armitage25 23.10.06, 10:37 prawdopodobnie mam alergie na mojego zwierzaka. mam mieć zrobione testy - na czym one polegają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j2334 Re: testy alergiczne 23.10.06, 11:46 Mysle ,ze ty bedziesz miala te naskorkowe.na wewnetrznej czesci przedramienia wlkuwa sie cieniutenka igielka pod skore odrobinke alergena.Jednorazowo to chyba z 10 takich ukluc,roznych substancji.Ale to nie boli .po pol godz.lekarzodczytuje wynik,czy cos tam wyszlo,jakas reakcja.Robi sie jeszcze na plecach,wtedy jest wieksz ilosc substancji ,nakrapia sie kropelke alergenu i zakleja plastrem.Odczytuje sie po 2 dniach.Robi sie tez testy z krwi.ale te sa drogie.Ty raczej bedziesz mial te pierwsze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: testy alergiczne 23.10.06, 16:11 armitage25 napisała: > prawdopodobnie mam alergie na mojego zwierzaka. mam mieć zrobione testy - na > czym one polegają? Ja jestem alergikiem uczulona na wiele alergenow.W domu mam kota .na cale szczescie na niego nie jestem uczulona,za to na psa i krowe.A poza tym cale mnostwo innych.Obys nie musiala pozbywac sie zwierzatka,no chyba,ze latwo bedzie Ci sie z nim rozstac,wszak zdrowie wazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
armitage25 Re: testy alergiczne 24.10.06, 09:35 ja mam od kilku tygodni fretkę. ogólnie to mam bardzo wrażliwą skórę i dodatkowe problemy mnie lekko przerażają, ale nie chciałabym oddawać zwierzątka. zobacze jak wyjdą testy... Odpowiedz Link Zgłoś