Dodaj do ulubionych

Propranolol

29.09.06, 19:08
Witam
Chciałbym prosić was o radę. A mianowicie chciałbym dostać receptę u lekarza
na Propranolol 10mg. W tym problem że zacząłem właśnie studia i na razie nie
ma mnie w miejscowości, gdzie jestem zapisany do przychodni. Teraz przebywam
w Warszawie. Czy mogę iść do jakiejś innej przychodni? Czy lekarz wypisze mi
tam bez problemu receptę?
Kolejne pytanie? Jak przekonać lekarza do wypisania tej recepty? Nie mam
żadnych problemów z sercem. Propranolol brałem raczej na uspokojenie, że tak
powiem wyciszenie. W mojej miejscowości miałem znajomego lekarza, który znał
mój problem. Kiedyś próbowałem u innego lekarza i nie wypisał mi, nie
wierzył, mówił że przesadzam. Dlatego teraz też obawiam się że może być
podobnie.
Obserwuj wątek
    • j2334 Re: Propranolol 29.09.06, 19:23
      Propranolol na uspokojenie? Nie sadze ,zeby lekarz bez badania ekg,przepisal ci
      ten lek.Nie jest to silny lek w tej dawce,ale jego glownym dzialaniem jest
      zwolnienie akcji serca,jezeli jest przyspieszona.A moze warto jednak zrobic Ekg?
      • liposom Re: Propranolol 29.09.06, 20:07
        Cos takiego ! NA JAKIE WYCISZENIE ? KOMU TY KOLES KIT WCISKASZ ? LEKARZ
        POWINIEN BYC POCIAGNIETY DO ODPOWIEDZIALNOSCI JESLI PRZEPISZE TEN LEK! A TY
        ZRESZTA TEZ !
        • wiki-74 Re: Propranolol 29.09.06, 21:28
          I czego się drzesz liposom???
          Ja również przyjmowałam propranolol bez EKG, miał mi pomóc na nerwicę i pomógł.
          Po co te krzyki???
          • venus22 Re: Propranolol 29.09.06, 22:11
            > Po co te krzyki??? <

chyba przydalby sie jej Propranolol...

Propranolol stosuje sie tez w leczeniu migreny.

Venus
            • gory_szalenstwa Re: Propranolol 29.09.06, 22:21
              odezwij sie na maila gazetowego, przepisze Tobie recepte.
              • jash4 Re: Propranolol 30.09.06, 16:33
                Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to jest z tymi przychodniami? Mogę iść do
                innej i lekarz mnie tam przyjmie czy będę musiał się tam rejestrować?
    • palee Re: Propranolol 01.10.06, 00:22
      Zasady finansowania POZ dla studentów i uczniów
      § 32.
      1. Student /uczeń ma prawo wyboru lekarza, pielęgniarki i położnej POZ w miejscu kształcenia (na 9 miesięcy w roku - od października do czerwca) i w miejscu stałego zamieszkania – na miesiące letnie (na 3 miesiące w roku - lipiec, sierpień, wrzesień). Zasada ta dotyczy również dziecka studenta, które przebywa razem z rodzicami w miejscu jego nauki.
      2. Student/ uczeń składa deklarację wyboru lekarza POZ, deklarację wyboru pielęgniarki POZ i deklarację wyboru położnej POZ na formularzu Funduszu, w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach. Przy wyborze lekarza, pielęgniarki i położnej POZ w miejscu nauki do deklaracji dołącza jeden egzemplarz z wyboru lekarza, pielęgniarki i położnej POZ z miejsca zamieszkania w celu identyfikacji macierzystego oddziału wojewódzkiego NFZ, właściwego dla miejsca stałego zamieszkania studenta/ ucznia. Na deklaracji wyboru należy odnotować miejsce / okres objęcia opieką: miejsce zamieszkania, miejsce nauki oraz rodzaj deklaracji (symbol „S”).
      3. Deklaracja, o której mowa w ust.2 stanowi podstawę do wypłaty przez Fundusz kwoty wynagrodzenia wg stawki kapitacyjnej za ubezpieczonego Oferentowi, który zawarł umowę o udzielanie świadczeń zdrowotnych z zakresu POZ.
      4. Oddział wojewódzki NFZ, właściwy dla stałego miejsca zamieszkania studenta / ucznia przekazuje odpowiednio miesięczną stawkę kapitacyjną Oferentowi, do którego zadeklarował się student/ uczeń za okres letni od lipca do września.
      5. Oddział wojewódzki NFZ, właściwy dla miejsca nauki przekazuje odpowiednio miesięczną stawkę kapitacyjną Oferentowi, do którego zadeklarował się student/ uczeń na czas pobierania nauki na 9 miesięcy w roku - od października do czerwca.
      6. Na podstawie list ubezpieczonych studentów/uczniów do lekarzy, pielęgniarek i położnych POZ otrzymanych od Świadczeniodawców, NFZ tworzy bazę ubezpieczonych identyfikującą studentów/uczniów. Baza ta jest podstawą do przekazywania środków finansowych na świadczenia z zakresu POZ do właściwych oddziałów wojewódzkich NFZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka