwy jadalnej np. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 20:13 Tymi różnymi olejkami, należy smarować za uchem, nie wolno wpuszczać ich do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 21:41 Za uchem to sie smaruje perfumami a nie olejkiem kamforowym. Olejek moja Mama zakraplala mi DO ucha Odpowiedz Link Zgłoś
somtam Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 21:52 A ja moim dzieciom, na bol ucha, gotowalam kartofla w lupinie, jak byl miekki, rozduszalam go na placek( do srodka wkladalam 1/2 lyzeczki masla), zawijalam w gaze i przykladalam do ucha, zakladajac chustke na glowke. Do rana bylo dobrze. Ziemniak musi byc goracy, ale trzeba uwazac , zeby nie popazyc dziecku ucha. Jest taka roslina, moja mama nazywala to "anginka², wystarczy listek tej roslinki wlozyc do ucha, Ostroznie z tym listkiem , zeby nie zgubil sie w uchu. Napewno niczego nie wolno wlewac do ucha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kodem Re: Domowe sposoby na zaplenie ucha 20.08.06, 22:17 skocz/wyslij kogoś do apteki i kup Antotalgin, jest bez recepty. To krople do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś