zajacowna 20.10.06, 12:49 za co odpowiedzialna jest leukcytoza i co swiadczy jej pozimo na granicy normy?? mam 3,9 , a norma jest od 4. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozaianna Re: leukocytoza 20.10.06, 13:00 Leukocytoza to zwiekszenie liczby krwinek białych <WBC> Zmniejszenie liczby WBC to leukopenia! Kiedy u Pani wynik jest 3.9 to nie mozna tu jeszcze mowic o leukopeni - jest to dolna granica normy. Obnizenie WBC moze miec miejsce np w chorobach wirusowych <wzw, grypa> Wazne jest okreslenie obrazu miroskopowego krwinek 0 lekarz zleca. Nalzey zwroco uwage na to jakie były Pani wczesniejsze wyniki badan krwi - moze ma Pani taka urode i nieskie WBC. Jesli inne badania sa w normie to nie ma pokoju do niepokoju ale moze Pani za jakis czas powtrzyc badania. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: leukocytoza 20.10.06, 13:08 dziekuje za odpowiedz. Czy ma to zwiazek z tym ze mam hashimoto- imunoligoczne zapalenie tarczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaianna Re: leukocytoza 20.10.06, 13:16 Tego juz nie wiem. Jestem diagnosta a nie klinicysta. Ale bardzo moliwe, z ema to zwiaze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś