heraldek 05.09.06, 00:26 Wyprobowac na Szaronie.....gdy zobaczy jak przegrali wojne Z Hezbollahem to sie juz nigdy nie obudzi.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uniaeuropejska1 Re: To dowcip czy wysiłek? 05.09.06, 11:44 Ciekawe rzeczy dzieją się w ludzkim mózgu skoro nawet popularny lek na bezsenność może zdziałać takie "cuda".Oczekuję więcej takich informacji.No i przydałoby się wrócić do nie wiem czemu zarzuconego pomysłu poczatowania z naukowcami.Była kiedyś możliwość poczatowania z prof.Dzikiem i innymi naukowcami dlaczego nie ma tego obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Pigułka przytomności 08.09.06, 17:52 w latach 60tych robione byly testy na tzw zle kojazonych przez ogol narkotykach. badania prowadzone byyly glownie na lsd ale i na psylocybinie, meskalinie, wyciagu z ayahuaska, itd...efekty zjawiska prekognicji, "oddzielenie" ciala od swiadomosci, ogromna skutecznosc leczenia depresji, swiadome samoleczenie schorzen.... Moze warto by sie zastanowic jeszcze raz nad definicja narkotyku, wszak dobrze wiedzieli i znali to nasi przodkowie czy szamani, wznowione badania pozwolilyby zdefiniowac jeszcze raz "swiadomosc" oraz otworzyc nowe haryzonty ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
aruns Re: Pigułka przytomności 02.11.06, 07:02 To dziwne, bo ja choruję na depresję i wiem doskonale co to są bezsenne noce. Ale zolpidemu (polski preparat Stilnox) nie mogę zażywać w celu wywołania snu, ponieważ przez kilka godzin po przebudzeniu mam zawsze objawy ciężkiej depresji - nie mogę wstać z łóżka, niczego zrobić, jestem dysforyczny, po prostu wyłączony z życia. Wszystko mija po wypiciu 2 litrów płynu (czyżby działanie metabolitów leku?). Lek rzeczywiście usypia szybko, ale nie jest dla mnie. A podobno większość chorych toleruje go bardzo dobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś