Dodaj do ulubionych

WSTRĘT okresowy - mięso

IP: 80.51.14.* 23.02.03, 14:58
Witam wszystkich !

Zdarza mi sie czasami, ze mam wstret do miesa zwlaszcza smazonego (kotlety
schabowe, rolady itd). Nie wiem czym to jest spowodowane, gdyz bardzo lubie
jesc mieso, ale gdy przychodzi ten okres, to wrecz nie moge na nie patrzec, a
co dopiero zjesc.
Czym to moze byc spowodowane ? Jak temu zapobiec ?

Z ory dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: WSTRĘT okresowy - mięso IP: *.187-136-217.adsl.skynet.be 23.02.03, 22:14
      A po co zapobiegac? MUSISZ jesc mieso? Nie mozesz po prostu jesc tego, na co masz ochote? To raz.

Po drugie jednak, wstret do pokarmow miesnych jest klasycznie cytowanym objawem raka zoladka. Jesli Cie to niepokoi, czas na gastroskopie.
      • Gość: lustro Re: WSTRĘT okresowy - mięso IP: 213.76.143.* 25.02.03, 13:27
        Organizm sam sobie wybiera to czego potrzebuje - i na to czy tamto akurat mamy
        ochotę. Nie jedz mięsa przez pewien czas, aż zatęskisz, ja to samo mam z
        chlebem, co jakiś czas nawet jak patrzę na chleb to "mi się włos jeży", myślę,
        że to przesyt jedzenia stale tego samego. Chociaż dobrze by było żebyś zrobił
        podstawowe badania: krew, mocz, może czegoś masz za dużo czegoś za mało.
        Pozdrawiam.
    • givenchy Re: WSTRĘT okresowy - mięso 25.02.03, 15:34
      Myślę, że nie jesteś odosobniony w swoich doznaniach. Trochę zdziwiła mnie
      przedwczesna, moim zdaniem, próba postawienia diagnozy Dokiego.
      Ja też miewam okresowy wstręt do mięsa, szczególnie wtedy, gdy za dużo go
      jadam. Podobnie jest z jabłkami, jajkami i innymi produktami, które
      się "przejadły".
      Pozdrawiam, g.
      • Gość: Doki Re: WSTRĘT okresowy - mięso IP: *.1-200-80.adsl.skynet.be 25.02.03, 20:33
        givenchy napisała:

> Myślę, że nie jesteś odosobniony w swoich doznaniach. Trochę zdziwiła mnie
        > przedwczesna, moim zdaniem, próba postawienia diagnozy Dokiego.

Bron Boze stawianie diagnozy! Uzylem formy zdania warunkowego, poza tym z kontekstu wnioskowalem, ze autor watku jest zaniepokojony. Troche zdziwilo mnie, ze chce "wstretowi" zapobiegac, w sumie myslalem o tym samym, co Ty i lustro, choc moze mniej oglednie to powiedzialem. Moze nick autora w dziwny sposob popchnal raka zoladka w gore na mojej liscie prawdopodobnych rozwiazan... nie wiem. Pewnie masz racje, ze za daleko skoczylem tym razem. PZDR
        • marchewunia Re: WSTRĘT okresowy - mięso 25.02.03, 21:08
          heh ja jestem wege więc jak coś...:P
          Nie no żartuję, uważam podobnie jak poprzednicy, że należy jeść to co
          podpowiada nam organizm. On jest naprawdę świetny tylko należy dobrze się w
          niego wsłuchać, szkoda że wielu z nas to zatraciło, a bardzo pomocna to rzecz.
          Pozdrawiam
          Kasi
          • Gość: midm Re: WSTRĘT okresowy - mięso IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 22:07
            > należy jeść to co
            > podpowiada nam organizm. On jest naprawdę świetny tylko należy dobrze się w
            > niego wsłuchać, szkoda że wielu z nas to zatraciło, a bardzo pomocna to rzecz.
            No nie czasem trzeba uwazac np jak jest sie cukrzykiem czy ma wyciety woreczek
            zolciowy czy cos takiego.
          • Gość: starlette Re: WSTRĘT okresowy - mięso IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 08:45
            Zasada zupełnie bez sensu, można się wsłuchiwać jeśli ma się prawidłowo
            wyrobione nawyki żywieniowe, organizm mojego taty na przykład domaga się tylko
            mięsa,piwa i swieżego chlebka, jeszcze nie widziałam żeby dobrowolnie zjadł
            marchewkę, jabłko lub jogurcik. Warzywa i owoce mogłyby nie istnieć. Czy jego
            organizm też wie co robi?
            • marchewunia Re: WSTRĘT okresowy - mięso 27.02.03, 19:42
              Nie nie wie co robi bo nie został tego nauczony.
              Jednak gdy zaczniesz się wczuwać w organizm skupiać na nim, zmienisz styl
              zycia, np. zaczniesz się więcej ruszać, odstawisz używki itp. no iz robisz
              ważną w takich wypadkach głodówkę to zaczynamy nowe życie.
              Pozdrawiam
              Kasi
        • givenchy Re: WSTRĘT okresowy - mięso 26.02.03, 08:51
          Gość portalu: Doki napisał(a):

> givenchy napisała:
          >
          > > Myślę, że nie jesteś odosobniony w swoich doznaniach. Trochę zdziwiła mnie
          >
          > > przedwczesna, moim zdaniem, próba postawienia diagnozy Dokiego.
          >
          > Bron Boze stawianie diagnozy! Uzylem formy zdania warunkowego, poza tym z
          konte
          > kstu wnioskowalem, ze autor watku jest zaniepokojony. Troche zdziwilo mnie,
          ze
          > chce "wstretowi" zapobiegac, w sumie myslalem o tym samym, co Ty i lustro,
          choc
          > moze mniej oglednie to powiedzialem. Moze nick autora w dziwny sposob
          popchnal
          > raka zoladka w gore na mojej liscie prawdopodobnych rozwiazan... nie wiem.
          Pew
          > nie masz racje, ze za daleko skoczylem tym razem. PZDR

Ok, Doki. Jasne, że nie postawiłeś diagnozy, dlatego napisałam o próbie jej
          postawienia. Zasugerowałeś bowiem zrobienie ew. gastroskopii, co w domyśle
          należy odczytać jako wykluczenie raka żołądka, o którym wspomniałeś.
          Pozdrawiam serdecznie,
          G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka