cezaria123 21.08.06, 23:07 Z czym jeść makaron żeby nie zafundować sobie tuczącego posiłku? Sosy są chyba za bardzo kaloryczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: danie z makaronu 22.08.06, 09:46 Mieszkam we Wloszech. Jem makaron wlasciwie codziennie. Odwazaj porcje 50-70 g, a sos rob warzywny. Posyp wszystko niewielka iloscia tartego sera. Sos warzywny robisz na kilku kroplach oliwy extravergine. Ja najbardziej lubie brokuly, cukinie, pomidory, ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: danie z makaronu 22.08.06, 09:47 Zapomnialam dodac, ze od zeszlego roku schudlam 11 kg / w tym 8 od polowy maja /. Odpowiedz Link Zgłoś
rojew84 Re: danie z makaronu 22.08.06, 15:48 a jesz normalne pszenne jasne makarony? Podaj jakiś konkretny przepis,jak mozesz?Czy wszystkie te warzywa wrzucasz razem czy to oddzielne sosy? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: danie z makaronu 22.08.06, 16:02 Ja jem zwykle makarony: razowe mi nie smakuja. Jesli uda mi sie kupic, jem takze te z maki orkiszowej. To oddzielne sosy, ale moze byc kilka warzyw razem. Robie je na tzw. oko. Przyklad: oliwa, siekany czosnek, potem plasterki cukini. Podsmazam do zmiekniecia, dodaje ugotowany makaron, posypuje serem i mieszam. Mozna posypac siekana natka pietruszki. Przyprawic mozna jak sie chce / np. bazylia, oregano /. Odpowiedz Link Zgłoś