Dodaj do ulubionych

nagle chudniecie

IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 27.02.03, 15:13
Mam pytanie - czym moze byc spowodowane nagle chudniecie, nie bardzo
drastyczne, ale zauwazalne i regularne?
Odzywiam sie normalnie, nie jem duzo, ale nigdy nie jadlam, nie za duzo
cwicze, wiekszosc badan w normie.
Dodam, ze dwa miesiace temu przeszlam operacje - moze to ma wplyw?
Czy powinnam isc do lekarza czy jeszcze poczekac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: nagle chudniecie IP: *.usask.ca 27.02.03, 21:51
      A jaka operacje mialas i jakie inne objawy obserwujesz?
      • Gość: aspazja Re: nagle chudniecie IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 27.02.03, 22:26
        Operacja ginekologiczna.
        A innych objawow nie zaobserwowalam, dlatego mnie to dziwi. Moze powinnam znowu
        zrobic badania krwi itp?
        Ale chcialam najpierw dowiedziec sie wlasnie z czego chudniecie moze wynikac,
        moze sa jakies tego wyznaczniki?? zaczynam sie troche niepokoic..
        • easy123 Re: nagle chudniecie 28.02.03, 04:09
          Chyba jednak odwiedz lekarza ponownie, daj sie dobrze zbadac i zrob sobie
          podstawowe badania krwi i moczu. Takze popros o badania na tarczyce.
    • Gość: asienka Re: nagle chudniecie IP: 193.109.127.* 14.03.03, 14:54
      witam,
      możesz mieć kłopoty z tarczycą- u mnie tak bylo - kiedys wazylam 64 kg, a potem
      moja waga spadla do 51 kg, dodam ze bardzo szybko - chyba w przeciągu 1/2 roku.
      Potem doszlo zmęczenie... tzw. dołki....a badania nic nie wykazały, ale lekarz
      nie wpadł na pomysł, ze to moze byc tarczyca. Teraz po 5 latach - jak poronilam
      i robilam przy okazji badania okazalo sie ze to nadczynnosc tarczycy.Od misiaca
      biorę tabletki, jem i nabieram kilogramów a wraz z nimi sił....
      możesz poprosic zawsze lekarza o skierowanie na badania TSH
      • Gość: Agnieszka Re: nagle chudniecie IP: *.kalisz.mm.pl 14.03.03, 17:17
        z tego co ja wiem ,to nagłe chudnięcie może być spowodowane ,cukrzycą! zrób
        poziom cukru we krwi!
    • Gość: Wertyl Re: nagle chudniecie IP: *.fn.pl 27.03.03, 10:29
      Mam podobny problem. Nie wazne czy objadam sie ile wlezie czy nie jem nic i tak
      chudne. Chodze na silownie, tez dobrze sie odzywiam i nic. Mam 185 cm wzrostu i
      waze 65 kg. Jeszcze ze dwa lata temu wazylem przeszlo 70 kg. Mysle, ze duzy
      wplyw na taki obrot sprawy maja geny i budulec kostny. Mam nadzieje, ze Svena
      H. nie doscigne :)). Skoro jednak nie masz zadnych objawow chorobowych, to nie
      powinno byc problemow. Czesto na taki obrot sprawy ma wplyw rowniez psychika
      czlowieka, zbyt wiele emocji. Polecam kazdego ranka porobic sobie jakies
      czwiczonka. Czas sie zawsze znajdzie. W taki sposob rozpoczety dzien pomaga
      rozluznic organizm i dziala pozytywnie na cale nasze cialo. Poza tym energia,
      ktora wytwarza nasz organizm przeznaczana jest w wiekszej czesci na odbudowe
      zuzytego DNA. Natomiast w przypadku ludzi puszystych energi ta jest
      wykorzystywana przy spalaniu nadmiaru tluszczu. Na odbudowe DNA juz moze nie
      wystarczyc. Oczywiscie organizm ludzi z takimi problemami szybciej sie
      starzeje. Znam jedna dziewczyne, ktora sama chciala sie odchudzic i wyladowala
      w szpitalu. My takiego problemu nie mamy. Jezeli to nie jest spowodowane
      choroba, to glowa do gory. Wiecej optymizmu a wszystko powinno wrocic do normy.
      Pozdrawiam Wertyl
      • Gość: eta5 Re: nagle chudniecie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 15:28
        tez to mam z tym ze ja operacje ginekologiczna mialam rok temu. Nagle zaczeły
        zsuwać mi sie spodnie, zaczynam dopinac sie nie na 2 a na 4 dziurke paska.
        Kiedys biegalam na siłownie duzo plywalam i zadnych efektow a teraz nagle
        zaczynam tracic kg. Troche sie denerwuje i zaczynam jesc coraz wiecej, moze
        sama siebie chce oszukac. Naz razie wmawiam sobie ze to przez stres. Poczekam
        jak spadne ponizej 50 kg lece do lekarza.
        ps. mam deficyt w garderobie po tym wszytskim
    • Gość: Wertyl Re: nagle chudniecie IP: *.fn.pl 31.03.03, 14:16
      Moze to wynikac z niedoboru jakis konkretnych pierwiastkow w organizmie.
      Mozliwie, ze zostala zaburzona ich rownowaga. Niedobor chromu i manganu moga
      wywolywac takie skutki. Organizm po operacji przy odbudowie naruszonej tkanki z
      pewnoscia potrzebuje wiecej witamin itd. Mozna udac sie na badania i to
      sprawdzic (analiza pierwiastkowa krwi, wlosa, moczu). Pozdrawiam Wertyl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka